jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:52/96)

FASZEROWANA PAPRYKA 84

Faszerowana papryka, to zamiennik dla tradycyjnych gołąbków. Myślę, że taka forma jest wygodniejsza i szybsza w przygotowaniu. A smak, mmmmm pycha.  Cały farsz nabiera aromatu papryki. SKŁADNIKI: 7-8 strąków białej papryki 500g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 ząbki czosnku sól pieprz olej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego A jak to zrobić

Kuchnia w opałach
ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI 168

JARMUŻ Jedna z najstarszych form użytkowych kapusty dzikiej, od której się wywodzi. Jarmuż jest uważany za bardzo pożywne warzywo zawierające: przeciwutleniacze i właściwości przeciwzapalne. Jest bogatym

potrawyregionalne
Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem 163

Papryka faszerowana wątróbką pod majonezem Jest to ciekawa propozycja dla amatorów podrobów. Wątróbka zapieczona z pachnącym wędzonką boczkiem , jest soczysta i pyszna . Całość ma ciekawy smak i z pewnością zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego(...)musi być dość drobno pokrojona .Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w kawałki średniej wielkości . Boczek także kroimy w kawałki podobnej wielkości jak wątróbka. Ser tniemy w kostkę -tak jak dwa poprzednie . Wszystkie składniki przekładamy do miski dodając do nich , sól , pieprz , wyciśnięty czosnek , kminek , miód i wszystko mieszamy . Paprykę przekrawamy na pół i oczyszczamy z wszelkich błonek i nasion

Ogrodnik w podróży
Pieczone jabłka ze słodkim beszamelem 127

jak u Rachel.  Z Apetycznej skorzystałam z jej rady, aby jabłka nie wydrążać na wylot. Dzięki jej radzie, kardamon i miód nie wypłynął i jabłka przejęły aromat przypraw.   2 duże jabłka Lobo 2 patyki cynamonu kilka ziaren kardamonu po łyżce miodu kilka rodzynek do środka Wydrąż z jabłek gniazda nasienne ale nie przecinaj ich na wylot. Faszeruj

AZgotuj!
Faszerowane cukinie 128

Faszerowane cukinie to doskonale danie na lekki obiad lub ciepłą kolację. Najlepiej nadają się do tego młode owoce, które nie mają jeszcze twardej skóry i mocno wykształconych pestek. Nadzienie może być różne. Ja zrobiłam z mięsem, bo było to danie obiadowe. Dodałam do farszu świeżej bazylii i białego wina, dzięki czemu zyskał on zarówno na smaku jak i aromacie

Wiem co jem
Wieprzowina z rumianego wywaru z sosem musztardowym 185

Dopiero jak się rozpędziłam do robienia obiadu okazało się , że golonka to łopatka i nici z duszonej w soku jabłkowym z karmelem będą :(. Łopatka niczego sobie więc tak naprawdę tragedii nie ma - ugotuję ją w mocnym wywarze z zarumienionych warzy i podam w sosie musztardowym,  na wywarze zrobię krupnik jaglany , a z reszty mięsa zrobię farsz do faszerowanych ziemniaków

Buniabaje w kuchni
Wielkanocne bułeczki zające z kremowym farszem i kiełbaskami 165

jak i na zimno smakują naprawdę wybornie! A kicając po wielkanocnym stole, z pewnością zauroczą każdego gościa :) Te zajęcze bułeczki są naprawdę proste w wykonaniu- farsz jest zwarty, więc łatwo go opakować elastycznym ciastem, a długość uszu i wielkość ogonków zależy już tylko od Waszej wyobraźni ;) Czas zatem zagnieść drożdżowe i upichcić ten prosty, pachnący wiosną farsz! Faszerowane bułeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 193

faszerowania! Nawet te, które na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że nie mają ku temu warunków :) Jednym z takich warzyw jest cebula. Po obróbce pokazała nieznane wcześniej, nowe oblicze :) Ogromne (pozytywne) zaskoczenie zarówno dla mnie i moich najbliższych.  Cebula podczas obróbki traci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem. Fajnie sprawdzi się jako ciepła

Taste Of My Day
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą . 143

Postanowiłam, że co jakiś czas zamieszczę opis najbardziej interesujących mnie tytułów. Może i Wam przypadną do gustu. Bardzo lubię gotować. Wszyscy, którzy mnie bliżej znają wiedzą o tym doskonale jak również to, że bardzo lubię czytać. Uwielbiam książki. Czytam po 3,4 naraz (nie polecam). Czytam wszędzie: w drodze do pracy, z pracy, u lekarza, na wycieczce rowerowej(...)niezakwalifikowane jako cierpienie i niezdiagnozowane przez medycynę”. Jean Peru jest właścicielem Apteki Literackiej i sprzedaje ludziom książki ale tylko takie, które według niego pomogą w dolegliwościach pacjentów. To powieść o uzdrawiającej mocy literatury. Książka pełna pięknych cytatów-myśli. Dodatkowym atutem jest kilka przepisów na aromatyczne dania kuchni prowansalskiej. U nas, na blogu przepis na roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi

Moja Mama Gotuje
.1033. korzystam z sezonu 138

owsianka na mleku owsianym z morelami*, borówkami* i pistacjami~ *owoce także w środku Pistacji nie jadłam całe wieki. Prawie zapomniałam jak smakują :o Cudownie było dzisiaj przypomnieć sobie ten smak :D Poza tym slone pistacje idealnie skomponowały się ze słodką owsianką :) Trzymajcie kciuki za dzisiejszą pogodę, bo mam w planach po południu rower z kolegą, a wieczorem sesję plenerową(...)państwem młodym... Co dzisiaj na obiad? Nie masz pomysłu? Zapraszam na chili&sugar  gdzie znajdziesz przepis na cukinię faszerowaną tofu :) KLIKNIJ TUTAJ lub na zdjęcie

breakfast of dreams
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 109

mięsko drobiowe  faszerowane suszoną śliwką i żurawiną. Trochę pomęczymy się  z odfiletowaniem kurczaka, ale później smak wszystko wynagrodzi.SKŁADNIKI1 duży kurczak o 2 kg.małe opakowanie suszonych śliwekmałe opakowanie suszonej żurawiny2 łyżki sosu sojowego1 przyprawa do kurczaka1 łyżka ziół prowansalskichnici do sznurowania mięsaWYKONANIEKurczaka musimy zluzować, czyli uddzielić od kości. Nie zrobiłam zdjęć jak to robić, dlatego odsyłam

W kuchennym oknie Ewy
KACZKA PIECZONA, FASZEROWANA JABŁKAMI I ZIARNAMI. 148

Ptaszysko w całości to powrót do korzeni jeśli o domową kuchnię starszej kucharki chodzi. Siedziałyśmy i porównywałyśmy to co pojawiało się na świątecznym stole u mamy

Wypisz Wymaluj
Spotkanie w warszawskiej La Vinotheque Vine Bar 143

Vinoteque jest ośmiornica duszona w maślanym sosie z ziołami. Pięknie się prezentowała na talerzu, była mięciutka, lekko pikantna, bardzo smaczna, ale dla mnie nieco za słona. Drugim daniem był faszerowany kurczak bardzo fajnie uformowany i podany na kostce  z dodatkiem aromatycznego sosu i listkiem cykorii. Na deser mogliśmy spróbować gruszki  w czerwonym winie podanej z doskonałym sosem lemon(...)chrupiącą kruszonką. Do tego pyszne półsłodkie wino. W restauracji pracuje na zmianę dwóch kucharzy, tym razem gotował dla nas p. Waldemar Rzeszotka Muszę przyznać, że zarówno lokal, menu jak i atmosfera w nim panująca była dla mnie miłym zaskoczeniem. Po miejscu znajdującym się w pasażu hotelowym i wyglądającym jak sklep z winami nie spodziewałam się dobrego jedzenia

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowana cukinia 148

To jeden z tych przepisów, które powstają w afekcie . Idę do sklepu z zupełnie innym zamysłem na obiad ale… Patrzą na mnie takie piękne cukiniowe

Mama z miasta