Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem
Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem
Składniki:
1 świeża kaczka (u mnie ok. 1,5 kg) - bez wnętrzności,
1 łyżka miodu Miody Wileńskich,
3 jabłka,
2 łyżki oliwy,
przyprawy: sól, tymianek Skworcu, słodka papryka, majeranek, kolendra.
Przygotowanie:
Z kaczki wycinamy gruczoł kuprowy. Następnie dokładnie ją myjemy pod zimną wodą. Nacieramy ją solą ok. 1 łyżeczki. Następnie przygotowujemy marynatę, mieszamy oliwę z tymiankiem, słodką papryką, majerankiem i kolendrą. Smarujemy kaczk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni
Autor
Aga w kuchni
robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, pieczenie, miód, kaczki, jabłka pieczone, pieczone jabłka, papryka, słodkie, marynaty, pierś, piersi, piersi z kaczki, papryka faszerowana, pierś w marynacie, bez pieczenia
Inne przepisy z Aga w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję