Sałatka z zupek chińskich i kurczaka 489papryki (żółta, czerwona, pomarańczowa), 50 dag piersi kurczaka, puszka kukurydzy, mała kapusta pekińska, 2 x zupka chińska Vifon (czerwone curry), majonez (420 ml), 3-4 łyżki oleju, przyprawa do złocistego kurczaka pieprz cayenne, czosnek granulowany, sól. Dzisiaj zaproponuję kolejną sałatkę z zupek chińskich. Tym razem nie w wersji warstwowej lecz z wymieszanymi razem składnikami. Tą sałatkę wymyślił mój(...)wrzątku. Przykryć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Wskazane jest przemieszać zawartość 2-3 razy przed wykorzystaniem. Wyjąć kurczaka z lodówki. Przełożyć na patelnie i usmażyć. Odstawić z ognia. Wystudzić. Kapustę pekińską pokroić na piórka, a papryki w kostkę. Przełożyć do dużej miski w której docelowo znajdzie się nasza sałatka. Kukurydzę odsączyć. Dodać do miski. Następnie dodać kurczaka, makaron z zupek
Świat Domowej Kuchni
Domowa przyprawa do pierniczków 253pieprzu Goździki i ziele angielskie wrzucamy do młynka elektrycznego lub moździerza i rozdrabniamy na proszek. Mieszamy z cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową i pieprzem. Gotowe! Sprawdźcie też inne wigilijne przepisy! Kapusta wigilijna z pieczarkami (idealna dla dzieci) Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa Wigilijny barszcz czerwony z uszkami (doskonały dla dzieci) Kompot z suszu – prosty
Dieta bez mleka
Pieczona gęś 175nagrzanego piekarnika (220°) Piec 3-4 godziny, w zależności od wielkości gęsi, aż do miękkości mięsa. Pamiętać o częstym polewaniu mięsa powstałym wywarem. Ja podałam z duszona kiszona kapustą. Kapustę gotowałam w garnku firmy Ambition
Kulinarne przemyslenia
Pieczone filety z mintaja 310tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów z mintaja bez skóry (u mnie mrożone(...)wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego
Słodkie okruszki
Zupa warzywna na żeberkach 168lada gratka dla koneserów zup. Składniki 500 g żeberek wieprzowych 300 g kapusty białej 1/4 sztuki kalafiora 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 4 ziemniaki 2 pomidory 4 łyżki pasty warzywnej 1 łyżka czerwonego curry 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka koncentratu pomidorowego koperek sól, pieprz Przygotowanie Żeberka kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą(...)Następnie dodajemy pokrojone warzywa typu, co pod ziemią rośnie. Marchew. Pietruszkę, seler, ziemniaki. Gotujemy przez kolejny kwadrans dodając 4 łyżki pasty warzywnej( http://www.rngkitchen.pl/2018/11/kostka-rosoowa-no-waste.html ) oraz łyżkę curry. Kapustę szatkujemy. Kalafior dzielimy na różyczki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na kawałki. Dodajemy do zupy, gotując do miękkości składników. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło
R'n'G Kitchen
Studencka patelnia z łopatką konserwową 169łaski . Posiłek wyszedł na tyle smaczny, że polecam Wam kiedyś to wypróbować Składniki : 1 puszka łopatki konserwowej 5 pieczarek kawałek dyni ( dowolny ) mała garść świeżego szpinaku mała garść kiszonej kapusty z papryką ( można dać zwykłą , miałam taką resztkę na dnie słoika , stąd ta 1 mała cebula 1 papryczka chilli , czerwona 1 płaska, łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz do smaku olej(...)rzepakowy do smażenia Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy , pokrojoną cebulę , pieczarki, kiszoną kapustę i pokrojoną na kawałki łopatkę z puszki . Po paru minutach jak wszystko zrobi się rumiane , dodajemy siekane chilli , czosnek , sól , pieprz do smaku i smażymy jeszcze chwilkę . Na koniec do gorącego dania trzeba wmieszać , porwany palcami , szpinak i zdjąć z ognia , zmięknie od temperatury dania
Ogrodnik w podróży
Mini krokieciki z serem i ziemniakami ( z farszem ruskim ) 208musi spróbować każdą świąteczną potrawę i nie sposób wszystko zmieścić w jednym brzuszku. Dlatego warto zachować umiar, by święta spędzić komfortowo i szczęśliwie wśród rodziny. Krokiety zwykle bywają z kapustą lub mięsem. Z racji tego, że większość dań jest z kapustą dla urozmaicenia przyrządzam krokiety z serem i ziemniakami ( z farszem od pierogów ruskich ). Są bardzo smaczne, najlepsze z barszczem
Kuchnia Paulettes
Spaghetti bolognese z papryką 232Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Barszcz świąteczny z pieczonych buraczków 227Barszcz świąteczny z pieczonych buraczków Lubicie czerwony barszcz? Ja nie wyobrażam sobie bez niego świątecznego stołu. Idealny do uszek, pierożków, pasztecików z kapustą i grzybami, a nawet do kawałka pysznej smażonej ryby. Taki barszcz też często przygotowuję również przed świętami, bo nie tylko wspaniale smakuje, ale też i doskonale rozgrzewa w te chłodne zimowe dni. Jeśli jeszcze nie próbowaliście barszczu(...)kiszonych buraczków zróbcie to pod koniec gotowania barszczu. Całość przecedzamy i łączmy z wywarem z grzybów. Tak przygotowany barszcz wspaniale smakuje z uszkami, świątecznymi pierogami lub pasztecikami z kapustą i grzybami. Smacznego
Słodkie okruszki
Barszcz ukraiński 195barszczu należy wybierać buraki najlepiej podłużne, bardzo mocno czerwone (prawie czarne), wtedy barszcz będzie intensywnie czerwony i będzie miał dużo smaku. Obowiązkowym dodatkiem do barszczu jest również biała kapusta, która wzbogaca smak barszczu i buraków. Barszcz nie straci koloru, jeśli po pokrojeniu buraki wymieszamy z cukrem i będziemy go gotować na małej mocy palnika. Podgrzewając barszcz na drugi dzień, należy(...)raczej unikacie? Ilość porcji: 3 litry zupy Czas przygotowania: 90 minut Składniki na barszcz ukraiński: 5 - 6 średnich buraków 500 g żeberek lub łopatki wieprzowej 1/4 małej główki białej kapusty 2 marchewki pietruszka korzeń selera 4 średnie ziemniaki 5 ząbków czosnku 2 duże cebule 200 g drobnej fasoli białej jabłko winne 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego
Kuchcik gotuje
Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) 234płatkami kukurydzianymi) Pyszny, chrupiący sposób na świąteczną (i codzienną) rybę. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Sposób podania oczywiście zostawiam Wam Spróbujcie Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów z mintaja, ale należy je rozmrozić(...)mieszance. Smażymy na maśle klarowanym (nie potrzeba go dużo) z obu stron. Tak przygotowany mintaj najlepiej smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu lub w towarzystwie ziemniaków i kiszonej kapusty. Smacznego Polecam Wam produkty marki AMBITION http://ambition.pl
Słodkie okruszki
Muffinki ryżowo-brokułowe 182najlepsze jest to, że smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno. Z wczorajszego obiadu zostało trochę ryżu, wiec dzisiaj zjedliśmy ryżowo-brokułowe muffinki, które podałam z zasmażaną kapustą pekińską. Składniki na 8 muffinek: – 150g ugotowanego i wystudzonego ryżu – 250g ugotowanych al dente brokułów – 1 duża kulka mozarelli (125g) – 2 jajka – 1 łyżeczka czubrycy(...)piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Bardzo smaczne, proste i w miarę dietetyczne danie i idealnie łączy się z kapustą zasmażaną z warzywami. Polecam Artykuł Muffinki ryżowo-brokułowe pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armine
Soljanka moskiewska 166Inna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni
R'n'G Kitchen
Bigos z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 444Bigos z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Słowo bigos wszystkim nam kojarzy się bardzo jednoznacznie – siekana kapusta, duszona z mięsem i przyprawami. Ale gdybyśmy cofnęli się o 400 lat, moglibyśmy się przekonać, że bigosem nazywana była siekanina, niekoniecznie z kapusty. Istnieje też hipoteza, że słowo to pochodzi z łaciny i oznacza dwa smaki – „bi”, czyli podwójny oraz „gos” pochodzące od smaków
Trzeci talerz
Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi 298Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!