karkówka - 4379 przepisów (strona:96/292)

Zupa gulaszowa na karkówce z kaszą 100

Zupa gulaszowa z karkówką i kaszą z dodatkiem warzyw to pomysł na pyszny sycący obiad jednogarnkowy. Z powodzeniem zastąpi drugie danie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem. 5 porcji 600 gramów karkówki 2 średniej wielkości papryki mogą być w różnych kolorach 1 średnia cebula 100 g 250- 300 gramów pieczarek 1 mała puszka pomidorów krojonych 50-60 gramów kaszy jęczmiennej

Andzia Pichci
Sos słodko – kwaśny domowy przepis 59

pyszne obiady z dodatkiem tego popularnego sosu jest tak mnóstwo, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Polecamy inne nasze propozycje na doskonały obiad. Wypróbuj jak smakuje nasza karkówka z pieczarkami i cebulą , zapiekanka makaronowa z brokułami i jajkiem , doskonały kapsalon, czyli niderlandzki kebab oraz karkówka duszona w sosie . Życzymy smacznego!   Artykuł Sos słodko – kwaśny domowy przepis

Kuchnia Na Wypasie
SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA. 83

wolną rekę 😎 Typowe sofficini mają w środku szynkę i ser. Ale nie ukrywam, że taką podstawową wersję lubię najmniej 😉 Ja tym razem nadziałam moje pierożki na bogato. Jest mielona karkówka, papryki żółta i czerwona, czosnek, cebula i por. I sporo przypraw, także wnętrze jest "charakterne". Oczywiście jak to bywa z domowymi przepisami farsz zawsze można zmodyfikować wg uznania i tego(...)pierożków)  1 szkl. mleka 1 szkl. mąki łyżka masła szczypta soli Do panierowania : 2-3 jajka bułka tarta szczypta soli Na farsz: 500 g mięsa mielonego (u mnie karkówka) 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej biała część pora 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka 1 łyżka ketchupu 1 jajko 3 łyżki startej

Walijskie Pichcenie
Ruszta na grillu. Dowiedz się jak o nie dbać 66

nadają się do pracy. Stal powlekana porcelaną jest obecnie najbardziej ekonomiczną spośród różnych opcji kratek. Ruszty te oferują wyjątkowe połączenie trwałości, wydajności i komfortu użytkowania. Szaszłyki na grilla z karkówką i warzywami Wyśmienite szaszłyki na grilla z kolorowymi warzywami, boczkiem, kiełbasą i mięsem z karkówki marynowanym w sosie miodowo musztardowym. Yakitori czyli japoński grillowany szaszłyk Yakitori jest najpopularniejszym daniem

ProstePesto.pl
Gulasz jako najbardziej rozgrzewające danie 77

gulasz z serwisu ProstePesto. Gulasz warzywny z sercami drobiowymi Zupa gulaszowa z sercami kurzymi i warzywami: marchewką, pietruszką, papryką i cebulą. Gulasz drobiowymi serduszkami i kaszą orkiszową. Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej ulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu. Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką Gulasz z soczystym i rozpływającym się

ProstePesto.pl
Pieczeń rzymska – przepis 87

rzymska – przepis Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, posiekaną cebulę wraz z czosnkiem smażymy na oleju do momentu aż cebula się zeszkli. Karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku z drobnymi oczkami, przekładamy do dużej miski, do zmielonego mięsa wbijamy jedno surowe jajko,  dodajemy zeszkloną cebulę wraz z czosnkiem, kajzerkę(...)Gotową pieczeń idealnie nadaje się zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Smacznego. Pieczeń rzymska – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pieczona karkówka – przepis Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Sałatka z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym – przepis Sałatka meksykańska – sprawdzony przepis Artykuł Pieczeń rzymska – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami 69

dodatkiem leśnych suszonych grzybów. Dodałam je zarówno do środka mięsa jak i do sosu. Najlepszy tradycyjny obiad z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ugotowanych ziemniaków.  1 kg karkówki Sól Pieprz Przyprawa do mięsa 10 plastrów wędzonego boczku 1 cebula ¾ szklanki suszonych leśnych grzybów 2 ogórki kiszone Musztarda sarepska 750 ml wody 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 1 łyżeczka suszonego(...)mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Leśne grzyby zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 10 minut aby zmiękły. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kiszone w plasterki. Karkówkę kroimy na plastry około 2 cm. Każdy rozbijamy tłuczkiem dość cienko. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa. Każdy plaster smarujemy musztardą. Następnie układamy plaster boczku, kilka plasterków ogórka kiszonego, piórka

VioletoweKucharzenie
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 83

Jeszcze kilkanaście lat temu grill kojarzył się z majówką na łonie natury czy w przydomowym ogródku, z kiełbasą i karkówką, ewentualnie pstrągiem i warzywami. Od pewnego czasu za sprawą nowszych rozwiązań, jak chociażby grille gazowe i elektryczne, opinie na temat grillowania mocno się zmieniły, bo i samo grillowanie stało się znacznie łatwiejsze, i niezależnie od pory roku można delektować się(...)potrawami skąpanymi aromatem dymu. Co więcej, nie musimy ograniczać się jedynie do szaszłyków, karkówki czy ryby, a grillowane potrawy mogą być zdrowsze. Na grillu można przygotować wiele ciekawych i nietuzinkowych dań, które zaskoczą smakiem. Dzięki specjalnym akcesoriom firmy Weber z serii GBS (Gourmet Barbecue System) jest to możliwe. Czym więc jest system GBS? Podstawą systemu jest dwuczęściowy ruszt z wymiennym

Obiad gotowy
Pasztet wieprzowy 59

jeszcze przed świętami. Genialny, no sorry. Od początku wiedziałam czym go przyprawię, skonsultowałam tylko parę detali z moim tatą i tak oto jest. Róbcie.  Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 300 g wątroby wieprzowej 300 g podgardla lub surowego boczku 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera 2 czerstwe kajzerki 3 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku pół(...)szklanki wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonego imbiru sól pieprz olej rzepakowy Karkówkę i podgardle kroimy w większą kostkę, smażymy (partiami) na mocnym ogniu do zrumienienia, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w mniejsze kawałki, chwilę smażymy i również wrzucamy do naczynia. Na patelnię, na której smażyliśmy mięso i cebulę

Kardamonovy
Dzisiaj bigosiłam! 90

porządnie zatęsknić aby nabrać ochoty na jego gotowanie. Bigos z suszonymi owocami około 7 l bigosu Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1,5 kg białej kapusty 350 g karkówki 400 g wołowiny rosołowej 350 g wędzonego boczku, parzonego 400 g kiełbasy, u mnie podwawelska 3 duże cebule 2 czosnki solo 30 g suszonych grzybów 50 g suszonej żurawiny 15 suszonych(...)również kiszoną kapustę. Tą możesz odcisnąć z wody jeśli nie chcesz aby bigos był mocno kwaśny. Ponieważ nie dodałam przecieru pomidorowego zrezygnowałam z płukania kiszonej kapusty. Pora na mięso. Karkówkę lub inną wieprzowinę oraz wołowinę ugotuj w lekko osolonej wodzie i warzywami na włoszczyznę. Gotuj wolno przez 2 godziny. Ostudzone mięso pokrój na małe kawałki lub rozdrobnij widelcem. Boczek pokrój

codojedzenia
Gulasz z Mamałygą 70

zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – 4-6-8 ⏰ – 180 minut 🇷🇴 – Rumunia Co potrzebujesz do zrobienia Gulaszu z Mamałygą 600 g schabu 500 g karkówki 400 g wędzonych kiełbasek 2 cebule pokrojone w kostkę 5 ząbków czosnku drobno pokrojonego Świeży tymianek Liście laurowe Puszka pomidorów 200 ml czerwonego wina 2-3 łyżki oleju roślinnego Sól(...)kwaśnej śmietany Młody szczypiorek Sól Jak zrobić Gulasz z Mamałygą Rozgrzej dość duży rondel z grubym dnem. Wlej oliwę i wrzuć pokrojony na wielkości kęsa schab i karkówkę, podsmaż je przez chwilę. Teraz dodaj pokrojone na wielkość kęsa kiełbaski, wymieszaj i smaż kilka minut. Teraz dodaj cebulę, czosnek, tymianek, liście, pomidory, dopraw solą i pieprzem, wlej 150 ml wina, zmniejsz

RafalCook
Zupa gulaszowa 64

Pożywna i banalnie prosta zupa gulaszowa, która z powodzeniem może zastąpić drugie danie. Składniki: łopatka lub karkówka pieczarki cebula groszek czosnek marchew por papryka czerwona Sposób przygotowania: Warzywa na patelni zeszklić, podsmażyć i poddusić. Ale najpierw mięsko (łopatka lub karkówka) w kosteczkę pokrojone smażyć na patelni aż ładnie się zarumieni, przełożyć mięsko do garnka a na tej samej patelni wyżej

Wasze Przepisy
Pieczona karkówka faszerowana boczkiem i suszonymi śliwkami 90

Pyszna karkówka nadziana dużą ilością boczku wędzonego i suszonych śliwek. Sprawdzi się super pokrojona w plastry na kanapki ,na półmisek lub na ciepło na obiad. Pomysł na farsz wziął się z tego , że bardzo lubię śliwki zawijane w boczek wędzony i pieczone ,więc pomyślałam ,że wykorzystam to połączenie i nadzieje moje ulubione mięso czyli karkówkę - wyszło pysznie - polecam

Swojskie jedzonko
Hallo Łódź - gdzie jeść? 109

przyjemnością zjedliśmy tam: 1. Tantanmen - kremowy wywar wieprzowy z dodatkiem pasty sezamowej i ostrego mięsa mielonego. 2. Miso ramen - kremowy wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem pasty miso i karkówki.  3. Shoyu ramen- klarowny wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem karkówki i pierski kurczaka.  3. Idąc piotrkowską koniecznie musicie odwiedzić   Off Piotrkowska  znajdziecie tam, właśnie

Niezły Młynek
Po prostu bigos 123

szkl suszonych, najlepiej wędzonych śliwek 1 pęto dobrej jakości kiełbasy cienkiej 30 dag wędzonego boczku 30 dag szynki wędzonej 2 białe kiełbasy 30 dag żeberek wieprzowych 30 dag karkówki 20 dag surowego boczku 1 ćwiartka z kurczaka 2 skrzydła z kaczki 30 dag wołowiny 2 łyżki smalcu pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie,jałowiec Grzyby krótko moczę a następnie gotuję(...)jeśli są to całe kapelusze kroję je na większe kawałki.Wywar  zostawiam. . Wołowinę,  i skrzydła kacze podgotowuję z dodatkiem vegety natur. Wywar też zostawiam.. Boczek i karkówkę kroję w dużą kostkę i obsmażam z pieprzem i solą i przyprawami, podlewam małą ilością wody i niech się dusi. Kapustę siekam  na mniejsze kawałki. Nie wolno jej płukać

Co w garnkach piszczy