Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem

Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem

Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem

Składniki: 1 świeża kaczka (u mnie ok. 1,5 kg) - bez wnętrzności, 1 łyżka miodu Miody Wileńskich, 3 jabłka, 2 łyżki oliwy, przyprawy: sól, tymianek Skworcu, słodka papryka, majeranek, kolendra. Przygotowanie:      Z kaczki wycinamy gruczoł kuprowy. Następnie dokładnie ją myjemy pod zimną wodą. Nacieramy ją solą ok. 1 łyżeczki. Następnie przygotowujemy marynatę, mieszamy oliwę z tymiankiem, słodką papryką, majerankiem i kolendrą. Smarujemy kaczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pieczenie, miód, kaczki, jabłka pieczone, pieczone jabłka, papryka, słodkie, marynaty, pierś, piersi, piersi z kaczki, papryka faszerowana, pierś w marynacie, bez pieczenia

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję