jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:25/96)

Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem 368

Wielkanoc tuż tuż, a wiadomo że jak Wielkanoc to na stole muszą pojawić się jajka :) Moja propozycja to jajka nadziewane genialnym farszem złożonym z szynki

DefinicjaSmaku
Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi i buraczkami 185

Jajeczka faszerowane przeważnie robię na Wielkanoc, bo to praktycznie same jajka, dziś też chce wam pokazać jak zrobiłam jajeczka które urozmaiciłam  plastrami z piersi z kurczaka i do tego podsmażane buraczki z czosnkiem. Składniki na 4 porcję; jaja 6 szt masło 70 g musztarda sarepska 2 łyżki sól i pieprz do smaku  pierś z kurczaka ugotowana(...)końcówka gwiazdka i wyciskamy pastę na jajeczka. Dekorujemy korniszonem.Na talerz kładziemy po dwa plastry piersi na nią kładziemy podsmażonego i podduszonego buraczka z czosnkiem i obok po 3 połówki faszerowanych jajeczek

Różowa kuchnia
Roladki z kurczaka 464

Jeśli szukacie pomysłu na lekki, a jednocześnie mięsny obiad to polecam moje faszerowane pietruszką i radicchio roladki z kurczaka. W ciągu 45 minut mamy smaczny, jednocześnie zdrowy (gotowany na parze) i efektownie wyglądający obiad. Jako, że to miał być obiad dla mężczyzny, do roladek podałam kulki z puree ziemniaczanego z dodatkiem natki pietruszki. Jednak osoby liczące kalorie  mogą do roladek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza Stromboli 2476

podbija już cały świat w tym powolutku naszą Polskę. O tej pizzy można śmiało powiedzieć, że jest to faszerowana bułka, którą można zajadać na gorąco; jest to także świetny pomysł na zimne danie. Stromboli można zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie, czy dać dziecku do szkoły. Można także postawić na stole zamiast nuggetsów czy obok nich i podać(...)bazylii, oprószyć pieprzem. Na to dać składniki tak jakbyśmy kładli je na normalną pizzę, tyle że rzędami: najpierw np, szynka, następnie pieczarki itp. Całość posypać serem i zawinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku. Pilnować by łączenie pozostało od spodu, boki zawinąć pod spód. Pizze ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować dokładnie rozkłóconym jajkiem, posypać na wierzchu oregano. Wstawić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bataty faszerowane kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami 244

się kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy i mogłabym jeść bataty w każdej postaci. Zarówno w wersji wytrawnej jak i deserowej te słodkie ziemniaki za każdym razem podbijają moje podniebienie. Dziś przygotowałam faszerowane bataty z kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami korzeniowymi polane sosem z syropu klonowego i tahini. Takie danie świetnie sprawdzi się na lunch

wegujemy
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 166

złotej, części warszawskiego Ursynowa, skąd na piechotę wracaliśmy do centrum, by nieco zdążyć strawić przed domniemanymi tańcami . Te jednak przemilczmy zupełnie. Ich faszerowana kaczka zapiekana w kruchym cieście podana w towarzystwie purée buraczanego i pieczonego czosnku jako danie główne po najpyszniejszej na świecie zupie cebulowej, a tuż przed deserem, zwaliła wszystkich z nóg. Spróbujcie sobie zrobić coś podobnego i utrzymać

GRUBY WAŁEK
Szczupak faszerowany 174

przygotowuje szczupaka faszerowanego, zawsze obiecuję sobie, że to już ostatni raz, jednak wracam do tego przepisu jak bumerang, no bo pyszny to on jest!!!! Jeżeli zdejmiecie skórę i wyjmiecie ości z surowego mięsa, to już połowa sukcesu, tak więc jest to przepis dla cierpliwych i ambitnych. Powodzenia s zczupak ok. 1,5- 2 kg włoszczyzna: 1 marchewka

Jadło i czytadło
Schab podwójnie grzybowy 213

Dawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu grzybowo-mięsnego, który pozostał mi z drożdżowych pierożków do barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane pieczarki portobello 133

Kochani Witam Was w Nowym Roku :) Dzisiaj mamy kolejną fajną przystawkę imprezową, chociaż może to być Wasza kolacja tak jak ostatnio moja :) Bardzo sycąca, idealne połączenie do piwka ze znajomymi. Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj:  Składniki:   8 pieczarek portobello 100 g mięsa wołowego 1 dymka pęczek szczypiorki 1 chilli 2 łyżeczki przecieru

Niezły Młynek
Papryka faszerowana 143

Natknęłam się na ten przepis gdzieś w internecie, wydał mi się bardzo ciekawy i czym prędzej postanowiłam go wypróbować. Słodkie papryki faszerowane pieczarkami okazały się fantastyczne! Ponieważ sezon na papryki nadal trwa, dlatego polecam go jak wypróbować. Składniki : 4 spore podłużne papryki romano 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 300ml przecieru pomidorowego (passaty) łyżka natki pietruszki żółty

Codzienne Gotowanie
Udka faszerowane wołowiną 258

Soczyste i złociste mięso z kurczaka z wołowym wnętrzem ma podwójne zastosowanie w mojej kuchni. Wspaniale smakuje na ciepło jako drugie danie a kiedy ocaleje chociaż jedno, kroję je w … Czytaj dalej Udka faszerowane wołowiną

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną pęczak, bobem, fasolką szparagową i kurczakiem 127

Faszerowany bakłażan jest pyszny, miękki i rozpływający się w ustach. Dodatek letniego akcentu takiego jak bób i fasolka szparagowa nadaje temu daniu bardzo sezonowego wymiaru. Danie jest lekkie, zdrowe i proste w przygotowaniu. Pełna składników mineralnych kasza jęczmienna pęczak idealnie wzbogaca to danie o zdrowe węglowodany złożone. Do tego moje ulubione zioła: natka pietruszki i świeża bazylia. Pychota! Składniki

Mango Papaja
Kotlet z wodorostem, czyli kieszonki schabowe faszerowane serem gouda i szpinakiem, w towarzystwie „tajnego składnika” :) 154

Schabowe faszerowane szpinakiem wymyśliłam pewnego dnia, gdy okazało się, że zrobimy kotlety na obiad, a jako że nie lubię jeść zawsze takich samych schaboszczaków, poszukałam w głowie alternatywy i tak się to zakończyło :) Polecam szpinakożercą i nie tylko :) Składniki: ½ kg schabu bez kości 200g szpinaku 100g sera gouda sól, pieprz Zioła prowansalskie 1 jajko bułka tarta tłuszcz lub olej

Smakowy Raj
Gęsina na świętego Marcina, pieczona w musztardzie 216

tego dla nas wynika. Ponad 90% polskiej gęsiny jest eksportowane do Niemiec, gdzie potrafią docenić to smaczne mięso.Gęś można przyrządzać tak jak mięso z indyka lub kury. Można ją piec, dusić, gotować. Najpopularniejsze wersje to faszerowana jabłkami lub pomarańczą. Mięso z upieczonego wielkiego ptaka świetnie sprawdzi się w sałatkach, galaretkach, zupach, szybkich zapiekankach itp.Bardzo oryginalnie smakuje

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania