Zupa chińska z pulpetami i noodlami z cukini

Zupa chińska z pulpetami i noodlami z cukini

Zupa chińska z pulpetami i noodlami z cukini

Wygląda jak zupa chińska, pachnie jak zupa chińska, tyle tylko, że jest bardzo zdrowa. Cukinia w roli chińskiego makaronu sprawdza się doskonale. Czas : 45 minut Poziom trudności : łatwe Uwielbiamy chińskie zupy za ich prostotę wykonania i smak, łączący pikantne i łagodne, słodkie, kwaśne i słone pierwiastki. Ten przepis jest wzorowany na szanghajskiej zupie „Lwie głowy”. Lekko go tylko zmodyfikowaliśmy. Do pulpetów nie dodaliśmy kasztanów wodnych, bo akurat nie mieliśmy ich pod ręką Zamiast noodli ryżowych zrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, pulpety, tarta, sosy, makarony, makaron, cukinia, sałata, kapustą, bułki, rosół, mielone, imbir, makaron po chińsku, wieprzowina, szpinak, ciasto, mięso, kapusta pekińska, dania z makaronem, dania chińskie, makaron z patelni, ciasta z masa, zupa rybna, makaron ze szpinakiem, tarta na słodko, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone, łatwe ciasto

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.