karkówka - 4379 przepisów (strona:84/292)

DOMOWA KONSERWA. GULASZ Z ŁOPATKI LUB KARKÓWKI. 84

lubią kupnych. Świetny sposób na pyszne, szybkie danie dla zapracowanych, na wyjazdy, czy jako forma zapasu na gorsze czasy. Stary, wypróbowany przepis na prosty gulasz z łopatki lub karkówki. Dzięki trzykrotnej tyndalizacji, danie przetrwa długie miesiące a nawet lata. Na samym koncu, pod przepisem podaje Wam tabele z informacja jak długo należy weki gotować w zależności od wielkości słoika. SKLADNIKI(...)TRZY 1/2 LITROWE SŁOJE 2 KG KARKÓWKI LUB ŁOPATKI WIEPRZOWEJ. 1 DUZA CEBULA 1 ŁYŻKA SOLI PIEPRZ DO SMAKU DUZA ŁYŻKA MAJERANKU ŁYŻKA SUSZONEGO CZOSNKU ŁYŻKA SŁODKIEJ PAPRYKI ŁYŻECZKA OSTREJ PAPRYKI 3 LISTKI LAUROWE 9 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO 2 ŁYŻKI MAKI 1 – 2 ŁYŻKI SMALCU ILOŚĆ PRZYPRAW DO SMAKU. ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: MIĘSO UMYĆ, OCZYŚCIĆ Z BŁONEK

Pani M - kuchnia smakowita
Tradycyjna biała kiełbasa 92

kiełbasa nie ma w sobie polepszaczy, stabilizatorów, przeciwutleniaczy, regulatorów kwasowości, ilość z około 2,5 kg mięsa wydaje się za mała. Udostępnij Tradycyjna biała kiełbasa – składniki 1 kg karkówki 500 g łopatki wieprzowej 500 g boczku surowego 500 g podgardla 5 ząbków czosnku 40 g soli himalajskiej drobnej 4 g kolorowego pieprzu w ziarnkach 3 owoce jałowca(...)majeranku 1 szklanka lodowatej wody (250 ml) jelita wieprzowe (4-5 m) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pieprz oraz owoce jałowca rozgnieść w moździerzu. Z karkówki i łopatki wieprzowej powycinać tłuste kawałki. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, tak aby zmieściły się w maszynce do mielenia mięsa. Boczek oraz podgardle również pokroić na mniejsze kawałki. W maszynce

niecodziennikpary
Kotlety z karkówki 230

Kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Jeśli wybierze się odpowiedniej jakości mięso, to kotlety wychodzą nawet o niebo lepsze niż zwykłe schabowe – takie mięciutkie i soczyste. Tak więc jeśli już znudził się Wam The post Kotlety z karkówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karkówka z ziemniakami w worku 175

Karkówka z ziemniakami w worku Sładniki / 4 porcje 1,4 kg karkówki pokrojonej w kostkę 0,6 kg małych ziemniaków pokrojonych na 4 części 2 duże cebule pokrojone w półksiężyce Przyprawy po pół łyżeczki : Papryka słodka, tymianek, majeranek, czosnek granulowany, pieprz cayenne, imbir, liście pietruszki, vegeta lub sól worek do pieczenia w piekarniku Przygotowanie: Dzień wcześniej przygotuj sobie mięso przypraw

Monka gotuje
Najlepszy babciny pasztet domowy 103

pasztet nie wyszedł zbyt suchy. Ponadto wywar z gotowania mięsa można później użyć do zupy. Składniki: – 200g boczku – 200g wołowiny – 200g piersi z indyka – 200g karkówki – 1 mała pietruszka – 1 mała marchewka – 1 mała cebula – 1/4 średniego selera – 10g suszonych grzybów – 6 ziaren ziela angielskiego – 3 liście laurowe(...)pieprzu – 1/4 łyżeczki mielonego, suszonego imbiru Dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy Boczek kroimy i układamy na spodzie dużego, szerokiego garnka. Wołowinę, pierś z indyka i karkówkę kroimy na małe kawałki (3 x 3 cm) i kładziemy na boczku. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i selera obieramy, kroimy w grube plastry i razem z suszonymi grzybami kładziemy na mięsie

Be Fit Be Strong
Mięso w sosie borowikowym dla leniwych 137

Przepis i wykonanie mojej teściowej Idealnie nadaje się do niego świeża karkówka lub schab, a dzięki temu że jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu to idealnie sprawdzi się gdy nie mamy zbytnio czasu na robienie obiadu. My mieliśmy dzisiaj przyjemność kosztować tych dobroci i powiem szczerze że jestem na TAK! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1-1,5 kg mięsa(...)karkówki lub schabu 2 opakowania zupy cebulowej Knorr w proszku 2 opakowania sosu borowikowego Knorr w proszku 500 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso kroimy w plastry (surowe niczym nie doprawiane mięso) i wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Do miski lub małego garnka wlewamy 500 ml śmietany i dodajemy 2 opakowania zupy cebulowej w proszku oraz 2 opakowania

Blog kulinarny S9.PL
Karkówka z borowikami 107

Mięso jest mięciutkie i aromatyczne. W ten sam sposób można przygotować nieco chudszą szynkę. Do dania można użyć dowolnych grzybów leśnych. Składniki na 6 porcji/ 6 grubych plastrów chudej karkówki 40 dag świeżych borowików (poza sezonem używamy mrożonych) 15 dag sera gouda 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 cebule 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)łyżeczka przyprawy gyros 2 łyżki oleju do podsmażenia Sól himalajska do smaku Szczypta pieprzu do smaku Przygotowanie: Plastry pokrojonej karkówki nacieramy z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami-mieloną papryką, przyprawą gyros, tymiankiem solą oraz pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby plastry nachodziły lekko na siebie. Cebulę obieramy, siekamy w kostkę.  Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy

Wanilia i Kardamon
Roladki z karkówki z kapustą i pieczarkami 122

Roladki z kapustą to pyszna propozycja obiadowa. Karkówka pokrojona na 1cm plastry Kapusta kiszona  Pieczarki sól  pieprz papryka słodka duży ząbek czosnku 1 cebula mąka do zaciągnięcia sosu tłuszcz do smażenia Kapusty z pieczarkami robię zawsze więcej później ją wykorzystuję jako farsz do pierogów czy krokietów. Proporcje to np. 1 kg kapusty kiszonej i 600/700 gram pieczarek. ⧪⧪⧪ Kapustę(...)dużych oczkach, następnie przesmażamy na łyżce masła, delikatnie solimy. Ugotowaną i odciśniętą z nadmiaru wody kapustę kroimy drobno. Dodajemy przesmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry ,uważając aby nie zrobić dziurek. Przyprawiamy solą i pieprzem .Układamy farsz z kapusty i pieczarek . Następnie zwijamy w roladkę i związujemy nićmi lub spinamy wykałaczkami

Andzia Pichci
Proste szaszłyki z grilla 213

szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz przepis jest poniżej… A jeśli szukacie innych PRZEPISÓW na GRILLA zapraszam! Składniki 0,5 kg karkówki 1-2 duże czerwone papryki cebula surowy boczek sól pieprz ewentualnie przyprawa do grilla tymianek Proste szaszłyki z grilla – przepis Mięso kroimy w dużą kostkę. Cebulę dzielimy na poszczególne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w słodkiej marynacie 141

Łosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA GULASZOWA 106

smaki, dużo mięsa, wyczuwalna aromatyczna papryka, ziemniaki, dużo przypraw. Pyszna, domowa, najlepsza na obiad, imprezę, na kaca (jak mawiają znajomi;) Zupa gulaszowa SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej lub karkówki, u mnie karkówka 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 1 duży pomidor 3 szklanki bulionu (szklanka 250 ml) 6 ziemniaków – 800 g 500 g przecieru pomidorowego sól

Zasmakuj Kuchni
Grillowana pierś z kurczaka 235

Grillowana pierś z kurczaka to bardzo zdrowa propozycja na obiad. Odpowiednio doprawiona stanie się wyjątkowym daniem. Możecie podać ją z ziemniakami z wody, albo z wersją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety w pieczarkowym sosie bazyliowo - pomidorowym 190

Dzisiaj mam dla Was aromatyczne pulpeciki w pieczarkowym sosie pomidorowo - bazyliowym, z oliwkami. Pulpety z karkówki są soczyste, sos pomidorowy z dużą ilością bazylii, podsmażoną cebulą i pieczarkami jest gęsty i bardzo aromatyczny.  Składniki na pulpety (wyszło 11 sztuk): 500 g mielonej karkówki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 50 ml bułki tartej + 100 ml wody 1 jajko

Smak mojego domu
PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 181

Pulled pork to metoda długiego duszenia mięsa wieprzowego w stosunkowo niskiej temperaturze. Idealnym gatunkiem mięsa do pulled pork jest karkówka lub łopatka wieprzowa.  Danie robi się praktycznie samo, nie wymaga od nas nakładu pracy, jedynie ... trochę cierpliwości 😉 Ale zaręczam, że tutaj warto być cierpliwym, bo w wyniku długiego duszenia otrzymamy przepyszne, mięciusieńkie mięso, które bez problemu będziemy mogli "poszarpać(...)jakaś pyszna suróweczka, ale rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy.  Składniki: 1 kg karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku Na marynatę: 2-3 łyżeczki musztardy 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej

Walijskie Pichcenie