kapustą - 19268 przepisów (strona:648/1285)

Roladki schabowe z farszem pieczarkowym 107

też je robię dość często.  Jeżeli jeszcze nie jedliście roladek w takim wydaniu to gorąco polecam spróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg schabu bez kości 30dkg pieczarek 20dkg kapusty kwaszonej 1 mała cebula 2 jajka 2 łyżki masła lub margaryny bułka tarta sól, pieprz olej (do smażenia) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić(...)tłuszczu. 2. Pieczarki umyć i zmielić w maszynce do mięsa o grubych oczkach, dodać do cebuli i usmażyć. 3. Kapustę przepłukać w wodzie i ugotować. Następnie zmielić w tej samej maszynce i dodać do pieczarek z cebulą. Dusić aż odparuje płyn, doprawić solą i pieprzem. Farsz musi być zwarty i suchy. 4. Mięso pokroić w plastry i rozbić dosyć cienko

Danka Pichci
Bigos po cygańsku 124

Bigos przeważnie kojarzy się nam z potrawą robioną z kapusty kiszonej i różnymi gatunkami mięs oraz wędlin. Dlatego wielu z was będzie zdziwionych, zapoznając się z poniższym przepisem, gdzie bigos po cygańsku przygotowany jest bez kapusty, a dodatkiem do niego są klopsiki z mięsa mielonego. Danie to jest również bardzo smaczne, a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Galareta z golonki i nóżek wieprzowych 169

golonki i nóżek wieprzowych: 4 nóżki wieprzowe 1 golonka wieprzowa 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 1 włoszczyzna (2 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera, kawałek pora, kawałek kapusty, cebula) 2 ząbki czosnku sól pieprz Jak zrobić galaretę z golonki i nóżek wieprzowych: Zaczynamy od mięsa – myjemy je, wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie i liście(...)wodzie z przyprawami, zbieramy szumowiny, które wypływają na wierzch. Potem gotujemy wszystko na wolnym ogniu ok 2 godziny. Następnie dodajemy obraną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, selera, por, cebulę, nawet kawałek kapusty) i gotujemy kolejną godzinę aż mięso będzie miękkie i będzie odchodzić od kości. Potem mięso wyjmujemy, studzimy, obieramy od kości, siekamy. Warzywa możemy pokroić w kawałki i dodać do mięsa

Dorota Smakuje
Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki 245

gończy za kapuśniaczkiem Kto zgadnie co to jest? Kształt: Prostokątny. Rozmiar: Waga około 5 g. Barwa: Wierzch ciasta barwy złotej, farsz brązowy. Konsystencja: Miękka i wilgotna. Smak: Charakterystyczne dla kapusty i grzybów z aromatem ciasta drożdżowego. Brzmi jak rysopis z listu gończego, a chodzi o zupełnie niegroźny kapuśniaczek. Powyższa charakterystyka została spisana w związku z umieszczeniem kapuśniaczka na liście produktów(...)Szklanka ciepłego mleka (250 ml) 420 g mąki pszennej (jasnej, czyli uniwersalnej typ 450-500) (3 szklanki) Płaska łyżka soli Prayprawy do posypania kapuśniaczków: kminek, czarnuszka, mak itp. Farsz: Kapusta z grzybami, np.według tego przepisu Przygotowanie: Krok 1 Zaczynamy od ciasta. Jajka wyciągamy z lodówki, żeby ogrzały się do temperatury pokojowej (jeśli macie mało czasu włóżcie je do miseczki

Niedzielny kucharz
Wigilijne spotkanie redakcji Magazynu Aromat 149

opowiedzieć o swoich świątecznych zwyczajach, zwłaszcza tych kulinarnych. Mimo, że mieszkamy na Lubelszczyźnie, w każdej rodzinie przygotowywane są inne wigilijne potrawy, jak na przykład łupcie, czyli gołąbki z kiszonej kapusty z kaszą, albo barszcz czerwony podawany z jajkiem. Dzielimy się przepisami na ulubione potrawy, a także możemy ich spróbować, ponieważ na takie spotkanie każda z nas przynosi coś od siebie(...)roku na stole mieliśmy kapustę z grochem, którą przygotowała Edyta , pierogi z grzybami od Angeliki , śledzie z rodzynkami Doroty , wegetariańskie „śledzie” z boczniaków oraz makowiec od Małgosi , śledzie z pieczarkami i pastę z buraków przygotowaną przez Gosię , kluski z makiem Marleny , kruche pierogowce z makiem Joanny , ja natomiast ugotowałam barszcz z pasztecikami, wigilijny kompot z suszu oraz ciasto marchewkowe

Obiad gotowy
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 104

while making this salad but the effect is worth every minute! SKŁADNIKI (na 3-4 porcje): 1/2 główki sałaty masłowej 2 garście rukoli 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 średniego bakłażana 1 pomidor 1 kiść winogron 150 g sera typu Lazur 3-4 jajka (po 1 porcję) SOS: oliwa ocet balsamiczny musztarda miód sól, pieprz, zioła INGREDIENTS (3-4 portions(...)herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona na połówki, jeśli mają dużo pestek – teraz jest moment na ich wydłubanie

Martyna Cooks
Zaskakujące Roladki 200

kurczaka ·        2 ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        10 dag kapusty pekińskiej ·        ½ torebki ryżu ·        ½ pęczka szczypiorku ·        Bułka tarta do panierki(...)plastry i delikatnie rozbijamy, solimy. 2.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 4.   Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek. 5.   Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6.   Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy w roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku

Kulinarna Chwila
Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 124

indyka dostępnych w sklepie. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI

nietylkopasta.pl
Gołąbki panierowane 119

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki:  1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek(...)cebulę i stare pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Studzimy. Obtaczamy w mące, jajkach

R'n'G Kitchen
SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM, KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, KUKURYDZĄ I ANANASEM 149

ciekawi smaku sałatki? Zapraszam do jej wykonania :) Składniki: * 1 puszka ananasa (około 10 krążków) * 1 puszka kukurydzy konserwowej (użyłam kukurydzy  Rolnik ) * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół główki kapusty pekińskiej * 4 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, pokroić w kostkę.Kapustę pekińską drobno poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ananasa

Zrób to smacznie
Sałatka gyros 214

napisać 3 przepisy konkursowe nim dobiegną końca! Gyrosa specjalnie przedstawiać nie trzeba- toż to poniekąd król wszelkich imprez domowych, no może oddając tylko berło sałatce jarzynowej ;) Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duża czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanej papryki(...)kosteczkę kroimy także ogórki oraz paprykę konserwową, a kukurydzę odcedzamy. Układamy warstwami: Kurczak- cebula- połowa sosu majonezowego- połowa ketchupu- kukurydza- papryka-ogórek-pozostały sos majonezowy- pozostały ketchup- posiekana kapusta pekińska. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z pieczarkami i serem 122

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochamy tradycyjne dania kuchni polskiej. Jednak nadszedł ten czas, by trochę poeksperymentować.  Składniki: 1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki(...)maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen