Super prosty i najlepszy kapuśniak z młodej kapusty . To bardzo tradycyjny i stary przepis na kapuśniak ze świeżej kapusty, który gotuje się w jednym garnku. To mój błyskawiczny kapuśniak na boczku. Polecam! - bez zasmażki i podsmażania warzyw - tylko 10 minut szykowania składników - zupa gotuje się dosłownie 20 minut - kapuśniak na boczku lub na kiełbasie
AniaGotuje.plSkładniki: kapusta biała 1 mała główka, cukinia 1 większa, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 5 sztuk, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, woda 4 litry, biała kiełbasa surowa 2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, groszek konserwowy 1 puszka, natka pietruszki 1 pęczek Białą kapustę, włoszczyznę, kalafior, cukinię, ziemniaki drobno pokroić, zalać
W Mojej Kuchni LubięProste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą. Składniki: 4 pętka białej kiełbasy 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 300 g kiszonej kapusty 300 g makaronu typu łazanki sól, pieprz Przygotowanie: Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( od zimnej wody, około 40 min ). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki. Wodę odcedzamy(...)garnka, dodajemy pokrojone kapusty. Dusimy na wolnym ogniu. Do czasu, kiedy płynu prawie ubędzie. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy, smażymy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G KitchenŻeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawa – prosta i szybka w przygotowaniu a przy tym sycąca – robi za cały obiad! PRZEPIS NA ZUPĘ GOŁĄBKOWĄ Składniki na zupę gołąbkową: 500g mięsa mielonego 1 mała kapusta 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 słoik 200g koncentratu pomidorowego olej sól pieprz majeranek liść laurowy 5 szt ziela angielskiego Jak zrobić zupę gołąbkową: W garnku rozgrzewamy olej(...)szklimy na nim posiekaną cebulę. Dodajemy mięso mielone i chwilkę podsmażamy. Dodajemy posiekaną grubo (w duże kawałki) kapustę, pokrojoną w kostkę lub starta na tarce marchew, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy wodą (ok 1-1,5l). Gotujemy ok 25-30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 min min. Doprawiamy do smaku. Artykuł Zupa gołąbkowa pochodzi z serwisu
Dorota SmakujeSuper pyszna i wyjątkowo prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty z dodatkiem koperku oraz marchewki. To mój najlepszy i sprawdzony przepis na tę wiosenną surówkę, która pasuje do obiadów i na grilla. - zrobisz ją dosłownie w 10 minut - najlepszy przepis na surówkę z młodej kapusty - tylko kilka prostych i łatwo dostępnych składników - niezwykle uniwersalna surówka do obiadów, grilla
AniaGotuje.pljuż masz. Teraz pora na kolejne pytanie? Jak surówka/ sałatka? Codziennie mam ten dylemat. Dzisiaj będzie wiec na szybko, surówka z ogólnodostępnych składników, zrobi się w mig. Składniki: kapusta pekinka 1 papryka czerwona 1 marchewka większa 1 duże jabłko łyżka śmietany sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy, na tarce o dużych oczkach ścieramy obraną marchewkę, paprykę i obrane jabłko
Z Majeczką w kuchniSałatka z marynowanymi pieczarkami i rzodkiewką Via Gusto Sałatka z marynowanymi pieczarkami i rzodkiewką Drukuj Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 200 g kapusty pekińskiej 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik) 150 g rzodkiewki 200 g szynki 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka) 150 g selera konserwowego (1 mały słoik) 150 g majonezu(...)śmietany 50 g jogurtu grackiego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz przygotowanie Kapustę pekińską pokrój w paski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki. Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody. Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę i selera odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą
Via GustoNajlepszy przepis na bigos z młodej kapusty . To bigos z dodatkiem boczku oraz kiełbasy. Prosty, sprawdzony i bardzo wiosenny bigos to idealny obiad dla całej rodziny. Polecam podać go z ziemniakami z wody.. - świetny bigos z młodych warzyw - całe danie szykuję w jednym garnku - super pomysł na obiad w cieplejsze dni - najlepszy sposób na wykorzystanie młodej kapusty
AniaGotuje.plinnych miałam uwagi. Jedzenie było dobrej jakości, urozmaicone, były dania, których samej nie chciałoby mi się robić np. faszerowana papryka, cukinia czy kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty. Posiłki były urozmaicone. Dla mnie absolutnym mistrzem był ich zakwas buraczany, który nie wiadomo dlaczego nie znalazł się w torbie weekendowej 😕 W pieczonych jabłkach nie było też malin, mimo że w menu(...)doprawiać. Zakładam, że jeśli ktoś zamawia catering do biura, nie zawsze ma możliwość, żeby doprawić jedzenie po swojemu. Niektóre porcje były dla mnie za duże np. wielki pojemnik kapusty na śniadanie, którą jadłam w rezultacie przez pół dnia. Gdyby była połowa tej porcji plus zwyczajna sałata z pomidorem, ogórek kiszony, czy inna mniejsza porcja czegoś innego, nawet pokrojonych surowych warzyw
Cytryna&Co.Pędźcie jak najszybciej do sklepu, listę składników macie poniżej i zapraszamy do wspólnego gotowania. Tradycyjny barszcz ukraiński Składniki: Ćwiartka z kurczaka marchewka pietruszka kawałek selera kawałek pora 1/8 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1/2 kg buraków mała puszka białej fasoli puszka pomidorów łyżka masła 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól morska do smaku(...)buraki, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, por, ziele i liście laurowe i gotowaliśmy 2 godziny. Następnie dorzuciliśmy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz 15 minut przed końcem gotowania dorzuciliśmy pokrojoną kapustę oraz pomidory z puszki. Na patelni zeszkliliśmy cebulkę, która posłużyła nam jako zasmażka. Na sam koniec dodaliśmy przepłukaną fasolkę, przegotowujemy i zdejmujemy z ognia. Podaliśmy do stołu z łyżką śmietany
Sprawni w smakuDelikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej . Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Składniki 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych 2 kromki białego chleba namoczonego siekana zielona pietruszka, łyżka cebula dymka ze szczypiorkiem siekana jajko sól,pieprz olej do smażenia Filety … Czytaj dalej Kotleciki z dorsza
gotuj ze mnąminut + kilka dni kiszenia Składniki: marchew – 500g imbir – kawałek wielkości kciuka chrzan – kawałek wielkości kciuka czosnek – 4 ząbki liść laurowy – 3 sztuki sok z kapusty kiszonej – 2-3 łyżki sól – 1 łyżka na ½ litra wody woda – około 1/2 litra Przygotowanie: Marchew obierz i pokrój w cienkie plasterki. Przełóż do suchego słoika(...)resztą składników. Zalej osoloną wodą z sokiem z kapusty. Zakręć nakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu na około 5-7 dni. Po otwarciu słoik przechowuj w lodówce. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left: 0.8em; } table.macro td.small
wiecejwarzyw.plflądry posmarować olejem natrzeć pieprzem i solą, w urządzeniu do pieczenia bez tłuszczu piec w 180C 10 minut, następnie w 160C 15 minut. Podawać np z surówką z kiszonej kapusty: 50 dag kapusty kiszonej wymieszać z 1 łyżką cukru, z 1 pokrojoną cebulą, 4 łyżkami oleju, pieprzem mielonym - flądra pieczona jest bardziej lekkostrawna i bardziej dietetyczna od smażonej na oleju
W Mojej Kuchni Lubię