nieszczególnie. Owszem spróbuję, ale rewelacji nie ma. Tutaj w zupełnie innej odsłonie... Wyszło delikatne, soczyste, przepyszne... I znowu wszyscy zastanawiali się co to za mięso :) Składniki na karkówkę zapiekaną w sosie (5 porcji): karkówka wieprzowa 1 kg 2 cebule sól pieprz mąka (do oprószenia mięsa) 0,6 l wody kostka rosołowa 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku łyżka kwaśnej(...)śmietany 12% łyżeczka cukru słodka i ostra papryka oregano bazylia Karkówkę pokroić na średniej grubości plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące i smażyć na patelni do zarumienienia. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć pokrojoną w plastry cebulą. Do garnka nalać wodę, dodać przecier pomidorowy i pokrojony w cieniutkie plasterki ząbki
Karola gotujeBigos dla tych, którzy nie przepadają za wersją tylko z kiszoną albo tylko z białą. Składniki 750 g kapusty kiszonej domowej 750 g kapusty białej 500 dag karkówki 2 pętka kiełbasy polskiej wędzonej 2 pętka kiełbasy Zyguły 1 pętko kiełbasy podwawelskiej różne skrawki mięs pieczonych garść suszonych grzybów sok pomidorowy Pudliszki suszone morele koncentrat pomidorowy kilka ziaren ziela angielskiego(...)listki laurowe 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 cebula smalec Przygotowanie Karkówkę umyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem, nakłułem w kilku miejscach, w nich umieściłem pokrojony na cząstki czosnek, posoliłem, dodałem pieprz , ziele angielskie, listki laurowe, ułożyłem w brytfance. Kiełbasę ponacinałem i również ułożyłem wokół karkówki. Dodałem smalcu. Brytfankę wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C , zapiekałem
R'n'G KitchenMiękka i aromatyczna. W mojej kuchni „karkówka” nie przejdzie, bo jak mówi Sławek – sama nazwa odstrasza. Ale „szynka” w śmietanie wszystkim smakuje i nawet biorą dokładki. Składniki: • 1 kg karkówki • 1 duża kwaśna śmietana 18% – 400 g • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • sól, pieprz, gałka muszkatałowa(...)smaku • po 1 łyżeczce nasion kolendry i gorczycy • 1 łyżeczka musztardy Wykonanie: • Karkówkę pokroić w plastry – z tej porcji wychodzi 6-8 plastrów. • Naczynie do zapiekania posmarować olejem, ułożyć plastry mięsa tak, aby częściowo zachodziły za siebie. • Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. • Nasiona
To co kochampotem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: • 600 g karkówki • 2 nogi kurczaka • 300 g wątróbki z kurczaka • 5 jajek • 1 bułka np. kajzerka • 200 g suszonej żurawiny • 3 cebule • kilka ziaren ziela angielskiego • kilka liści laurowych • sól(...)pieprz, gałka muszkatołowa do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Karkówkę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. • Wątróbkę również podsmażyć, przełożyć razem z karkówką do garnka. • Dodać nogi kurczaka, zalać wodą, delikatnie posolić i gotować ok.1 godziny razem z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i obranymi cebulami przekrojonymi
To co kochamAmerykańskie fast foody wprowadziły niedawno do swojego menu pulled pork czyli szarpaną wieprzowinę. Aby urozmaicić moje domowe menu, również przygotowałam swój własny pulled pork z wieprzowej karkówki na bazie sosu słodko-kwaśnego. W USA podaje się z dodatkiem sosu BBQ i z surówką colesław. Dobrze wypieczona wieprzowina jest bardzo miękka(...)często z niego korzystam. Mięso wrzucam do garnka i nastawiam rano, a po powrocie z pracy mam gotowe danie. Składniki: • ok. 1 kg karkówki wieprzowej • 1 cebula • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę • 1/2 szklanki keczupu • 1/2 szklanki octu balsamicznego • 2 łyżki cukru brązowego • 1 łyżeczka soli • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 1 łyżeczka pieprzu
To co kochamhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Smaczny i łatwy przepis na karkówkę, przy którym się nie napracujesz a zaskoczysz swoich domowników a nawet gości. Składniki: 8 plastrów karkówki 500 g małych pieczarek 2 małe papryki kolorowe (czerwona, żółta) 2 małe cebule przyprawa(...)karkówki lub po prostu sól,pieprz, słodka papryka, majeranek masło klarowane lun olej do smażenia mąka do obtoczenia mięsa 100 ml ulubionego ketchupu+ łyżeczka koncentratu pomidorowego, u mnie łagodny ¾ szklanki ciepłej wody 2łyżki maggi Przygotowanie: Przygotowane mięso pokroić na około 1,5cm plastry doprawić, pozostawić na 30minut aby mięso wchłonęło przyprawy. Po tym czasie obtoczyć mięso w mące i obsmażyć
W garach u GosiZapraszam na bardzo smaczną i aromatyczną karkówkę ze śliwkami , smak rewelacja , super się sprawdza na rodzinne obiady, ale nie tylko , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 1 kg karkówki 1 duża cebula 10 śliwek suszonych ( bądź powidła śliwkowe ) 1 szklanka mąki 2 łyżki oleju do smażenia sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)listki laurowe 10 ziaren pieprzu kolorowego Wykonanie Mięso kroję na plastry , następnie mąkę wysypuję na talerz , karkówkę obtaczam w mące i na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem wykłam nasze mięso , smażymy na złoty kolor po obu stronach . Jak nasze mięso mamy już usmażone , przekładamy do wysokiego garnka , a na naszą patelnie wrzucamy pokrojoną cebulkę w talarki
Mój SmakDomowe najlepsze <3 już od dłuższego czasu przymierzaliśmy się by kolejny raz ją zrobić <3 Składniki 1 kg karkówki 400 g wędzonego surowego boczku 1 mała cebula pół główki czosnku 1 łyżka pieprzu mielonego półtora łyżki soli garść świeżej bazylii Przygotowanie Z karkówki wykroiłem 250 g chudego mięsa i pokroiłem w drobną kostkę. Podobnie z boczkiem(...)Wymieszałem z karkówką. Dodałem starty na małych oczkach czosnek, wymieszałem i odstawiłem. Pozostałe mięso zmieliłem na grubych oczkach. Do pokrojonego w kostkę mięsa dodałem miso mielone, posiekaną cebulę, pieprz, sól i posiekaną bazylię. Wszystko dokładnie wyrobiłem, wstawiłem do lodówki na całą noc. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchenmój). Ostatnio wszystko to co pomidorowe - sprawia rozkosz dla mojego podniebienia, więc kombinuję jak mogę, abym ja była zadowolona i moja rodzina smacznie zjadła. Postanowiłam na obiad upiec karkówkę i w tym celu wykorzystać moje suszone pomidory mielone (uwielbiam je). Dodałam je więc do marynaty, której efekt był fantastyczny. Mięsko wyszło niezwykle aromatyczne, soczyste i jednym słowem bardzo(...)smaczne, a powstały sos - idealnie komponował się z całym daniem. Musiałam na szybkiego robić zdjęcia, bo po dokładkach do fotografowania niewiele zostało. Pooolecam! 800-900g karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki oleju 1 łyżka suszonych pomidorów mielonych (płaska; świetne są tu - klik ) 1 łyżka majeranku (płaska) 3/4-1 łyżka soli 1/3 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego Dodatkowo: około
Di gotujeJeśli chcemy przygotować coś zrobi się samo, coś co będzie wręcz rozpływało się w ustach i będzie i mięso i warzywa, to polecam karkówkę uduszoną z różnymi warzywami. Szybko i pysznie. Składniki: 8 plastrów karkówki 1/4 brokuła 1/4 kalafiora 15-20 sztuk mini marchewek 4 żółte marchewki- w plastry 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 czerwona cebula sól,pieprz(...)słodka papryka 1 puszka pomidorów bez skórki 2szklanki bulionu drobiowego olej do smażenia Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy posiekaną cebulę w piórka. Kiedy się zezłoci, zabieramy. W garnuszku zagotowujemy bulion. wkładamy mięso, cebulę, dodajemy pomidory, ew. doprawiamy do smaku wywar. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut
Z Majeczką w kuchniCiekawy pomysł na obiad z użytkiem pysznej KARKÓWKI. 60 dAG.KARKÓWki kILKA LISTKÓW BAZYLII 2-3 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŁYŻKA MAJERANKU 2 ŁYŻECZKI SŁODKIEJ PAPRYKI 1 ŁYŻECZKA OSTREJ PAPRYKI 60ML.OLIWY Z OLIWEK SÓL PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karkówkę pokrój na kotlety o gr.1 cm. i odrobinę je rozbić tłuczkiem.Każdy kotlet pokroić wzdłuż na paski o szer.1 cm.Paski podzielić(...)czasie z każdej miseczki wybrać po 1 pasku mięsa ,i zapleść je warkocz-spinając końce warkocza wykałaczkami.Na patelni rozgrzać resztę oliwy i usmażyć warkocze z karkówki ze wszystkich stron na rumiano.Po usmażeniu usunąć wykałaczki.Podawać z warzywami z grilla
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJeżeli nie macie pomysłu na obiad to zachęcam do przygotowania gulaszu z karkówki wraz z dodatkiem sosu pomidorowego, marchewki, papryki i cebuli. Poniższy gulasz jest rewelacyjny w smaku! Lekko pikantny, aromatyczny... mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Do przygotowania takiego dania będziecie potrzebować szybkowar. Wystarczy składniki pokroić, przełożyć do garnka, zalać pomidorami z puszki oraz wodą i dusić(...)Pamiętajcie tylko o tym, że czas pieczenia będzie o wiele dłuższy (3-4 godziny). Szczerze polecam przygotować poniższy gulasz :) Składniki na porcję dla 6-8 osób: 1 kg karkówki 2 średniej wielkości cebule 2 średniej wielkości marchewki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1 puszka pomidorów w puszce (400 g) 1,5 szklanki wody sól, pieprz
UgotowaćSkładniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, smalec 1 łyżka, woda 6 szklanek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku zrazy gotowałam wieczorem, rano zebrałam(...)tłuszcz z sosu = porcje mało tłustej karkówki rozbić tłuczkiem na duże plastry, boczek wędzony, cebule, paprykę, pieczarki, ogórek kiszony pokroić na kawałki każdą rozbitą porcję karkówki posmarować musztardą, nałożyć nadzienie i ciasno zawijać zrazy, pospinać wykałaczkami na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony zrazy obsypane mąką do zrazów wsypać pozostałe składniki nadzienia jeśli zostały i kucharka, wlać wodę
W Mojej Kuchni Lubięziemniakami, ale np. z kaszą pęczak albo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól, pieprz Zrazy z boczkiem i cebulką - przepis: Zaczynamy od rozbicia karkówki. Musi być dość cienka, aby łatwo było(...)zawijać zrazy. Kroimy ogórki w plasterki, podobnie postępujemy z cebulą. Każdy kawałek karkówki posypujemy solą, pieprzem, na środku kładziemy plasterek boczku, plaster ogórka i plaster cebuli, na to dajemy jedną łyżeczkę musztardy i zawijamy w roladkę, albo sakiewkę (jak nam będzie łatwiej). Aby nasz zraz się nie rozpadł i dobrze się trzymał możemy użyć wykałaczek. Zrazy smażymy na rozgrzanym oleju
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapraszam na bardzo pyszną karkówkę na niedzielny obiad bardzo fajne danie . Bardzo lubię karkówkę jak zarówno moja rodzinka , zapraszam do wypróbowania takiego wydania mięsa . 1 kg karkówki 200 dag pieczarek 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu kolorowego sól pieprz Wykonanie
Mój Smak