Kaczka pieczona, faszerowana, z jabłkami i grzybami

Kaczka pieczona, faszerowana, z jabłkami i grzybami

Kaczka pieczona, faszerowana, z jabłkami i grzybami

Kaczka pieczona, dobrze upieczona to bardzo smaczne, miękkie mięso. Dzięki usunięciu kości i wypełnieniu pysznym farszem później całą łatwo pokroić. Naprawdę warto na początku trochę się przyłożyć do luzowania żeby później uzyskać lepszy efekt dania. Kiedy się piekła i pięknie pachniała wiedzieliśmy, że czeka nas pyszny obiad. Jabłko i sok jabłkowy nadały mięsu delikatności i soczystości.Kaczkę piekłam z różnymi farszami. Była na przykład Kaczka z kaszą jaglaną ,  Kaczka z farszem mięsnym  czy Kaczka z fars... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, pieczenie, grzyby, jabłka pieczone, pieczone jabłka, jabłka, kasza jaglana, łatwe , mięso, kasza, obiad, mięsa pieczone, mięso na obiad, dania mięsne

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
prosto z ogródka, 7 marca 2014 13:12:01

kaczka ma bardzo kruche mięso, jest smaczna i zdrowa, chętnie bym spróbował takiego dania

Cheat, 7 marca 2014 19:02:35

wyglada przepysznie =)

wojkam5, 9 marca 2014 10:38:42

super instrukcja :) kaczki jeszcze nie jadłam. Poćwiczę na kurczaku i moze na święta zrobię.Dziękuję

Iza Kulińska, 9 marca 2014 21:59:04

kurczaka też często faszeruję a przedtem właśnie luzuję podobnie - i z kurczakiem łatwiej jakoś mi idzie niż z kaczką :) ale warto usunąć szkielet bo potem nie ma problemu z krojeniem i nie trzeba się bawić z kośćmi na talerzu

Anonymous, 6 kwietnia 2014 13:59:56

mam pytanie,czemu bułka tarta z siemieniem lnianym,jakie to ma właściwosci,a siemie takie zwykłe w ziarnach? pozdrawiam ola

Iza Kulińska, 6 kwietnia 2014 15:24:12

taką bułkę z siemieniem akurat miałam, siemię jest zmielone razem z bułką a w farszu dodaje kleistości. Można jak najbardziej użyć po prostu zwykłe tartej bułki bez szkody dla smaku i konsystencji

Anonymous, 17 kwietnia 2014 18:21:27

a ja już zmykam do sklepu po kaczę na pewno będzie super smakować.