jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:60/96)

Jajka faszerowana na 3 sposoby 468

JAJKA FASZEROWANE Witam wszystkich serdecznie,mam dla was coś fajnego  na każdą imprezę domową i nie tylko. Jajka faszerowane -chyba każdy lubi ja mam dziś dla was ,talerz z trzema rodzajami jajek, -z pieczarkami -z rzodkiewką i szczypiorkiem -i prażoną cebulką JAJKA Z PIECZARKAMI jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli , obieramy,kroimy na pół i wyjmujemy do miseczki(...)trochę majonezu,nie za dużo żeby nie było za rzadkie doprawiamy do smaku i nadziewamy nasze jajeczka JAJKA Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM jajka gotujemy ,wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy widelcem jak wyżej  dodajemy pokrojone drobniutko rzodkieweczki, szczypioreczek, trochę serka twarożkowego np.mój ulubiony trochę majonezu i trochę śmietany 18% doprawiamy do smaku i nadziewamy jajeczka JAJKA Z PRAŻONĄ CEBULKĄ

Swojskie jedzonko
Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem 267

Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek . Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że

Kuchnia Bazylii
Sakiewki ze schabu z młodymi ziemniaczkami- Kto pokona Mistrza ?? 277

smakoszy, ceniących sobie przede wszystkim wyjątkowy smak i aromat serów. Charakteryzuje się lekko pikantnym smakiem i wspaniałą, miękką konsystencją. Jego unikalna receptura sprawia, że idealnie jest idealnym komponentem wykwintnych dań, jak i prostych, zimnych przekąsek. Do nabycia w plasterkach: 150 g i w blokach: 3 kg."     Krok 1 Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy(...)miękkości. Ser ścieramy na wiórka i dodajemy do naszej fasolki z ogórkiem, chwile jeszcze mieszamy i gotowe, farsz przygotowany. Krok 3 Mamy schab już doprawiony i nacięty. Teraz faszerujemy go,wkładamy do środka naszą fasolkę z ogórkiem i serem. Końcówkę schabu możemy spiąć wykałaczkami choć ja nie miałam takiej potrzeby. Krok 4 Sakiewkę obsypujemy mąką, maczamy w jaju

Różowa kuchnia
Nadziewany wyluzowany kurczak 158

przepisie nie ma opisu jak wyluzować kurczaka ale co z nim zrobić gdy już jest wyluzowany. Wersja wyluzowania którą w tym przepisie wykorzystałam była z przecięciem kurczaka ( jest łatwiejsza ). Najważniejszą sprawą jest nie uszkodzić skóry kurczaka. Składniki: 1 wyluzowany kurczak 500 gram mielonego mięsa ( użyłam wieprzowo – wołowego ) Pęczek pietruszki Mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju Vegeta Sól, pieprz Papryka(...)jajko i bułkę tartą oraz pokrojoną, wyciętą z kurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy w piekarniku przez ok. 1 ½ godz. W temp. 185 o C-190 o C. Gdy skórka

Smaki Ewy
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 180

Bajka "Ratatuj" - przepiękna, za każdym razem na niej płaczę ;)Pamiętam, że w dzieciństwie zajadałam się patisonami z działki. Ale tata, tylko smażył je w

Bon Appetit Małgorzaty
Gęsi udziec, faszerowany pasztetem i suszonymi śliwkami 216

Goose leg, stuffed with pate and dried plums   Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka z cukinii 190

Jak już wiecie średnio przepadam za jakimikolwiek Świętami, dlatego u mnie na blogu rzadko goszczą tak tematyczne przepisy. Jakoś „nie czuję” tej atmosfery. Postrzegam to też tak, że jeżeli bym miała ochotę na babę to nawet w maju bym ją sobie upiekła, choć to kolejne ciasto, którego fanką nie jestem. W okresie świątecznym po prostu staram się trochę rozpieścić(...)kwietniu także ponownie ruszę z akcją „gotowanie za głosowanie”. Tymczasem dzisiaj propozycja na smaczny obiad. Miałam w domu 2 nieduże cukinie i coś trzeba było z nimi zrobić. Wersja faszerowana odpadała, bo były za małe, dlatego wymyśliłam zapiekankę podaną w kokilkach.  Składniki na 2 kokilki o śr. 11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia) 25 dag mięsa mielonego

Fabryka pomysłów
Pierś z kurczaka z salsą pomidorową w boczku ze szparagami w sosie musztardowym. 188

witam moi Piękni. Czas na coś porządnego, sycącego i ciepłego. Innymi słowy, czas na danie obiadowe. Dzisiaj lekko, bo tak ciepło to się jeść nie chce, pierś z kurczaka, faszerowana salsą pomidorową pieczona w boczku, do tego szparagi z sosem musztardowym. Do przygotowania dwóch porcji potrzebne nam będą: 2 piersi z kurczaka pół pomidora 1 cebula dymka 8 plastrów surowego(...)suszenia. Tak więc wycinamy pozostałości po rzeźnikach, chrząstki czasem obojczyk i odcinamy nadmiar tłuszczyku.  Tak przygotowane piersi trzeba już tylko naciąć w kieszonki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, jak będzie gorący wsypujemy na patelnię, posiekaną dymkę, szklimy ja na lekko brązowy kolor i dodajemy obranego, pokrojonego w kostkę pomidora, przykrywamy i na mały ogniu niech się poddusi

Kuba Gotuje
Pierogi z kurkami w arachidowym sosie 148

Kurki rzucili w promocji, trzeba było to wykorzystać, więc zrobiłam zapas pierogów, bo co jak co ale kurki są fantastyczne same w sobie i najlepiej smakują w delikatnej oprawie. * Sos może i kiepsko na zdjęciu wygląda, ale zapewniam, że doskonale podkreśla smak kurek. Składniki: podam podstawowy przepis na ciasto, bo ja robiłam zapasy pierogów i znacznie zwiększałam proporcje(...)wszystkich składników, tak aby było idealnie gładkie, ja nie używam do tego żadnych maszyn, wolę wszystko robić ręcznie. Gotowe zawijami w wilgotną ściereczkę i na bieżąco rozwałkowujemy części które faszerujemy. Farsz: do powyższego przepisu na ciasto wystarczy 400 g kurek 2-3 cebule 3-4 łyżki oleju szczypta soli i gałki muszkatołowej Cebulę drobno poszatkować i podsmażyć aż się zeszkli

greenscarf
Pałki kurze faszerowane grzybami. 168

Zrobiłam to danie na urodziny mojego wnuczka. Danie super, łatwo się je serwuje i odgrzewa. Było bardzo dobre. Tutaj potrzebne nam będą pałki kurze bez kości

Kuchnia Pokoleń
Papryki faszerowane - z mięsem i z brokułami 236

W imieniu sieci   Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z

Stare Gary
Puree z kalafiora w pomidorach 225

Tak to już jest , że cały kalafior to na 2 osoby to za dużo ( szczególnie kiedy jest duży).Gotuję go jednak w całości i robię 3

Buniabaje w kuchni
Hummus i hummus bakłażanowy 258

Hummus - danie wywodzące się z Bliskiego Wschodu coraz bardziej popularne u nas. Idealnie nadaje się do kanapek, pasuje też do surowych lub pieczonych warzyw jako dip. Odmian hummusu jest wiele, zapewen tyle ilu jest jego zwolenników. Warto robić hummus w domu bo ten sklepowy jest bardzo drogi. Smakuje pysznie, zawiera sporo dobrej jakości białka. Niestety, do jego wykonania niezbędny jest(...)zmiksować, nastepnie stopniowo dolewać wodę, aż do uzyskania konsystencji gładkiej pasty Podawać polane oliwą z oliwek Hummus bakłażanowy 135 g  miąższu bakłażana - użyłam miąższ, który wydrążyłam podczas robienia faszerowanych bakłażanów 300 g hummusu 2 łyżki wiórków pomidorowych z czosnkiem niedźwiedim i cebulą (gotowa przyprawa) 2 łyżki oleju (użyłam oliwę z suszonych pomidorów w słoiku) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać

pyszne zdrowości
Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 173

taki też dzisiaj będzie przepis. Danie w sumie bardzo szybkie do zrobienia i nie przysparza większych kłopotów wykonawczych. Poradzicie sobie bez problemów. No to bierzmy się do pracy :) Faszerowana papryka z kaszką kuskus, pieczarkami i selerem naciowym (4 osoby) Składniki: 4 duże papryki 1 szklanka kaszki kuskus 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/2 kostki bulionowej warzywnej żółty(...)seler naciowy. W między czasie przyrządzamy kuskus, zalewając go bulionem warzywnym. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, cząbrem i ostrą papryką. Nie solimy, ponieważ zarówno pieczarki jak i kuskus mają już w sobie sól. Teraz papryki dobrze myjemy i kroimy na połówki oczyszczając z gniazd nasiennych. Każdą połowę nadziewamy farszem i kładziemy plasterki sera żółtego. Posypujemy

vegetanie
Podudzia z kurczaka z farszem borowikowo-orzechowym w porach z sałatką z jarmużu z paprykami. 246

taki mały żarcik. Mimo to, na szybko przed pracą zrobiłem przegląd zamrażalnika i po dwóch dniach jedzenia ryby , przyszedł czas na wyciągnięcie kurczaka, a konkretnie podudzi. Dawno nie robiłem faszerowanego mięska, więc przyszedł czas i na to. Czego nam potrzeba? -podudzia z kurczaka 6 sztuk, -1/2 papryki zielonej, czerwonej i żółtej posiekanej w paski. -masło klarowane -łyżeczka masła(...)gorącym bulionem -szczypiorek posiekany W pierwszej kolejności trybujemy mięso. Trybujemy, czyli pozbawiamy je kości. Robimy to nacinając wzdłuż podudzie i trybownikiem (wąski nóż, używany przez rzeźników), wycinamy od wewnątrz jak najbliżej kości, po czym jak mamy oddzieloną kość zeskrobujemy do środka pozostałe na niej mięso. Nadzienie. Borowiki, orzechy, chleb, czosnek, szczypiorek i łyżeczkę masła wyrabiamy w naczyniu

BaRepas
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1818

niej sznycle (można delikatnie natłuścić mięso np. oliwą). Odstawiam do miseczki i przykrywam folią na 1-2 godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując nieco solą i pieprzem. Takie sznycle(...)brakuje wody. Gotowe. Zero grama tłuszczu a smak niesamowity (jeden de volaille to ok. 120 kcal). Mozzarella w środku się roztapia i ciągnie. Pycha. Pozdrawiam i miłego eksperymentowania.PS Piszcie jak wam wyszły i czy smakują

All My Fit Life
Rolada schabowa z warzywami w sosie porowo-serowym 185

doładować akumulatory. Nie wiem czy przez następny tydzień będę dostępna na Czerwień i błękit i na innych blogach kulinarnych. Zobaczymy... A jeszcze dziś chciałabym dodać przepis na schab faszerowany serem i warzywami w sosie porowo-serowym.  Składniki: 1200 g chudego schabu 120 g tartego sera żółtego ok. 200 g mrożonych warzyw - groszku, marchewki mini i fasolki szparagowej sól, pieprz, suszony(...)suszony czosnek Schab umyć, osuszyć, rozciąć na szeroki płat, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć olejem i posypać przyprawami z obu stron. Wyłożyć mrożone warzywa, starty ser i natkę. Zwinąć jak roladę, brzeg i boki spiąć wykałaczkami. Umieścić w rękawie do pieczenia, uszczelnić i wstawić na minimum 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do 175 o C. Przygotować sos. Pora

Czerwień i błękit