Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem

Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem

Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem

Nie tak dawno wybraliśmy się na wycieczkę niedaleko Wrocławia. Po drodze zjedliśmy obiad w zajeździe. W menu znalazłam danie pod nazwą „juki ułańskie”. Bardzo smaczna pieczeń ze schabu faszerowana pieczarkami i mielonym mięsem. Juki ułańskie podane na ciepło z kluskami śląskimi z surówką bardzo nam smakowały. Po powrocie poszukałam przepisów na taką pieczeń i znalazłam. Postanowiłam zrobić podobną ale zrobiłam ją tak, żeby podać na zimno. Obie wersje są doskonałe w smaku.            Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.