karkówka - 4379 przepisów (strona:87/292)

PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z ROZMARYNEM 207

PIECZEŃ Z KARKÓWKI jest zawsze niezawodna. Długo marynowane mięso z... Artykuł PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Karkówka duszona z warzywami 179

Polecam przepis na pyszne zrazy z karkówki duszone w sosie własnym z marchewką i selerem naciowym. Składniki: 600g karkówki wieprzowej 6-7 łodyżek selera naciowego 2 marchewki 2 cebule ok 0,5 l bulionu mięsnego liście laurowe, ziele angielskie papryka ostra sól, pieprz mąka Przygotowanie Mięso dzielimy na porcje. Posypujemy pieprzem i papryką i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy

e-PrzepisyKulinarne
Karkówka jałowcowa 202

Pyszna z grilla Składniki 0,5 kg karkówki   marynata: 2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz 1 liść laurowy 3-4 łyżki oleju 1 łyżka … Czytaj dalej Karkówka jałowcowa

czarrna od kuchni
Pikantny karczek z grilla 237

Kwiecień zaczyna nas rozpieszczać temperaturami, więc pora zacząć sezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry Składniki 1/2 kg karkówki 1/2 cukinii marynata: 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku … Czytaj dalej Pikantny karczek z grilla

czarrna od kuchni
Karkówka jak kotlety, moczona w mleku 183

Bardzo pyszne danie, zrobiłam je na mamy urodziny. Sama byłam zaskoczona jak delikatne wyszło mięsko. Robiłam to pierwszy raz, dostałam przepis od koleżanki. Zresztą dobrej gospodyni domowej Karkówkę pokroić w plastry, w miejscach gdzie jest tłuszczyk i żyłki ponacinać ostrym nożem. Płaty mięsa lekko rozbić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do miski włożyć

Kuchnia Pokoleń
Karkówka duszona z jarmużem 167

Aromatyczny gulasz Składniki karkówka wieprzowa 1/2 kg jarmuż 1/2 pęczka koncentrat pomidorowy 1 słoiczek sól i pieprz papryka słodka mielona chili pieprz cayenne zioła prowansalskie kminek mielony ziarna jałowca 3-4 … Czytaj dalej Karkówka duszona z jarmużem

czarrna od kuchni
Bigos 162

tradycyjnej kuchni polskiej ale chyba jedyna która tym smaczniejsza im więcej razy odgrzewana. Składniki (na duży gar) : 2,5 kg kapusty kiszonej (mam swojską) 1 kg mięsa wieprzowego np. karkówki 0,3 kg kiełbasy, 2 różne rodzaje 0,2 kg boczku wędzonego 300 gr koncentratu pomidorowego 1 duża cebula ziele angielskie, liść laurowy, kminek, majeranek sól, pieprz tłuszcz do smażenia(...)ziele, liść laurowy, i  kminek i gotować na małym ogniu. Ugotowaną kapustę odcedzić z nadmiaru wody. Kiełbasy, boczek i cebulę pokroić, podsmażyć i przełożyć do kapusty. Podobnie z karkówką - pokroić w małe kawałki, usmażyć na gotowo i pod koniec dodać słoiczek koncentratu, podsmażać jeszcze chwilę aby wydobyć głębię koloru i smaku i całość przełożyć do kapusty, wymieszać. Jeśli trzeba

Mechanik w kuchni
Karkówka 144

będzie głodny mogę oddać się małemu lenistwu ;) No bo przecież każdemu czasami się ono należy, prawda? Mięsko podałam na talerzu z kolekcji Kamila- Porcelana Bogucice.  Składniki: 5 plastrów karkówki 0,5 kg pieczarek  sól do smaku  pieprz do smaku  500 ml śmietanki  kremówki 30% łyżka mąki 8 łyżek ketchupu łagodnego Wykonanie: Przygotować worek do smażenia(...)mięsa. Karkówkę pokroić na , każdy z nim z obu stron natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać ze skóry, wymyć i pokroić w grubsze plastry. Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny

Krakowskie smaki Ani
Pikantny gulasz wieprzowo-anansowy 126

mięso, fajny sos z ciekawym dodatkiem w postaci ananasa. Jednak ostrzegam danie jest naprawdę pikantne!:) Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut +  2 godz pieczenia Składniki: 8 płatów karkówki 500ml bulionu 350g ananasa Ok. 50g brązowego cukru 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 papryczki chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego Pęczek natki pietruszki Przyprawy: świeżo mielona(...)sól, świeżo mielony pieprz, 2 gwiazdki anyżu Olej do smażenia Karkówkę tniemy na paski i oprószamy solą oraz pieprzem. W brytfance rozgrzewamy kapkę oleju i obsmażamy mięso, aż zbrązowieje. Odstawiamy na bok do miski. Na tym samym tłuszczu podsmażamy na złoty kolor posiekaną w kostkę cebulkę Dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, łodygi natki pietruszki oraz 2 papryczki chili posiekane

Kolizje Smaków
Pikantna wieprzowina 254

Dziś zaserwowałem Haneczce coś w azjatyckim klimacie. Prosto, smacznie, czyli jak przystało na rumcajsową kuchnię.  Składniki: 500g karkówki wieprzowej 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu chilli 1 średnia cebula Przygotowanie: Karkówkę kroimy w cienkie paski. Wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy i chilli. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Cebule kroimy w kostkę

Gotuj z Rumcajsem
Karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej 156

Składniki: 5 plastrów karkówki, 6 łyżek (czubatych) dżemu brzoskwiniowego 10 łyżeczek musztardy francuskiej pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania : Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni  C na ok. 30 minut.         W tym czasie przygotowujemy marynatę. Dżem mieszamy

Pobite gary Barbary
Jesienny krupnik z ogórkiem kiszonym 160

Składniki: • 50 dag karkówki • 2 garście suszonych grzybów • 7 łyżek kaczy jęczmiennej • 4 duże ziemniaki • 6 ogórków kiszonych • 2 łyżki śmietany • 2 liście laurowe firmy RAFEX • 3 ziela angielskie • sól, pieprz • tłuszcz do smażenia • natka pietruszki Sposób przygotowania: 3 litry wody zagotowujemy. Karkówkę kroimy w kostkę. Opruszamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni. Wkładamy do wody. Dokładamy grzyby, liście

Pobite gary Barbary
Karkówka zapiekana w kapuście z cebulą i śmietaną 174

Składniki:  4 plastry karkówki   mąka do obtoczenia 0,5 kg kiszonej kapusty 1 duża cebula 3 liście laurowe 4 ziela angielskie   pół szklanki kwaśnej śmietany płaska łyżeczka mąki   sól, pieprz    smalec tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego Sposób przygotowania:  Kapustę rozdrabniamy. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę i podsmażoną na patelni cebulę. Wkładamy ziele(...)liście laurowe. Zalewamy szklanką bulionu. Gotujemy ok. 30 minut pod przykryciem. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wykładamy połowę kapusty. Przykrywamy plastrami mięsa. Kładziemy resztę kapusty. Śmietanę mieszamy z mąką. Zalewamy danie. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze

Pobite gary Barbary
Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką 146

Składniki: 5   plastrów karkówki 10 łyżek ketchupu 2 garście suszonych grzybów 25 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka 1 duża cebula 5 łyżek majonezu 15 dag żółtego sera sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy szklanką wody i moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły przez(...)Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut. W tym czasie paprykę kroimy w podłużne paseczki a cebulę w piórka. Wrzucamy na patelnię. Dokładamy dynię. Smażymy aż warzywa staną się miękkie. Ser ścieramy na tarce

Pobite gary Barbary
Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami 495

Danie obiadowe które robi się samo, poezja smaków i aromatów zachwyci każdego a przy tym tanie, polecam na codzienny obiad. Składniki: 60 dag karkówki bez kości 70 dag ziemniaków 20 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki pasty warzywnej Relish-można zastąpić zwykłym ketchupem sól morska do smaku czubryca czerwona do smaku pieprz do smaku przyprawa do ziemniaków do smaku(...)szklanka słodkiej śmietanki 22% 15 dag sera żółtego pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Ziemniaki skrobiemy, myjemy kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, karkówkę kroimy na pięć równych plastrów, lekko rozbijamy. Pieczarki kroimy na grubsze cząstki. Układamy w naczyniu pierwszą warstwę z ziemniakami, oprószamy solą oraz przyprawą do ziemniaków, Następnie posypujemy piórkami cebuli, układamy pieczarki, na wierzch dajemy

Wanilia i Kardamon