Wykonanie Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem . Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę oraz szpinak i wszystko przesmażam(...)wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy usmażone wszystkie roladki , przekładamy nasze roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy
Mój SmakWiele Świątecznych przepisów czeka jeszcze na publikację, ale jak ogólnie wiadomo, zdjęcia robi się szybciej niz pisze posty. Dzisiejszy przepis nie jest jakąś nowością, bo
Gosia gotujePrzygodę ze ślimaki zaczęłam od konkursu „ zerwane”, na który wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , zorganizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Nagrodą była wizyta na farmie ślimaków Snails Garden :), gdzie zobaczyłam jak przygotować ślimaki*. 70 g szalotki, sól, cukier, 300 g obranych ślimaków**, 2 ząbki czosnku, 150 ml białego wytrawnego wina, 300 ml mocnego bulionu, 1/3 natki pietruszki(...)potraw ze ślimaków. W restauracji Finka leżącej na polu golfowym Sand Valley golf resort . Ja przygotowałam ślimaki smażone . Kamila z ugotowane pozamiatane , razem z Mariolą Skalmowską przygotowała pieczarki faszerowane oraz bruschettę ze ślimakami na ostro, według przepisów z książki „ Ślimaka podróż kulinarna ”. Jola z kulinarne przygody przygotowała ”tartę”/placek drożdżowy z farszem, z kaszą gryczaną i ślimakami, przygotowanym
królestwo garówgorączkujemy i śmiało możemy stwierdzić, że te początki jesieni nie są dla nas przyjazne! Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na obiad co praktycznie zrobi się samo zapraszamy na pieczonego faszerowanego indyka - z gorgonzolą, granda padano, suszonymi płatkami chili i świeżym tymiankiem, a do tego pieczona brukselka i dynia - wszystko pieczone
Plate of JoyKwiatki cukinii są pierwszymi i jak narazie ostatnimi jadalnymi kwiatkami, z którymi miałam do czynienia. Kupiłam je w zeszłym roku z ciekawości na lokalnym targu. Pani rolnik poleciła mi zrobić z nich racuchy albo placuszki, więc się posłuchałam i zaczęłam eksperymentować. Kwiatki smakują słodko(...)trochę brzoskwiniowo-cytrusowo (?) i mają piękny, żółty kolor! W placuszkach wyraźnie czuć ich delikatną nutę. Jem je zawsze na obiad jako miłe urozmaicenie codziennych dań. Do tego kompot z wiśni i jesteś w siódmym niebie! Kwiatki można też faszerować, zapiec lub jeść na surowo. W Polsce są trudno dostępne, ale coraz bardziej popularne! Szukaj ich na targach, w gospodarstwach rolnych
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńZapraszam na pyszne pomidory faszerowane piersią z kurczaka i fetą , danie jest bardzo lekkie , z pewnością zasmakuje osobą którzy dbają o linię jak i dla tych co lubią dobrze zjeść , takie pomidorki możemy podawać na obiad , kolację , i także fajnie smakują z grilla, zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 4 średnie pomidory 1 średnia pierś z kurczaka
Mój Smakdobrych faszerowanych jajek dawno nie jadłam, są szybkie w przygotowaniu a smak powala. Idealnie będą pasować na stół wielkanocny jak i na każdą domową imprezę. Czytaj więcej
Pychotkaaajajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę i cukier, wszystko ładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy i łączymy ze sobą tak jak gotujemy budyń. Masę zagotowujemy, zdejmujemy z palinka studzimy i mieszamy z masłem. Taką masą nabijamy szprycę i faszerujemy wcześniej upieczone i ostudzone rurki. Smacznego
Niezły Młynekgarnka. Do tego garnka dodajemy drobniutko pociętą papryczkę chilli i duuuuuużo świeżego oregano i bazylii. Trochę soli i gotujemy. Jak zagotujemy to zaprawiamy jogurtem. I teraz tak: na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę mięsa z patelni. I faszerujemy pomidory: napychamy je całe naszym mięsem, na górę kładziemy plaster sera i zakrywamy je tą częścią pomidora, którą odcinaliśmy na początku
Marder&Marder Manufacturezielem angielskim. Zdjąć z ognia, przestudzić. Na patelni rozpuścić masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się nie zarumieniła jak na zasmażkę). Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić solą. Sosem polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera
Tradycyjna KuchniaDzień dobry wszystkim czytającym :) Nie będziemy dziś zanudzać Was rozpisywaniem się, jakie to super danie przygotowaliśmy. Po prostu zapraszamy do poczytania przepisu i wypróbowania go
vegetaniePrzedstawiam prosty przepis na obiad przygotowany z rzeczy niewykorzystanych do innych dań, które przygotowywałam w zeszłym tygodniu. Jak już wspominałam, nie lubię marnować jedzenia. Tak się złożyło, że zostały mi produkty, z których powstały moje faszerowane papryki . Postanowiłam zamienić je w kolejny obiad by się w lodówce zbytnio nie zależały. I tak można powiedzieć od niechcenia powstał sosik, który
Kuchnia po mojemukażdej postaci. Czy to dodatek do obiadu … czy w postaci farszu … czy też przyrządzony w sposób taki jak dziś. Zawsze zajadam go z wielką przyjemnością.Dziś ma dla Was przepyszne naleśnikowe sakiewki z ciasta szpinakowego faszerowane soczystym kurczakiem … i polane jednym z moich ulubionych sosów : śmietanowo – czosnkowym. Sakiewki nie tylko rewelacyjnie wyglądają
Ostra na SłodkoSchab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko.Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co
Ostra na Słodko