Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach

Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach

Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach

Można to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5 godzin na bardzo wolnej temperaturze. Prawie nie widać że coś tam się dzieje, a jednak mięsko będzie miękkie i pyszne. Mięso pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, ziołowym pieprzem, papryką słodką. Na patelnię wylać troszeczkę oleju, obsmażyć mięso na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć z patelni i ułożyć na dnie naczynia na w którym będziemy piec. Na tej samej patelni obsmaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, papryka, karkówka, sosy, pieczarki, pieczona karkówka, karkówka pieczona, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, makaron, makarony, ryż, dania mięsne, mięsa pieczone, sos mięsny, pieczarki w sosie, sos do ryżu, sos do makaronu, pieczarki z ryżem, makaron z pieczarkami, makaron z patelni, karkówka w cebuli, dania z makaronem

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.