kapusta kiszona gotowana - 2486 przepisów (strona:104/166)

Paszteciki z kapustą i grzybami 367

około 6x8 cm. Farsz: 1 kg kapusty kiszonej,  1 szklanka suszonych borowików,  3 łyżki bułki tartej,  łyżka przyprawy do dań z kapusty,  3 cebule,  2 liście laurowe,  2 kulki ziela angielskiego,  sól, pieprz. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą tak, aby cała kapusta była przykryta. Dodać namoczone i drobno pokrojone grzyby(...)Dodać liście laurowe i ziele oraz przyprawę do kapusty. Gotować na małym ogniu ok. 2 godzin, mieszając od czasu do czasu.  Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju. Kapustę odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z cebulą i bułką tartą. Doprawić do smaku. Dodatkowo:jajko. Na każdy prostokąt ciasta nakładać ok. 1 czubatej łyżeczki farszu, zawijać

Z miłości do słodkości
Wegański bigos lub kapusta z grzybami inaczej. 141

Co jest, a co nie jest bigosem, to kwestia do dyskusji. Niektórzy mają pewnie na ten temat bardzo ugruntowane przekonania, ale prawda jest taka, że potrawa

zadanie-gotowanie
Duszona kapusta na zimę 106

miesięcznika Moje Gotowanie, jest świetnym patentem na szybki obiad lub dodatek do obiadu. Pomimo, że zrobiłam ją po raz pierwszy, to nieco zmodyfikowałam przepis na duszoną kapustę do słoika. Masło zastąpiłam  olejem, dodałam liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk i mielony kminek. Po napełnieniu słoików na wierzch wlałam po łyżce oleju, aby kapusta nie obsychała. Duszona kapusta do słoika przypomni(...)Świata. 100 gramów duszonej kapusty przygotowanej według tego przepisu to niespełna 36 kalorii. Jak zrobić młodą kapustę duszoną na zimę Kapustę obieram z wierzchnich liści, płuczę pod bieżącą wodą, kroję na cztery części i dość grubo szatkuję. Poszatkowaną kapustę zalewam wrzącą wodą, dodaję liści laurowy, ziele angielskie i drobno pokrojony koperek. Przykrywam garnek pokrywką i gotuję na średnim ogniu przez

Cztery Fajery
Żeberka zapiekane w kiszonej kapuście 185

Pyszniutkie żeberka łatwo odchodzące od kości i mięciutka kapusta. Takie właśnie jest to danie choć przyznam szczerze, że jak je robiłam po raz pierwszy nie do

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i kiełbasą 112

kapusty kiszonej 1 łyżeczka całego kminku 2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko około 1/2 szklanki sezamu WYKONANIE Grzyby namoczyć w wodzie przez godzinę. Następnie ugotować je do miękkości, wyłowić łyżką cedzakową, zaś wodę zostawić. Ugotowane grzyby pokroić na małe kawałki. Kapustę posiekać i włożyć do wody, w której gotowały się grzyby. Dodać kminek

Passions hobbies life
Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi 113

Kiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można

Korniszonki
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 111

wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Ugotowane pierogi z kaczką usmażyć na maśle lub kaczym tłuszczu z dodatkiem majeranku. Smacznego Mam dla Was 10% rabatu na zakupy w e-sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Smażone

Oryginalny smak
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 96

wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Ugotowane pierogi z kaczką usmażyć na maśle lub kaczym tłuszczu z dodatkiem majeranku. Smacznego Mam dla Was 10% rabatu na zakupy w e-sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Smażone

Oryginalny smak
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI 96

SKŁADNIKI : 1 kg kiszonej kapusty 10 dkg suszonych grzybów 2 liście laurowe 2 ziela angielski kilka kulek pieprzu 2 litry wody  sól, pieprz i magi do smaku(...)PRZYGOTOWANIE :  Kapustę płuczemy pod bieżącą wodą, wyciskami i przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy liście, ziele i pieprz w ziarnkach. Gotujemy około 30-40 minut. Grzyby zalewamy wodą, zagotowujemy i pozostawiamy na około 40 minut aż napęcznieją. Do kapusty dodajemy namoczone, pokrojone grzyby, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie gotujemy około 20 minut. W razie konieczności dolewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 152

której gotował się makaron czy kiełbasa. Mięso pojawiało się tylko na święta, bo chłop jadł kurę tylko kiedy on albo ona byli chorzy. Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wyglądają szare kluski podawane z sokiem z kapusty, kwas grzybowy, czyli zupa grzybowa z suszonymi owocami i z sokiem z kapusty, oraz marchew dodawana do kiszenia ogórków. Mocną stroną książki

Ugotowane pozamiatane
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 130

ziemniaków i ogórkiem kiszonym tworzą pyszny obiad. Składniki: 500 g białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szklanka ryżu 1 cebula 1 czosnek 3 jajka 3 łyżki otrębów 1 szklanka mąki 1 szklanka zarodków pszennych sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego słodka papryka mielona ostra papryka mielona zioła prowansalskie olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi z kapustą i grzybami 136

kilogram kiszonej kapusty - 3 garście grzybów (dowolna ilość tak naprawdę, zależy jak bardzo lubicie grzyby - ja dodaję "na oko") - 2 duże cebule - masło - sól - pieprz Przygotowanie farszu: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku. Kapustę lokujemy w garnku i przelewamy do niej grzybowy wywar oraz same grzyby. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania