jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:43/96)

Buraczki faszerowane 156

Buraczki faszerowane chrzanowym serkiem Almette i cebulą. W lekkiej marynacie z oliwy, cytryny, soli, cukru i pieprzu. Smaczna, ciekawa przekąska, świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach.  Składniki: -3 buraki średniej wielkości (takie jak na zdjęciu) -pół opakowania serka chrzanowego almette+łyżka śmietany/jogurtu -mała cebula -łyżka oliwy, soku z cytryny -sól,pieprz, cukier do smaku Przygotowanie

Kuchnia Ellie
Pierś kurczaka faszerowana rukolą 307

Wersja obiadowa light. Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze, to pyszny i bardzo sycący obiad, przy tym mało kaloryczny. Dla tych co na diecie jest idealny. Do doprawienia kurczaka wykorzystałam 1 arkusz papirusu Winiary z czosnkiem i ziołami. Często tak grilluję mięso lub owoce , gdyż papirus doskonale się w tym sprawdza. Ale jak ktoś ortodoksyjnie dba o swoje(...)zdrowie, twierdząc, że wszystkie „gotowce” są niezdrowe to wystarczy jak obsypie ulubionymi ziołami arkusz A 5 papieru do pieczenia i dalej postępuje jak w przepisie poniżej. 1 pojedynczą pierś kurczaka nacinamy ostrym nożem, aby zrobić w niej kieszonkę, do której wkładamy garść świeżej rukoli, spinamy mięso wykałaczkami i zawijamy w arkusz „papirusu” również papier

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowana główka kapusty - krok po kroku. 244

Faszerowana kapusta to prawdziwy rarytas. Nadziać ją można dowolnym farszem, może być to farsz do gołąbków - tradycyjny , pikantny czy np. rybny . Można nadziać też dobrze doprawionym mięsem mielonym i podać z ryżem zasmażanym z pomidorkami koktajlowymi - tak jak podaję w dzisiejszym przepisie. Wybór należy do Was. Niezależnie od tego co włożymy do środka, najważniejszym etapem jest obróbka kapusty. Dlatego(...)nieduża główka włoskiej kapusty (wybieramy dość luźną główkę, im luźniejsza tym lepiej) 70 dag mięsa zmielonego z łopatki wieprzowej ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 jaja pieprz i sól jako przyprawy łyżka masła klarowanego Wykonanie: Mięso, czosnek, sól i pieprz oraz jaja wyrobić na jednolitą masę. Mięso musi być pikantne i wyraziste w smaku - straci w wyrazistości podczas pieczenia. Przechodzimy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Faszerowane tortille: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 130

Styczniowe wyzwanie blogerek było naprawdę wyzwaniem! Od momentu kiedy poznałam jego temat - w głowie kłębiło się kilka pomysłów, ale z realizacją było gorzej... Jak wiecie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 166

Ameryki. Spotkać ją można przede wszystkim na Karaibach, jak i na obu kontynentach amerykańskich. Kolor skórki może mieć nieco bardziej, lub mniej intensywny odcień. Jej miąższ jest jasnożółty lub jasnopomarańczowy, jest lekko słodki i ma delikatną strukturę. Sweet Dumpling To dynia ozdobna, która oprócz walorów estetycznych doskonale nadaje się do faszerowania. Jest bardzo mała i zwykle nie przekracza(...)Owoce nie są duże, mają ciemnozielony odcień i dość twardą skórkę z wyraźnie zaznaczonymi „żebrami”. Wnętrze jest słodkie i przybiera odcienie żółto-pomarańczowe. Świetnie nadaje się do faszerowania, posiada dużo beta-karotenu, a także potasu i mniejsze ilości witamin C oraz B. Kamo kamo To odmiana, która przywędrowała do nas z Nowej Zelandii. Uprawiana była tam przez Maorysów

Ostra na Słodko
Jajka faszerowane pieczarkami 154

Pomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić.   Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek(...)miseczki. Do miski dodajemy wystudzone pieczarki, majonez. Całość mieszamy, próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek układamy na półmisku/paterze/talerzu i wykładamy na nie farsz. Smacznego! :) #Jak nie marnować jedzenia: Z podanej ilości składników wyszło więcej farszu, który można wykorzystać jako pastę jajeczno-pieczarkową do smarowania kanapek. Mniam

Cooking Monster
Dlaczego weganizm cz. 3 + HUMMUS 167

naukowy i zobaczy, co i jak. Od tamtej pory nie wziął do ust żadnego produktu pochodzenia zwierzęcego, żadnych jajek, żadnego sera, a nawet lodów, nie za wiele też cukru i białej mąki. Przestał zabierać ze sobą snickersy i batony energetyzujące na długie trasy, a przytwierdzaną do paska torebkę wypełniał ryżowymi burritos, chlebkami pita faszerowanymi HUMMUSEM i oliwkami oraz kanapkami(...)wykorzystuje dzień do oporu, zamykając w nim wiele godzin treningu. Warzywa, ziarna i rośliny strączkowe zawierają wystarczająco dużo aminokwasów, by skutecznie budować z nich masę mięśniową.   Scott, podobnie jak biegacz z plemienia Tarahumara, gotów jest w dowolnej chwili wyruszyć na dowolnej długości trasę." "Wszystkie produkty, które jadają Tarahumara, dostaniesz bez większego problemu - powiedział Tony. - To przeważnie FASOLA PINTO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami 144

Dziś chciałabym zaprezentować Wam pyszne roladki z piersi indyka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami. Jest to może nieco pracochłonne danie, ale każda minuta spędzona na jego przygotowaniu jest czasem dobrze spędzonym;) Danie jest po prostu przepyszne, szczególnie dla fanów suszonych pomidorów, które jako farsz idealnie komponują się z indycza piersią. Polecam na np. niedzielny obiad;) Składniki: 4 ładne duże, równe

Codzienne Gotowanie
Cannelloni :) 228

nadziewać makaron - jak dla mnie była to praca żmudna i męcząca, ale jak ktoś ma sprawne palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;)Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :OPo dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem i układamy obok siebie rurki napełnione farszem

Emcia Pichci
Ogórki nadziane kotletami z sosem pomidorowo-serowym 142

Uwielbiam faszerowane warzywa. Cenię też sobie wykorzystywanie w inny sposób potraw , które robię w większych ilościach i zamrażam ( np. kotlety mielone).Wynalazłam w zakamarkach szuflady zamrażarki ostatnie 2 malutkie kotleciki mielone. Doskonale nadały się jako nadzienie do wydrążonego ogórka ( ugotowanego na parze). Zrobiłam do tego sos pomidorowy z serami. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ziemniaki faszerowane z chwastami 176

Zwykle czekam na nasze polskie ziemniaczki bo najbardziej lubię takie malutkie, ale w tym skusiłam się na importowane. Zachciało mi się pieczonych, pysznie nafaszerowanych a stare

Smaczna Pyza
Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć 144

wreszcie się zmobilizowałam. Zapraszam na relację z warsztatów kulinarnych " Rama Smaż jak szef kuchni...100 pomysłów na..." Obyły się one 14. stycznia i był zwieńczeniem akcji promocyjnej pod taką samą nazwą. Ja również brałam w niej udział, a moim wkładem był przepis na drobiowe roladki faszerowane suszonymi pomidorami . Warsztaty prowadził przesympatyczny i niesamowicie kontaktowy Pascal Brodnicki, a odbyły

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone gołąbki 674

odcinam miękkie liście kapusty , i tak postępuję aż kapusta się skończy .  Jak mamy kapustę przygotowaną , mielone wkładamy do miski , dodajemy ugotowany ryż , jajka , przesmażoną cebulkę , doprawiamy do smaku solą , pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy ręką , do uzyskania jedno litej masy . Kiedy mamy przygotowane mięso , zaczynamy faszerować , z kapusty odcinamy twardy głąb i wykładamy nasze mięso i dokładnie zawijamy

Mój Smak
Cukinia w zalewie curry 220

warzyw, które wyjątkowo lubię. Można ją przygotować na wiele sposobów: grillować, faszerować, smażyć, dodawać do makaronów, zapiekanek i przygotować przetwory na zimę. W ubiegłym sezonie podałam przepisy na sałatki słoikowe z cukinią i kiszone cukinie . Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie z curry, prawie identycznej jak do ogórków curry . Do przepisu użyłam młodych, niewielkich cukinii, o bardzo miękkiej skórce

Codziennik Kuchenny
Paprykowy bakłażan z piersią z kurczaka i frytki do tego :) 176

przygotowaniu i możliwość przygotowania z niego wielu pysznych smakołyków :D Tak jak dzisiaj - propozycja obiadowa :) Bakłażan nafaszerowany chudym mięskiem, warzywkami + frytki, oczywiście z bakłażana :D Prezentuję danie na 1 osobę, dlatego drugą połówkę bakłażana wykorzystałam na frytki :) Ale równie dobrze możesz zrobić dwie porcje bakłażana faszerowanego :) Składniki: - średni bakłażan - 100 g piersi z kurczaka - 1/3 małej papryki - 1/3 papryczki

Zdrowie na języku :P