kapustą - 19268 przepisów (strona:658/1285)

Gulasz wieprzowy 91

osoby, które jedzą gulasz z dodatkiem kopytek, pyz bądź innych mącznych produktów. Można również podawać gulasz do placków ziemniaczanych jako placek po zbójnicku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem Gulasz wieprzowy 2020-05-06 Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 2020-05-01 Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 2020-04-26 Sernik

To Musisz Wiedzieć
Zapiekanka z kaszanką i sadzonym jajkiem 121

ziemniaków, bo one, oprócz kaszanki, są tu najważniejsze. Kaszanka po prostu super z nimi smakuje. Składniki: 2 kaszanki 4 jajka 5 małych ziemniaków 1 marchewka 1 cebula Kawałek czerwonej kapusty Kawałek białej rzodkwi 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego czosnku Kilka łyżek siekanego szczypiorku 3 łyżki oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa, obierz marchew. Ziemniaki(...)pokrój w cienkie plasterki, marchew i rzodkiew w plastry. Posiekaj kapustę i cebulę w piórka. Oprócz ziemniaków, które muszą być pokrojone cienko, do pozostałych warzyw nie musisz się jakoś specjalnie przykładać. Krok 2 Przełóż warzywa na tackę do pieczenia, polej olejem, posyp tymiankiem, majerankiem i czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj dobrze całość. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw tackę blisko

Niedzielny kucharz
A la lucyfer 74

Sól ·        Olej do smażenia ·        Puszka groszku konserwowego ·        1/3 główki kapusty pekińskiej Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju 2.   Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebule 3.   Dodajemy obrana(...)marchew oraz wcześniej namoczone i drobno pokrojone grzyby Mun 4.   Następnie pokrojone w paseczki papryki i wlewamy sos sojowy, podlewamy szklanką wody i dodajemy kostkę rosołową 5.   Kapustę drobno szatkujemy łączymy z warzywami, również dodajemy groszek konserwowy odlany z zalewy 6.   Makaron wyjmujemy z opakowania, dodajemy do potrawy oraz wsypujemy przyprawy, które znajdują się w makaronie

Kulinarna Chwila
Najlepsza szarpana wieprzowina. Rozpływa się w ustach! PRZEPIS na pulled pork 78

stopni przez godzinę, następnie bez przykrycia kolejne pół godziny. Rada: Mięso podczas gotowania można także podlewać piwem. Szarpaną wieprzowinę najbardziej lubimy w chlebkach pita z dodatkiem surówki z czerwonej kapusty. Oba przepisy znajdziecie na końcu wpisu. Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS Artykuł Najlepsza szarpana wieprzowina. Rozpływa

Kulinarna Polska
Sałatka tęczowa z dressingiem miodowym 105

Składniki (2 porcje) • 130 g marchwi • 1 zielona papryka • 1 żółta papryka • 300 g czerwonej kapusty  • 1 ugotowany czerwony burak sól świeżo zmielony pieprz • 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem • 1 łyżka miodu kwiatowego • 2 łyżeczki soku z limonki • 2 łyżki posiekanej  pietruszki Przygotowanie: Marchew obrać i drobno pokroić. Papryki umyć, przepołowić , oczyścić i pokroić w cienkie(...)paseczki. Usunąć głąb z czerwonej kapusty, resztę drobno poszatkować. Buraka pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wymieszać w miseczce. Dressing: wymieszać sól, pieprz, oliwę z oliwek, miód i sok  z limonki. Dressing wymieszać delikatnie z warzywami. Poczekać 10 min, aby sałatka nabrała aromatu

KUCHNIA POLSKA
Pierogi z soczewicą i cebulą – kuchnia podkarpacka 112

oraz dwukolorową („krasa”, „amerykon”). W całym regionie fasola często określana jest mianem groch, choć sam groch łuskany również jest bardzo popularny. Na wigilijnym stole nie może zabraknąć grochu z kapustą, choć niegdyś równie często była to kapusta z fasolą i kaszą. Wczesną wiosną w ogródkach pojawiał się bób, który podaje się ugotowany z różnymi dodatkami. Na końcu tej wyliczanki znajduje

Trzeci talerz
Kotlety mielone 116

smacznego 🙂 Z czym podawać kotlety mielone? Mielone, możesz podawać z warzywami, oto kilka propozycji: Przepis na puree ziemniaczane Marchewka z groszkiem Buraczki zasmażane Sałata ze śmietaną Surówka z młodej kapusty Mizerią Surówka z kapusty pekińskiej Zrobiłeś ten przepis? Oznacz @ugotuj.przepis na Instagramie i hashtagiem: #UgotujPrzepis Podzielcie się w komentarzach z jakim dodatkiem najlepiej smakują Wam mielone 🙂 Artykuł Kotlety mielone pochodzi

ugotuj-przepis.pl
Sałatka Temida 99

Połączenie warzyw przyprawionych pyszną Vegetą Natur z kurczakiem to jest to co lubimy. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        ¾ kapusty pekińskiej ·        Papryka czerwona ·        Pęczek rzodkiewek ·        Ogórek świeży(...)Przyprawa do Gyrosa Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą do Gyrosa i prużymy na rozgrzanym oleju, wykładamy na dno naczynia 2.   Kapustę drobno kroimy, przekładamy do miski 3.   Następnie dodajemy pokroje w pół plasterki rzodkiewki, w paski paprykę, ogórka obrane w pół plasterki oraz pomidora pokrojonego w kostkę 4.   Vegetę natur

Kulinarna Chwila
Pierogi z kapustą i grzybami 83

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki(...)wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować wszystkim co dobre U nas Kapusta z grzybami

Kocham Czekoladę
Żywienie w dolegliwościach ciążowych 127

napojów gazowanych. Posiłki powinny być spożywane regularnie, w tym samych porach. W przypadku nasilenia się dolegliwości można sięgnąć po rodzynki, suszone morele czy śliwki, a także sok z kiszonej kapusty lub siemię lniane. Niektórym osobom pomóc może ograniczenie cebuli, fasoli, grochu, grzybów, kalafiora, kapusty, orzechów, ryżu i szparagów, gdyż mogą one być przyczyną problemów z wypróżnianiem. Wszystkie przyszłe mamy powinny

Z notatnika dietetyka
Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona 135

Kiedy podałam obiad na stół usłyszałam komentarz: "Ale czad!" No to spróbujcie sami. Na cztery porcje: 1/2 niewielkiej czerwonej kapusty poszatkowanej czerwona cebula 200- 250 g małych brązowych pieczarek portobello lub innych grzybów 3/4 szklanki zielonej soczewicy 2 łyżki sosu sojowego a najlepiej Tamari sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu balsamicznego kremowego olej rzepakowy ok 2 łyżek Soczewicę(...)pociąć w piórka, grzyby w plasterki. Usmażyć najpierw cebulę na niewielkim ogniu żeby zmiękła potem dodać grzyby. Kiedy się podsmażą wlać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem wrzucić poszatkowaną kapustę i zwiększyć temperaturę. Smażyć krótko na koniec wlać ocet i lekko odparować. Wrzucić ugotowaną wcześniej soczewicę. Wymieszać razem. Posypać natką ( ja posypałam tymiankiem bo nie miałam natki ale zagrało

AZgotuj!
Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros 94

oraz sałatek. Dołożymy szybko przyrządzonego kurczaka, warzywa konserwowe, choć możesz równie dobrze użyć na przykład świeżej papryki, ser, łatwy sos i gotowe. Pomysły na obiady. Przepisy  Schab w kapuście kiszonej Tarta z kurczakiem Młoda kapusta zasmażana Kotlety drobiowe Tortilla z kurczakiem gyros Pyszna zapiekanka inspirowana sałątka gyros. Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros - składniki: 500 g piersi z kurczaka

MamaOskarka
CEPELINY 84

Sprawdzony przepis na cepeliny, które podacie jako samodzielne danie z okrasą z cebuli i np. boczku, kiełbasy lub wędliny. Cepeliny można faszerować mięsem, bryndzą, twarogiem, także kiszoną kapustą lub nadzieniem grzybowym. W treści pomysły na kilka moich domowych i niezawodnych farszy. W moim rodzinnym domu popularne były pyzy z twarogiem na słodko lub z dużą ilością pieprzu i szczypioru. Obie(...)innym tłuszczem np. masłem lub smalcem albo przygotować pół na pół, np. z połączenia masła i oleju. Okrasą polewam cepeliny, podaję jako samodzielne danie. Można dodać surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Surówka z czerwonej kapusty z octem balsamicznym i orzechami 99

Wspierajmy naszą odporność poprzez ćwiczenia fizyczne i dietę. U mnie micha pełna antyoksydantów, dobrych tłuszczów i witamin. 1/4 główki czerwonej kapusty 1/2 jabłka 1 mała czerwona cebula 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek lub tłoczonego na zimno oleju lnianego 1 łyżeczka nasion lnu 2 łyżeczki nasion słonecznika kilka orzechów włoskich suszone żurawiny ( kilka sztuk(...)sól i pieprz do smaku świeże oregano Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce. Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i oliwą wymieszać. Na patelni podprażyć nasiona. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą doprawiając solą i pieprzem

AZgotuj!
Pomidorowe gołąbki w cukinii 89

Uwielbiam tradycyjne gołąbki - mięso i ryż zawinięte w kapustę, a do tego sos pomidorowy. Mogłabym je jeść na okrągło! Jednak ich przygotowanie zajmuje bardzo dużo czasu. Aby go zaoszczędzić i nie męczyć się z gotowaniem kapusty, postanowiłam zawinąć mięso w plastry cukinii. Farsz mięsny też doprawiłam nieco inaczej, aby podkręcić smak gołąbków. Wyszło przepysznie! Z podanych składników przygotowałam 11 gołąbków

Prosto z Kotła