jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:48/96)

Kurczak pieczony na butelce piwa 390

polsku , ale tym razem nie chciałam go faszerować. O kurczaku pieczonym na butelce słyszałam już dawno, ale bałam się sama go przygotować. Moje doświadczenie w kuchni nie jest duże, wciąż się rozwijam, jestem samoukiem i nie bardzo mam gdzie czerpać porad odnośnie moich inspiracji i pomysłów. Pamiętam różne smaki dzieciństwa, pamiętam jak moja Babcia przygotowała kiedyś pieczonego kurczaka

dom-agi.pl
ZIEMNIAKI FASZEROWANE FETĄ 246

mnie pożywne danie obiadowe.  Do takich faszerowanych ziemniaków możemy oczywiście sporządzić dowolny farsz, możemy użyć też sera żółtego zamiast fety, jednak ja lubię farsz właśnie z fetą, gdyż jest lżejszy i mniej kaloryczny niż z dodatkiem pięknie ciągnącego się serka :-)  W każdym razie polecam przepis na ciepłą kolację, grilla czy jako danie obiadowe. Składniki: 5 du żych ziemniaków

Walijskie Pichcenie
Burgery w picie z sosem tatarskim 161

ręką. Z mięsa formujemy burgery (lub kotlety, jak kto woli) i smażymy po kilka minut z każdej strony na patelni grillowej lub grillu. Pitę wkładamy na 3 minuty do tostera, nacięciem do góry. Można ją także podgrzać w piekarniku lub na grillu. Pieczywo pozostawiamy chwilę do ostygnięcia, odrywamy nacięcie i możemy faszerować.Do pity wkładamy przygotowane mięso, sos tatarski

Smakowity Blog Kulinarny
Jajka faszerowane pasta z makreli 231

swój ulubiony sposób na faszerowane świąteczne jajka. Ja co roku staram się robić je inaczej, a że razem z mężem bardzo lubimy pastę z makreli postanowiłam nią wypełnić jajka. Prosta, szybka i pyszna przekąska gotowa zaledwie w kilka minut będzie gościć na naszym świątecznym stole. A u was jakie jajeczka goszczą? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 182

słodko, czy też wytrawne i przygotowywało się różne dziwne dla dzisiejszych miłośników kuchni potrawy. Tak powstawały domki Baby Jagi , torcik z kaszy manny , czy kotlety z mielonki faszerowane serem. Ten przepis to był jeden z lepszych sposobów przygotowania oszukanych kotletów schabowych z kiełbasy mielonki, mortadeli, czy też z konserwy turystycznej! Obecnie czasami jednak wracamy z Piotrem do smaków dzieciństwa, gdyż(...)kiełbasa jest tania i mniej wartościowa niż schab, a ten przepis na kiełbasę w panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy : Składniki: kiełbasa jajka mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku odrobina majeranku Przygotowanie: Kiełbasę mielonkę, czy też mortadelę wyjmujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane 176

Właśnie się nimi zajadamy:)Składniki;5 jajek,2 łyżki majonezu,2 łyżeczki łagodnej musztardy,cebula /drobno posiekana/,sól,pieprz,Wykonanie;Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na

Anioły w kuchni
Surówka z czerwonej kapusty. 153

pyszną surówkę z czerwonej kapusty. Jak zapewne wiecie posiada ona mnóstwo witamin i właściwości leczniczych.Pewnie Was to zdziwi ale ja uwielbiam kanapki z dodatkiem surówek :)  Zapraszam do wypróbowania, nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu:) Kapusta czerwona ma wszystkie zalety lecznicze białej kapusty, ale lżejszą konstrukcję, więc idealnie nadaje się do faszerowania. Jej aromat jest przyjemniejszy, dlatego bywa chętniej

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczarkowe rolady z szynki 150

Pieczarkowe rolady z szynki Rolady pieczarkowe , to zawsze dobry pomysł na obiad lub na zagospodarowanie kawałka dość suchego mięsa jakim jest szynka . Oczywiście wiele osób , może

Ogrodnik w podróży
Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 193

bazylią, doprawiamy solą i pieprzem; faszerujemy cukinię, mocno dociskając. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsa. Na nie kładziemy cukinię, wykładamy resztę mięsa i dokładnie oblepiamy. Papier do pieczenia zawijamy jak cukierek. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 75 minut

My Culinary Art
ZIEMNIAKI FASZEROWANE WARZYWAMI 103

nicnierobienie" bardzo męczy. W ramach kolacji, faszerowane ziemniaczki. SKŁADNIKI: 8 średniej wielkości ziemniaków 1 szalotka 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka żółtej papryki 1/2 strąka białej papryki 1/2 średniej cukinii 1 mały pomidor 1 ząbek czosnku żółty ser 1 łyżka pokrojonego szczypiorku sól ziołowa pieprz kolorowy papryka słodka mielona oliwa A jak to zrobić: Ziemniaki ugotować w mundurkach, pomidora

Kuchnia w opałach
Ziemniaki faszerowane z grilla 214

Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można

Smakowity Blog Kulinarny
Pierś faszerowania suszoną śliwką 178

naszym stole gościła pierś z kurczaka faszerowana suszoną śliwką pieczona w rękawie. Co ciekawe, pomysł znalazłam w jadłospisach Ewy Chodakowskiej ! Ja zrobiłam i podałam dzisiaj trochę na swój sposób, może trochę mniej FIT, ale można przecież kombinować :) Co do przepisu. Wybierając pierś, należy zwrócić uwagę, by pierś była w miarę dorodna i jak najmniej "nawodniona" ponieważ w piekarniku zmniejszy

Justa próbuje gotować
Makaron z sosem pomidorowo-brokułowym 119

policzki sprawiają, że krew mnie zalewa... Jak można doprowadzić dziecko do takiego stanu? I Wy się dziwicie, że w sklepikach szkolnych wprowadzono ograniczenia? Tak wiem, ograniczenia te są stosowane wobec wszystkich dzieci, ale mają za zadanie uświadomić rodziców, że coś robią źle. Nie mam dzieci, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, w której faszerowałabym dziecko jedzeniem z fast foodów kilka

W poszukiwaniu inspiracji
Kurczak w cieście francuskim 396

Kurczak w cieście francuskim. Na niedzielny obiad proponuję przygotować Kurczaka Wellington. Kurczaka a la polędwica Wellington to nic innego jak pierś z kurczaka z pieczarkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAJKA FASZEROWANE PASZTETOWĄ I PIECZARKAMI 123

Pomysłów na jajka faszerowane jest wiele. Zwykłe jaja ugotowane na twardo i wysmarowane majonezem także smakują bardzo dobrze. Mi pomysł na taki farsz podsunęła babcia. Z racji tego, że bardzo lubimy i jajka i pasztetową połączyłam to w jedno. Jest idealna propozycja na wielkanocny stół, ale także na różne imprezy jako przystawka. Farsz jest tak delikatny, że aż niemal

Kuchnia Paulettes