orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Prosto i smacznie. Składniki: 500 g kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy 50 g kiełków rzodkiewki 3 łyżki śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu lipowego sól(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem. Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G KitchenŚwietna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa. Składniki: 250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki) 1/2 główki młodej kapusty 2 łyżki masła 1 mała cebula 3 suszone pomidory z oliwy 200 g wędzonych kiełbasek sojowych sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Wrzucamy pokrojone kiełbaski, pomidory pokrojone(...)paski, chwilę smażymy, zalewamy wodą, dodajemy poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem do jej miękkości. Wrzucamy makaron, nadal smażymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze starym serem (ulubionym -u nas bursztyn) i posiekaną natką pietruszki
R'n'G KitchenTaki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw. Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 200 g żółtej fasolki szparagowej 2 pomidory malinowe 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego 1 pęczek koperku 500 g wieprzowej kości wieprzowej 4 ziemniaki sól, pieprz Przygotowanie: Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler(...)ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem
R'n'G KitchenUwielbiam młodą kapustę i uwielbiam kiełki, a jeszcze jak są wyhodowane w domu to już poezja. Ja co prawda tę surówkę robiłam chyba z miesiąc temu ale jakoś w tych upałach to nic się nie chce, nawet na blog zaglądać. Ale od czasu do czasu trzeba coś wrzucić. Niestety " szanowny " fb nadal blokuje moje linki a to jest(...)jestem w takiej sytuacji i mam nadzieję, że w końcu to się zmieni. Ale koniec narzekania, czas na wpis. Jest to niby zwykła surówka ale jaka smaczna. Surówka - młoda kapusta z kiełkami
Ewa w kuchnijarmużu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu młotkowanego ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Przystawki do grilla młode ziemniaki z wody z mundurkach surówka z młodej kapusty W misce wymieszaj pesto z oliwą, solą i przyprawami. Włóż mięso, wymieszaj tak aby mięso było równomiernie pokryte marynatą. Przykryj miskę i marynuj mięso przez 2 godziny lub przez(...)mięso po obu stronach, około 3 minut po każdej w zależności od grubości kotletów. Im cieńsze kotlety tym krótszy czas grillowania. Przyrządź surówkę, kliknij w link, surówka z młodej kapusty. Ugotuj młode ziemniaki. Ziemniaków nie trzeba obierać. Wystarczy je umyć pocierając jeden o drugiego. Podaj kotlety z ekstra pesto, z ziemniakami i surówką. Smacznego! The post Niedługo
codojedzeniakości 60 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, margaryna Śniadaniowa Klastyczna 6 łyżek, kostka rosołowa cielęca 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ziemniaki młode 3 sztuki, włoszczyzna młoda 1 pęczek, kapusta młoda 1 główka mała, kalafior 1/2 główki, papryka czerwona 2 sztuki, przyprawa węgierska 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, woda 3,5 litra, pieprz ziołowy 1 łyżka, koperek 1 pęczek Margarynę(...)mieszać, wsypać pokrojoną cebulę i kostki rosołowe. Następnie wsypać pokrojone, obrane ziemniaki, wymieszać, podsmażać z 3 minuty. Wsypać rozdrobnioną w blenderze włoszczyznę razem z nacią selera, pokrojoną dość drobno kapustę, przyprawę węgierską, czerwoną paprykę, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając. Wlać wodę, wsypać pieprz ziołowy, paprykę ostrą i izagotować, na średnim ogniu gotować z 30 minut, na koniec wsypać koperek
W Mojej Kuchni Lubiępokrojonego świeżego koperku – 1 łyżeczka tymianku – 1 łyżeczka kurkumy – 1/2 szklanki jogurtu naturalnego – 1 łyżeczka mąki pszennej – do podania: ziemniaczki i sałatka z czerwonej kapusty Przygotowanie: Bób ugotować w lekko osolonej wodzie i obrać. Przełożyć do miski. Pierś z kurczaka rozbić na tradycyjne kotlety doprawić solą i pieprzem oraz kurkumą i tymiankiem. Kurczaka kładziemy(...)łyżeczką mąki. Na patelnię z mięsem wsypujemy bób i zalewamy wszystko powstałym sosem jogurtowo-koperkowym. Chwilkę podgrzewamy na malutkim ogniu i gotowe. Podajemy z ziemniaczkami i sałatką z czerwonej kapusty Artykuł Kurczak z bobem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEziaren kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sos czosnkowy (mi najbardziej pasuje Roleski ) Warzywa: ćwiartka białej kapusty, ja użyłem młodej 2 dojrzałe pomidory 1 zielony długi ogórek ewentualnie 1 czerwona cebula Przygotowanie: Zacznij od przygotowania marynaty. Jogurt wymieszaj z utartym czosnkiem, papryką, cynamonem(...)minut w górne części piekarnika. W połowie czasu przewróć kebaba na drugą stronę, aby równomiernie się upiekł. W czasie pieczenia mięsa pokrój warzywa. Kapustę drobno poszatkuj, pomidory i ogórki pokrój w połplastry. Upieczone kebaby możliwie cienko pokrój. Tortille opiecz na suchej patelni grillowej, jeżeli taką posiadasz. Na każdy placek nałóż porcję
kuron.com.plsłodkawym chili i lekko kwaśną limonką . Takie proste przepisy są zazwyczaj najlepsze . Rybka , obojętnie jaka powinna gościć w naszych jadłospisach chociaż raz w tygodniu . Serwowana z surówką z młodej kapusty i młodymi ziemniakami lub frytkami . Moja rodzinka w większości uwielbia ryby , a w mniejszości cóż z większym lub mniejszym marudzeniem , też w końcu zjadają Polecam , przepis prosty i niezawodny(...)Masło dodaje specyficznego , delikatnego smaku filetom . Zazwyczaj wystarcza po 3-4 minuty z każdej strony . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , świetnie smakuje w towarzystwie z surówki z młodej kapusty . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tilapia z patelni z chilli i limonką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymajonezu. Jak to się mówi każdy ma swoje gusta, dobrze, że dodanie majonezu to nie aż taki duży problem ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka coleslaw składniki:4 1 mała biała kapusta 2 małe marchewki 1/2 garści koperku 3 - 5 łyżek majonezu (w zależności od upodobań) 2 łyżeczki musztardy dijon sól i pieprz Surówka coleslaw wykonanie: Kapustę siekamy dość drobno. Marchewkę
Delusional Trinepulpeciki z ryżem w prostym sosie pomidorowym. Możecie je podać same z zestawem surówek lub jako dodatek do ziemniaczków. Szukając pysznych pomysłów na surówki zajrzyjcie tutaj: Surówka z czerwonej kapusty Surówka z młodej kapusty z koperkiem Prosta surówka z marchewki Tarte buraczki z marchewką i miodem Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 100 g ryżu 1 cebula 1 ząbek
Słodkie okruszkikolendry i płatków chili, które w smaku przypominają bardzo modne ostatnio kimchi. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskie składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa lub ogórek,ale można je tez przygotować z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia papryczek chili. Natomiast zanim przejdę do podania wam przepisu(...)Podwyższają poziom witamin z grupy B w organizmie i dostarczają takich witamin jak A,C,E, K i PP. Co można kisić? Oczywiście najbardziej popularne u nas produkty to kapusta i ogórki. Natomiast pyszne są też kiszone rzodkiewki, pomidory, kalafior, marchewka, cebula, grzyby, czosnek czy botwina. Wszystkie te warzywa fermentuje się dokładnie tak samo, jak ogórki, więc nie bójcie się
Kulinarne przygody GatityUwaga, uwaga! Oto mój sprawdzony (idealny) przepis na pyszne gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym. Wbrew pozorom zrobicie je szybko, prosto i przyjemnie. Przepis w formie filmu: https://www.facebook.com/watch/?v=2067786910190348 Artykuł Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plauto'); ga('send', 'pageview'); Nadaje się do dań mięsnych, ale znakomicie smakuję np. z pieczonymi ziemniakami. Jest również idealnym dodatkiem do kanapek 👌😊 Składniki: -pół główki młodej kapusty -kilka rzodkiewek ( 5-6 ) -1 pomidor ( u mnie malinowy ) -garść drobno pokrojonego szczypiorku sos: -3 łyżki oleju -2 łyżki soku z cytryny -2 ząbki czosnku -1 płaska łyżeczka cukru(...)soli -szczypta pieprzu Do miseczki wlać olej i dodawać kroplami sok z cytryny cały czas mieszając, dodać cukier, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Kapustę drobno poszatkować, pomidor i rzodkiewkę pokroić w kostkę, dodać szczypiorek i wymieszać wszystko dokładnie z sosem
Kulinarne przemysleniaPonownie wracam do młodej kapusty tym razem w zupie. Pisałam wcześniej o jej właściwościach jak jest pożyteczna dla naszego zdrowia. Więc korzystajmy w dużej ilości, bo jest kopalnią wielu witamin. Zupa bardzo pożywna smakuje dużym i małym:) Składniki główka białej kapusty cebula marchew pietruszka ,korzeń i natka jajko pomidory krojone w puszce 2 ząbki … Czytaj dalej Kapuśniak z pulpetami
gotuj ze mną