Wielkimi krokami zbliża się 11 listopada co, mam nadzieję, oznacza na stole gęsinę. Ten przepis czekał na publikację rok. Nie zdążyłam go wtedy wstawić, robię to teraz, z nadzieją że wykorzystacie pomysł. Tak przygotowana gęś jest pyszna, ziemniaki pieką się w gęsim tłuszczu, smaczniej być nie może. Wystarczy dorobić surówkę z kapusty i świąteczny obiad gotowy! Upieczenie takiego ptaszyska zajmie nam ok 4 godzin, więc warto wszystko dobrze zaplanować. Może nie jest to najbardziej fotogeniczna potrawa, ale ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...