Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku

Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku

Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku

Danie z kuchni rosyjskiej Składniki pół głowki białej kapusty 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki cebula biała rzepa 3 kwaśne jabłka 1 l bulionu wołowego 3 łyżki masła pół szklanki kwasu z kiszonych ogórków sól pieprz kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy koperek Przygotowanie Łodygi selera, marchew oraz rzepę obrałem, pokroiłem w słupki, a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyłem na maśle, przełożyłem do garnka, zalałem bulionem i szklanką wody, gotowałem 30 minut. Poszatkowaną kapustę dodałem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, zupa, ogórki, kapustą, seler naciowy, ogórki kiszone, chleb, kapusniak, chleb razowy, zupa z selera, kapusta kiszona, chleb z ziarnami

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.