jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:39/96)

Kanie faszerowane kaszą orkiszową i pomidorami 126

Część ususzyłam w całości, potem pomoczę je w mleku i będą jak świeże. Część usmażyłam jak schabowe, część włożyłam do octu a te małe, nierozwinięte nadziałam. Zakupiłam ostatnio kaszę orkiszową i właśnie nią nadziałam nasze kapelusiki. Zapraszam na pyszną potrawę. Kanie faszerowane kaszą orkiszową i pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 197

woreczek ugotowanego ryżu3 łyżki ketchupucebulasólpieprzzioła prowansalskiesłodka papryka0,5 l bulionu20 dag żółtego, starkowanego seraWedług mnie papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, to ciekawa alternatywa dla gołąbków, a jednocześnie wyśmienity pomysł na mało pracochłonny, a za to bardzo ciekawy obiad. Można je serwować jako danie samodzielne lub w towarzystwie gotowanych ziemniaczków.Przygotować dużą miskę i przełożyć do niej:  mięso

Świat Domowej Kuchni
Jajka faszerowane makrelą wędzoną i kukurydzą 176

Składniki: 4 jajka 100 gram makreli wędzonej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz  Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną przekrawamy

tojestpyszne.blogspot.com
Gęsie pipki czyli szyjki gęsie faszerowane 164

Gęsie pipki to trochę dziwna nazwa a odnosi się do dwóch zupełnie różnych potraw. W zależności od regionu Polski mówi się tak zarówno na żołądki duszone

Smaczna Pyza
Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 151

dogrzac mieszkanie.Choc tej zimy moje kaloryfery sa zimne jak lod w domu jest dosc cieplo. To chyba dzieki sasiadom, ktorzy mocno dogrzewaja swoje mieszkania. Jednak slonce sprawilo, ze dzis grzeja nieco mniej i u mnie zrobilo se chlodniej. Ale cieplo wydobywajace sie z kuchni szybko wypelni cale mieszkanie.Papryka faszerowana miesem mielonym i warzywamiskladniki:3 paprykiokolo 400g miesa mielonego1 marchewka2

Przysmaki Karolki
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 138

twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego, żeby nadzienie miało formę kremu, a nie suchej papki dla chomików. 1. Żółtka, awokado, zielony groszek(...)metoda postępowania jak wyżej. 7. Żółtka, pieczarki podsmażone wcześniej, szczypiorek, ser żółty i drobno pokrojony ananas. Jajka fajnie jest ułożyć na sosie z jogurtu, majonezu i koperku, a wkoło poukładać roszponkę, rukolę lub miks sałat. Kombinujcie z połączeniami, bo może się okazać, że najbardziej absurdalne zestawienia są tymi najsmaczniejszymi. Smacznego! Post Naukowo o jajach. Jajka faszerowane pojawił się poraz

ladykitchen
Lunch u Dyletantów 159

Mielona jagnięcina zapieczona na połówce bakłażana. Tak jak nie przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych(...)zimno. Granita agrestowa, jagody. Nic do dać nic ująć, deser nie zepsuty nadmiarem słodyczy. Agrest jest agrestem, a jagody jagodami a nie ulepem z cukru. Pycha. No, ale jak wiadomo, lunch to lunch i menu lanchowe każdego dnia jest inne... Ale jeżeli wszystkie dania są na takim poziomie, to lunch może być miłym przeżyciem kulinarnym, a nie tylko zaspokojeniem

królestwo garów
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 149

danie jest super zarówno na obiad jak i w wersjii imprezowej. Grzyby nadają kaszy bardzo dobry smak. Jest to wersja dietetyczna, ale można położyć potarty ser na każdym grzybku. To dla tych szczęściarzy co nie muszą liczyć kalorie.   Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Od pieczarek oderwać nóżki i drobno posiekać. Dodać posiekane nóżki(...)instrukcji na opakowaniu. Wyjąć ugotowaną kaszę z woreczka, wsypać do miseczki i połączyć z cebulką i pieczarkami. Dokładnie wymieszać w razie potrzepy doprawić do smaku. Powinno być trochę pikantne. Faszerować kapelusze farszem, lekko przydusić. Tak przygotowane kapelusze położyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 20 minut. Podawać z sałatą i warzywami

Kuchnia Pokoleń
Faszerowana papryka 162

Paprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na  tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko

Gosia gotuje
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 209

prostu na obiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam!SKŁADNIKI:4 cebule2

Słodko-Słony Świat Ilony
Pomidory. Makaron. Cukinia. 200

potem podziwianie jak spokojnie opadaja w dol.Poki co jednak w kuchni chce zatrzymac lato jak najdluzej. Juz ostatnio o tym pisalam. Korzystam wiec jeszcze z darow lata. W mojej kuchni ciagle goszcza pomidory, cukinia, baklazany.Dzis od samego rana myslalam o faszerowanej cukini. Ta mysl nie dawala mi spokoju. Szczesliwie cukinie kupilam w weekend na mojej ulubionej fermie. Pozostalo

Przysmaki Karolki
Faszerowana warzywami świąteczna kaczka 212

Kaczka to jeden z elementów nieodzownych naszych świąt. Nie wyobrażam sobie żeby zabrakło jej na świątecznym stole, nie ważne jak będzie przygotowana, czy tylko upieczona

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab z boczkiem i tymiankiem 224

Dziś coś na większy apetyt, rolada ze schabu faszerowana boczkiem. Idealna na ciepło, wtedy skórka jest chrupiąca i bardzo aromatyczna. Jeżeli jednak (co bardzo rzadko się zdarza) coś nam zostanie, równie dobrze smakuje na zimno jako alternatywa dla sklepowych wędlin.  Składniki: 700 g schabu bez kości 180 g boczku pokrojonego w cienkie plastry 2 łyżki tymianku sól

Zabawa smakiem
Jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami 164

prawdziwa przyjemność dla każdego blogera kulinarnego i chociaż dlatego miałam ochotę je kupić. Przez te nieregularne plamki oraz blado-błękitne wnętrze skorupki przypominają mi jaja jakiegoś dinozaura albo smoka :) Faszerowane jajka przepiórcze to w pewnością większa uczta dla oczu niż dla żołądka, bo przecież jakże można się najeść taką mini-połóweczką. ale stwierdziłam, że to właśnie lepiej - dzięki małej porcji(...)dzisiejsza stylizacja zdjęć. Polecam je na Wielkanoc albo jako przystawka na przyjęcie czy Sylwestra. Zamiast tuńczyka z puszki możecie użyć wędzonego łososia. P.s. Dzisiejszy przepis dodaję do akcji wspólnego gotowania "Trzy po trzy: jajka, szczypiorek i kiełki". Zajrzyjcie do Peli i sprawdźcie, co ona przygotowała z tych składników. Jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami przepis Gennaro Contaldo z moimi modyfikacjami

Chilli Czosnek i Oliwa
Czy przekąski to ZŁO? 161

domu zostaje. Lubię gotować, lubię piec i jak do domowego ciasta drożdżowego dodam cukier a nie ksylitol to naprawdę świat się nie zawali. I kiedy jem takie ciasto, to wiem, że jem: mąkę, mleko, cukier, masło, drożdże i jajka. Nic więcej. Naprawdę wolę od czasu do czasu tak niż faszerować się skrobią modyfikowaną, karagenem, gumą ksantanową lub guar, laktonem(...)suszone owoce... Nie skłamię tylko jak napiszę, że piją wodę. Piją w sumie tylko wodę, zero soków (chyba, że sami wycisną), zero napojów gazowanych. Ale czasami jedzą lizaki, czasami kinderki, czasami serki do picia. Ale to tylko ode mnie (jak i od każdej innej matki) zależy, jak często i w jakich ilościach im pozwolimy. Nie chcę dać

bistro mama