kapustą - 19268 przepisów (strona:654/1285)

ZUPA JARZYNOWA 86

Zupa jarzynowa. Tradycyjna zupa jarzynowa. Zobacz przepis na pyszną zupę.       Zupa jarzynowa z dodatkiem świeżego koperku, kalafiora i młodej kapusty to doskonały pomysł na letni obiad, zwłaszcza, gdy w sklepach i na targach pojawiają się pierwsze młode warzywa. Zupa jarzynowa na zasmażce (choć można ją pominąć). Przygotowanie zupy jarzynowej zajmie nie więcej niż 35 minut(...)przepis składniki i przygotowanie zupy jarzynowej krok po kroku. Składniki i przyprawy potrzebne do ugotowania zupy jarzynowej: 1,5 l lekkiego bulionu jarzynowego lub mięsnego 600g warzyw (młoda kapusta, kalafior, ziemniaki, groszek zielony lub fasolka, marchew, kalarepa, por, seler) 2 łyżki tłuszczu kopiasta łyżka mąki posiekany koperek lub natka pietruszki sól i pieprz do smaku Przepis na zupę jarzynową: Krok

Moja Książka Kucharska
Imprezowe Kajzerki 95

papryka żółta ·        1 papryka czerwona ·        6 plasterków sera żółtego ·        4 liście kapusty ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        ½ szk mleka Sposób przygotowania(...)środek. 2.    Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę. 4.    W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu. 5.    Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy

Kulinarna Chwila
Gołąbki z tuńczykiem 98

Dobrze widzicie i jak skosztujecie będziecie chcieli więcej. Eksperyment powodzeniem zakończył się. Składniki: 1 młoda kapusta 1,5 szklanki ryżu 250 g tuńczyka w oleju 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiale części. Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką

R'n'G Kitchen
Pierogi drożdżowe 87

Ciasto 3 żółtka 1/2 kg mąki pszennej 1/4 kostki margaryny 1 szklanka ciepłego mleka 5 dkg drożdży szczypta soli Farsz filet z kurczaka, pokrojony w drobną kostkę 1/2 średniej kapusty pekińskiej, pokrojonej w paski 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę przyprawa do gyrosa 30 dkg pieczarek, drobno pokrojonych sól, pieprz(...)dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić mięso i podsmażyć na złoty kolor.Wyjąć do miseczki, patelnie umyć. Wlać ponownie olej, podgrzać wrzucić czosnek , cebulę i zeszklić. Następnie dodać kapustę, pieczarki i paprykę , dusić około 2 minut. Na koniec wsypać kukurydzę doprawić solą i pieprzem według uznania i wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki okrągły placek. Wykrawać większe okrągłe

gotuj ze mną
Kapuśniak z młodej kapusty na boczku wędzonym. 118

posmakuje. Bardzo lubię ten czas, kiedy jest tyle młodych warzyw.  Nie mogę się nimi najeść :) Składniki: 300 g. wędzonego boczku 1 cebula 1/4 główki młodej kapusty (u mnie 300 g.) 1 duża marchewka 1 pietruszka kawałek selera 5 niedużych ziemniaków (waga 300 g)  2 litry wody 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz 1/3 szklanki śmietanki 18 % Wykonanie: Boczek(...)grubych oczkach.  Dodać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem. Ja na początek wsypuję  płaską łyżeczkę soli, pieprz na oko. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.  Kapustę poszatkować. Dodać do zupy. Kiedy zupa ponownie się zagotuje,  dodać ziemniaki.  Gotować około 10 minut, do miękkości ziemniaków. Następnie wsypać koperek.  Przyprawić do smaku, według własnego gustu. Śmietanę

Agusiowe smakołyki
Fasolka kiszona 87

Kiszone warzywa po lekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia, tym razem wypróbujcie mój sprawdzony przepis na kiszoną fasolkę. Kiszę nie tylko ogórki na różne sposoby, oraz kapustę, ale też marchewkę, buraki, brukselkę, rzodkiewkę. Pierwszy raz fasolkę zakisiłam trzy lata temu i trwa to do dzisiaj. Bo Kiszonki rządzą u nas ! Tym razem w słoiku znalazła się fasolka(...)niego kiszonka się uda, można też wykorzystać świeży imbir do kiszenia. Kiszona brukselka kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki . ogórki na sucho ogórki małosolne w plastrach. kiszona kapusta. Fasolkę szparagową można kisić surową albo obgotowaną. Surowa fasolka kisi się dłużej podobnie jak brukselka i ma twardszą konsystencję. Mi bardziej smakuje kiszona fasolka wcześniej lekko obgotowana. Użyłam do kiszenia fasolki fioletowej, zielonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielone z karkówki 124

Mielone z karkówki. Klasyka w kuchni zawsze się sprawdza, dzisiaj Wam polecam na obiad kotlety mielony z karkówki z natką pietruszki, surówką z kiszonej kapusty i puree z ziemniaków z koperkiem. Jeśli chcemy zrobić smaczne mielone kotlety to nie kupujcie gotowego mięsa mielonego w opakowaniu, tylko wybierzcie ładny kawałek np. karkówki lub łopatki i poproście o zmielenie w sklepie(...)się przegryzły smaki. Formujemy okrągłe kotlety, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto. Kotlety mielone z karkówki podajemy z puree z ziemniaków i surówką z kiszonej kapusty. The post Mielone z karkówki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gyros z kurczaka – domowy kebab 102

stolicy wciąż nie znalazłam ideału i tym “ulubionym” zawsze będzie ten z mojej rodzinnej miejscowości – z dużą ilością warzyw i surówki z czerwonej kapusty. Ktoś inny woli taki z samym mięsem – też fajnie. Ideał można za to zrobić sobie samemu. Już wieki nie jadłam kebaba, więc postanowiłam zrobić go sobie sama. Gyros z kurczaka banalnie łatwo(...)lubicie “kebab w grubej bułce”) – w focaccii. Wtedy wystarczy posmarować pieczywo sosem, nałożyć mięso, dodać ulubione warzywa np. pomidora i surówkę np. z kapusty (u mnie z czerwonej) – tak przygotowany jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy niż z okolicznej budki! Krojone mięso jest też doskonałe na kanapki. Wpis zawiera lokowanie Ketchupu Kieleckiego łagodnego i Musztardy Kieleckiej delikatesowej

Poezja smaku
Dania z makaronem - 20 najlepszych przepisów 105

pieczonych buraków z dodatkiem czosnku, twardego sera żółtego oraz ziaren słonecznika. Pyszne wegetariańskie danie o przepięknym kolorze i lekko słodkawym smaku. Czytaj dalej >> 4) Łazanki z młodą kapustą Łazanki w wersji z młodą kapustą i boczkiem wędzonym to smak mojego dzieciństwa, który kojarzy się z wakacjami. Jest to szybki oraz bardzo smaczny pomysł na letni obiad

Kuchnia MagdaLeny
Dania z makaronem - 20 najlepszych przepisów 106

pieczonych buraków z dodatkiem czosnku, twardego sera żółtego oraz ziaren słonecznika. Pyszne wegetariańskie danie o przepięknym kolorze i lekko słodkawym smaku. Czytaj dalej >> 4) Łazanki z młodą kapustą Łazanki w wersji z młodą kapustą i boczkiem wędzonym to smak mojego dzieciństwa, który kojarzy się z wakacjami. Jest to szybki oraz bardzo smaczny pomysł na letni obiad

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis 91

dużą ilością podsmażonej cebulki są pyszne, delikatne, mięciutkie i soczyste. Przypominają mi smak dzieciństwa, gdyż podobne robiła moja mama. Podałam je z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą ze śmietaną. Zrobienie całości zajęło mi tylko niecałą godzinę, a wyszedł przepyszny, domowy obiad, którym się wszyscy zajadali. A jeśli zostaną wam kotlety z obiadu, to zimne można pokroić w plastry(...)Mielone – Sprawdzony Przepis Roladki Z Mięsa Mielonego W Sosie Pulpety Jaglane W Sosie Pomidorowym Klopsy Zapiekane W Sosie Pieczarkowym Kotlety Mielone W Sosie Musztardowym Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana   Artykuł Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety siekane z młodą kapustką 116

rozgrzany olej. Jak ktoś nie może smażonego, można upiec w piekarniku. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1/3 kapusty młodej ·        1 mały słoik papryki konserwowej ·        1 cebula ·        4 jajka(...)Papryka ostra ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy i przekładamy do miski. 2.    Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, pokrojoną w małe paseczki paprykę, obraną i drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy papryką ostrą oraz solą. 3.    Następnie wbijamy jajka, dodajemy mąki oraz ketchup. 4.    Dokładnie mieszamy i nakładając

Kulinarna Chwila
Pstrąg z piekarnika 87

minut, 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy rybę i dopiekamy bez przykrycia Podajemy skropionego sokiem z cytryny. Fantastycznie smakuje z salsą arbuzową i surówką z białej kapusty 🥗 Z czym podać? Pstrąga przygotowałam z dodatkiem cytryny, mięty, chilli i kilku innych dodatków, które nadają rybie świeżego i delikatnego smaku. Pstrąg pieczony w piekarniku zachowuje soczystość i nie jest przesiąknięty tłuszczem(...)minut, 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy rybę i dopiekamy bez przykrycia. Podajemy skropionego sokiem z cytryny. Fantastycznie smakuje z salsą arbuzową i surówką z białej kapusty. Smacznego! Artykuł Pstrąg z piekarnika pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Naleśniki szpinakowe wegańskie 144

natki pietruszki 130 g świeżego szpinaku 1 szczypta soli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku opcjonalnie odrobina oleju kokosowego do smażenia lub innego roślinnego Dodatkowo do podania naleśników surówka z czerwonej kapusty czerwona papryka hummus sałata lub kapusta pekińska lub pak choi ostra pasta z papryczek tofu... Instructions Przygotowania naleśników Do blendera wlać wodę dodać mąkę, umyty osuszony szpinak, sól i opcjonalnie

SprawdzonaKuchnia.pl