kapusty kiszonej garść suszonych grzybów 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty jajko do posmarowania czarnuszka, kminek lub mak do posypania Farsz: Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować. Odcedzić, ponownie zalać wodą aby ta tylko przykryła kapustę. Dodać grzybki, ziele angielskie, liść laurowy i przyprawę. Gotować do miękkości przez około godzinę
Smakołyki AsiSkładniki: • 1,2 kg kiszonej kapusty • 2 cebule • 200 g suchej białej fasoli lub 2 puszki fasoli • 3 garście suszonych grzybów • olej • sól • pieprz czarny • ostra papryka • majeranek • 2 liście laurowe • 3 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania: 1. Wieczorem, poprzedniego dnia przed przygotowaniem dania, grzyby opłukać a następnie zalać w garnku, w którym będą gotowane, zimną wodą w takiej ilości
W mojej kuchnicebuli olej 250 g kiszonej kapusty z marchewką po 2 liście laurowe i ziarna jałowca 1 łyżeczka majeranku spora szczypta soli pół szklanki przecieru pomidorowego 5 suszonych sliwek 250 g boczniaków Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na łyżce oleju. Dodajemy posiekaną dobrze odsączoną kapustę, jałowiec, majeranek i liście laurowe, a także szklankę wody i sól. Gotujemy na niewielkim ogniu
Dzieje kuchennej WiewiórySKŁADNIKI : 500 g kiszonej kapusty 600 g ziemniaków 2 łyżki masła 1 duża cebula 3 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarnka ziela angielskiego 3 ziarnka pieprzu sól, pieprz do smaku kiełbasa lub boczek do podania(...)PRZYGOTOWANIE : Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku, kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Ziemniaki obieramy i kroimy. Gotujemy do miękkości i odcedzamy. Do miski przekładamy ugotowane ziemniaki, kapustę i masło, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ubijamy wszystko razem aż składniki się połączą. Na oleju podpiekamy cebulę z kiełbasą
Kulinarne Fantazje Mariolipropozycje farszu: 1. Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. 2. 1/2 kg pieczarek, 1/2 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, 2 listki laurowe
Czary - gary w kuchniprostą potrawę. Składniki: Kapusta kiszona ( dałam dwa słoiki po 700 gram ) 600 gram – 1 kg żeberek ( ilość dowolna )lub innego mięsa ( np. małe golonki ) 300 gram kaszy jęczmiennej wiejskiej grubej Liść laurowy Ziele angielskie Pieprz Woda Ewentualnie sól Wykonanie: Kapustę umieszczamy w garnku dodajemy mięso, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem tak długo
Smaki Ewykapusty kiszonej 300 g makaronu łazanki 2 cebule 2 kiełbasy np podwawelskie liść laurowy 5 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Kapustę płuczemy, a następnie odciskamy z nadmiaru wody i kroimy drobno. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy taką ilością wody, aby ją zakryła. Dodajemy sól, ziele, liścia laurowego i gotujemy do miękkości kapusty - około godziny
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPaszteciki były wspaniałym dodatkiem do barszczyku czerwonego, oraz jako same, podgrzane na patelni :) Składniki na 1 blaszkę pasztecików: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2
Gotowanie...to proste !Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kapusta pak choi - ugotowana na parze, skorpiona sokiem z #cytryny posypana rozgniecionymi pestkami #dynii i orzechami #nerkowca - kasza #bulgur z natką #pietruszki , olejem #konopnym i oregano. - #sos #pomidorowy - przecier pomidorowy, woda, suszona wloszczyzna, czosnek, cebula, przyprawa curry Dary Natury - wszystko razem gotowane około(...)minut na malutkim ogniu, następnie zblendowane. - ogórki #kiszone - #jajko
Szkrab Je Samfrancuskie 400 g, kapusta kiszona 500 g, grzyby suszone 1 szklanka, cebula 1 szt, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, kminek pół łyżeczki, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: jajko 1 szt, s ó l, Sposób przygotowania: Kapustę drobno kroimy, cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Grzyby gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy
kulinarne odsłony patikiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie
Szczęśliwa kuchniakapusty kiszonej (najlepiej z marchewką waga netto), 500 g pieczarek, 1 średnia cebula, 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, 1 i 1/2 łyżki wegety domowej, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki, 1/2 łyżeczka majeranku, ziele angielskie – 4 ziarenka liść laurowy – 4 ziarenka, sól, świeżo mielony pieprz, woda, Przygotowanie: Kapustę gotujemy jedną godzinę. Można ją odcedzić
rozgotowanafarsz: - 300 gram kiszonej kapusty - garść grzybów (dowolna ilość tak naprawdę, zależy jak bardzo lubicie grzyby - ja dodaję "na oko") - 1 cebula - masło - sól - pieprz Przygotowanie farszu: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku. Kapustę lokujemy w garnku i przelewamy do niej grzybowy wywar oraz same grzyby. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy
Życie zamknięte w smakukiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com