Dzisiaj znów lekko i dietetycznie, czyli samotnego gotowania ciąg dalszy. Jako że ostatnio zakupiłam pod wpływem chwili całą masę kasz różnych rodzajów, postanowiłam w końcu
W poszukiwaniu inspiracjiDzisiaj przedstawiam Wam propozycję na kolejne jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami to nie mogło się nie udać. Takie jajka dobrze sprawdzą się na wielkanocnym stole, albo jako postna przystawka. Składniki: 8 jajek 1 wędzona makrela 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować(...)żółtek dodać wędzoną makrelę (wcześniej usunąć z niej ości). Dodać majonez i posiekany szczypiorek (ilość wg uznania). Wymieszać i doprawić do smaku. Masa powinna być dobrze roztarta. Przygotowaną masą faszerować białka. Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem
Pasja Smakujesieni, a nie szaro burej, z deszczem i wichurami. jaka będzie jesień tego roku, cóż przekonamy się niebawem. na razie mamy jeszcze lato, wiec cieszmy się nim. Dosyć tej mojej pisaniny, przejdźmy do konkretów-czyli do garów :P Dziś przychodzę do Was z przepisem na świetną paprykę faszerowaną. Bazą farszu jest bardzo zdrowa kasza jaglana, powinna
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukaszy jaglanej pisałyśmy już sporo na naszym blogu (patrz tutaj ). Jako Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu. Naprawdę polecamy! Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki
Moja Mama Gotujesię sama kupując składniki i zamykając się w kuchni na dosłownie kilkanaście minut. Są wdzięczne:) Można je faszerować do woli, jeść na ciepło lub zimno. Na słodko, czy słono. Udało się, co oznacza, że nie są trudne do zrobienia tak jak myślałam na początku:) A ile frajdy, że zamiast ze sklepowej półki albo gotowego wrapa na mieście zrobiło się
Zasmakuj KuchniPieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!! Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko
Passion of CookingSchab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba
https:KKuchniaMniamznacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone. W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów
Pan i Pani Smith w kuchniracuszki … są to dania , które można przyrządzić na setki różnych sposób , mając pod ręką najprostsze składniki! Jak wiecie jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju naleśników i placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące!Polecam! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI
Ostra na Słodkokolor !Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z mięsem Składniki:500 g łopatki wieprzowej1 spora cebula1
Kulinarne przygody Gatitywarzywa faszerowane - propozycja na dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym. SKŁADNIKI: 2 średnie młode cukinie 1/2 kg mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 strąka papryki pokrojonej w kostkę 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, tymianek, ziarenka smaku starty zółty ser 1 pomidor A jak
Kuchnia w opałachBardzo fajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-) Z apetytu na danie trochę
Smaczne Zdrowekwiaty nas nie interesują. Pod sam koniec lata kwiaty zaczynają przemieniać się w piękne pomarańczowo-czerwone owoce, które dojrzewają jesienią. Zwykle robi się z nich wspaniale wyglądające ozdoby, jak na przykład korale, czy jesienne bukiety. I zapomina się o jej wartościach nie tylko kulinarnych, ale i zdrowotnych. W dzisiejszym świecie, w pogoni za złudnym szczęściem, zapominamy(...)medycynę naturalną. I robiono to skutecznie. Pamiętajmy o tym zanim zaczniemy faszerować się lekami. Oczywiście nie kwestionujemy tym samym tradycyjnej medycyny. Oczywiście jesteśmy jej zwolennikami. Ale obok niej warto też mieć alternatywę. Do celów medycznych wykorzystywać można zarówno kwiaty zbierane w maju lub czerwcu (na początku kwitnięcia) jak i owoce, najlepiej zbierane po pierwszych jesiennych przymrozkach. Jarzębina to istna
Marder&Marder Manufactureprzeglądnęłam przepisy na dania takie jak się jada w Hiszpanii, i powstało pyszne danie pełne smaku. Naprawdę Wam je szczerze polecam. Zachwycicie tym daniem i siebie i swoich gości zaskoczycie smakiem. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam go w swojej kuchni do większości potraw. Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym Kalmary
Kuchnia na wzgórzuklimaty na różne sposoby. Jednym z nich były tosty z łososiem, jajkiem i majonezem . Tym razem jednak nie będzie tostów, ani nawet kawioru, choć i ten ostatni byłby tu jak najbardziej na miejscu. Prezentujemy natomiast prostą w wykonaniu i atrakcyjną wizualnie przystawkę, którą nie tylko ucieszymy podniebienia własne i gości, ale też dodatkowo udekorujemy stół. Choć wszelkie tego rodzaju(...)użyć również kawioru - zarówno czarnego jak i czerwonego. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-89 {margin: auto;} #gallery-89 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-89 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-89 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Masa z żółtek i majonezu Jajka faszerowane z majonezem i łososiem Post Jajka
Kulinarna Pokusa