Kolorowa pychotka Wędzony kurczak nadaje sałatce wyrazistego smaku, zmieszany z warzywami, sprawia, że sałatka jest pyszna. Składniki: · ¾ kapusty pekińskiej · 4 jajka ugotowane · 15 dag kurczaka wędzonego · ½ puszki kukurydzy · ½ puszki groszku(...)Jajka siekamy, posypujemy kukurydzę. 7. W naczyniu mieszamy ketchup z majonezem. 8. Całość dokładnie polewamy sosem. 9. Wierzch przykrywamy pokrojoną kapustą. 10. Sałatka gotowa. 11. Smacznego
Kulinarna Chwilaogórki konserwowe sprawiają, że danie, nie jest bez smaku. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 1/3 główki młodej kapusty · 1 papryka czerwona · Cebula · 4 ogórki konserwowe(...)łyżki maki ziemniaczanej · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki przekładamy do jeden miski a więc, kapustę szatkujemy bardzo drobno. 2. Paprykę kroimy na małe kawałki. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4. Ogórki również w drobną kostkę. 5. Następnie dodajemy drobno pokrojone
Kulinarna ChwilaCebula · 4 marchewki · Przyprawa do potraw chińskich · ½ główki kapusty pekińskiej · 2 papryki czerwone · 1 łyżka sosu słodko pikantnego Chili · Kukurydza konserwowa(...)potraw chińskich. 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanej patelni Wok. 6. Marchew obieramy, drobno kroimy, dodajemy do cebuli. 7. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do cebuli. 8. Papryki kroimy drobno, dodajemy do warzyw. 9. Podlewamy szklanką wody i solimy
Kulinarna ChwilaZupa kuleczkowy Misz Masz Na upalne dni, najlepsza jest zupa z dodatkami mięsnymi. Składniki: · ½ kg ziemniaków · ½ główki kapusty · 3 marchewki młode · 3 pietruszki · Cebula(...)gotujemy. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy do cebuli. 4. Kapustę szatkujemy, dodajemy do warzyw. 5. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, chwilę prużymy. 6. Przekładamy do ziemniaków i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 7. Doprawiamy
Kulinarna ChwilaPrzyprawa do kurczaka · Sól · Olej do smażenia · 1/3 główki kapusty pekińskiej · 3 marchewki · 5 szt. Papieru ryżowego · 20 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem. 4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa. 5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy. 6. Pozostałe papryki kroimy w krążki. 7. Papier ryżowy zanurzamy
Kulinarna Chwilasmak. Polecam przepis na zupę krupnik z grzybami SKŁADNIKI: 520 g podudzi z kurczaka (4 sztuki) włoszczyzna: kawałek pora (jasna część), 1 cebula, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek kapusty włoskiej (opcja), pęczek natki, 1/4 selera 4 pieczarki 5 łyżek kaszy jęczmiennej, perłowej, średniej 3 suszone grzyby uprzednio namoczone 15 minut w niewielkiej ilości wody, potem posiekane na kawałki (wodę(...)przesmażyć na suchej patelni lub posiekać drobno i przesmażyć na oleju. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Mięso myję, układam w garnku, zalewam bulionem lub wodą, dodaję włoszczyznę i kapustę, pęczek natki, kulki ziela i liście. Gotuję do miękkości warzyw i gotowości mięsa. W razie potrzeby zdejmuję szumowiny. W połowie gotowania dodaję posiekane ziemniaki i kaszę. Gotuję na średnim ogniu
Zasmakuj KuchniKiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt(...)Natomiast jeśli mamy małe jabłuszka możemy zostawić je w całości. Do słoja dodajemy cynamon, goździki, liść winogron oraz pozostałe przyprawy. Zdrowe kiszonki: pomidory kiszone w jogurcie , kiszone rydze , domowa kapusta kiszona , ogórki kiszone Przygotowujemy zalewę. Na litr gorącej, ale nie wrzącej wody wsypujemy łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Do zalewy można dodać łyżeczkę miodu. Takim roztworem zalewamy jabłka. Słoik delikatnie
Gotujemy i jemykurkami. 25 przepisów z kurkami. 1 Bitki drobiowe z kurkami 2 Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 3 Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 4 Gołąbki z modrej kapusty z kurkami 5 Grzyby w solance na zimę 6 Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 7 Kotlety z kurczaka z nadzieniem kurkowym 8 Kurki na maśle z natką pietruszki 9 Kurki marynowane(...)Gulasz z kurkami 16 Najlepsze pierogi z kurkami 17 Pierogi z kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę (z kurkami) 20 Placki z kurkami i pietruszką 21 Roladki schabowe z kurkami 22 Śledzie wigilijne 23 Tartaletki z grzybami (kurki) 24 Zupa kurkowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt(...)Natomiast jeśli mamy małe jabłuszka możemy zostawić je w całości. Do słoja dodajemy cynamon, goździki, liść winogron oraz pozostałe przyprawy. Zdrowe kiszonki: pomidory kiszone w jogurcie , kiszone rydze , domowa kapusta kiszona , ogórki kiszone Przygotowujemy zalewę. Na litr gorącej, ale nie wrzącej wody wsypujemy łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Do zalewy można dodać łyżeczkę miodu. Takim roztworem zalewamy jabłka. Słoik delikatnie
KorniszonkiLekka modyfikacja tradycyjnej kuchni, smak mega! Chcecie? Składniki: 3oo g ulubionego makaronu 1 łyżka smalcu 200 g boczku 1 cebula 100 g boczniaków 100 g pieczarek 4 liście kapusty włoskiej 150 ml bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego lubczyku 200 g białego sera sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu. Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na smalcu, dodajemy posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojone grzyby, podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Mieszamy z makaronem, posiekanym lubczykiem i białym serem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchenbloga, fanpage’a i Instagrama . Wpadajcie po przepisy, inspirujcie się i komentujcie. Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne i dodatki: 1. Mini-hamburgery 2. Duszona kapusta kiszona z mięsem 3. Kulebiak z kapustą i grzybami 4. Kapuśniak z ziemniakami 5. Zapiekane ziemniaki w śmietanie Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini
PatiGotujekruche. Świetny obiad dla całej rodziny, który praktycznie robi się sam i to w jednym naczyniu! Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej ok 1 kg ziemniaków 1/3 główki kapusty 1-2 marchewki opcjonalnie 2-3 gałązki selera naciowego 1 papryka papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka pieczarek pół cukinii pół pęczka natki pietruszki Przyprawy: 2-3 łyżeczki(...)kroimy w dość duże kawałki *** *** Kawałki mięsa nacieramy przyprawami *** *** Ziemniaki obieramy, jeżeli są duże to należy je przekroić na połówki lub na ćwiartki, małe mogą pozostać w całości *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę *** *** Marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nać selera również kroimy w kawałki jeżeli go używamy *** *** Paprykę kroimy w dużą kostkę *** *** Pieczarki kroimy w plasterki, a cukinię
Blog z ApetytemSkładniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem
Kuchenne aromaty