jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:63/96)

Faszerowane awokado 221

Jakiś czas temu pisałam Wam o tym, że każdego dnia pracuję do późna i wracam do domu w środku nocy. Póki co nic się nie zmieniło

Zawsze głodna!
Pierogi ze szpinakiem 158

łyżeczkę szczypta soli farsz: 250 g szpinaku mrożonego 250 g półtłustego twarogu 2 małe ząbki czosnku sól, pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka masła Jak przyrządzić? Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wlać wodę i delikatnie mieszać nożem, potem zagniatać. Zagniatajcie ciasto do środka - jest to zaparzanie ciasta, takie ciasto jest najlepsze na pierogi(...)szpinak i smażyć bez przykrycia dotąd dopóki nadmiar wody nie odparuje. Dodać dobrze rozdrobniony półtłusty twaróg, przesmażyć. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Faszerować kółka z ciasta, zlepiać i gotować w osolonym wrzątku, a gdy wypłyną na wierzch wody, odczekać 2-3 minuty. Po tym czasie wyjąć na talerz. Podawać z masełkiem

Zasmakuj Kuchni
Eliksir młodości Hollywood: Koktajl pokrzywa-seler-jabłko 108

działa jednorazowo i najważniejsza jest wytrwałość i systematyczność by zobaczyć efekty działań naturalnych składników. Siła i energia drzemią w naturze. Już tak bardzo jesteśmy nastawieni na kupowanie, że zapominamy jak blisko nas jest natura i że jesteśmy wstanie ją wykorzystać. Niestety mieszkając w dużym mieście trudno znaleźć pokrzywę rosnącą dziko z dala od dróg, a co za tym idzie(...)witaminy i minerały, które fantastycznie pomogą w naszej diecie. Dlaczego takie składniki: Brak cukru : Koktajl nie zawiera cukru- jest więc nisko kaloryczny i w przeciwieństwie do sklepowych soczków, które faszerowane są cukrem posiadają naturalną słodycz z owoców i warzyw/ Koktajl idealnie nadaje się również dla małych dzieci. Pokrzywa: Zawiera makro i mikroelementy w tym: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, potas

KreatywnePiny
Pieczarki z farszem szpinakowym z kaszą jaglaną 196

startym żółtym serem ale z powodzeniem można ser pominąć będzie wtedy jeszcze mniej kaloryczne i przy okazji wegańskie. Pieczarki mogą z powodzeniem robić za samodzielny posiłek, lub jako przystawka ( jak wspomniałam sycąca). Składniki: 3 duże brunatne pieczarki 1 woreczek kaszy jaglanej lub pół szklanki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku starty żółty(...)środka pieczarki.  Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 C przez 20 min. Rada: do przepisu możemy użyć zwykłych pieczarek, wyjdzie nam dużo więcej faszerowanych grzybów

W kuchennej krainie
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 170

Nadzienia do pierogów są przeróżne. I bez względu na ich zawartość, nie ma chyba osoby która by ich nie lubiła. Faszerowałam je już : jagodmi  serem i ziemniakami     szpinkiem i serem pleśniowym  Dziś ponownie zagościły na moim stole ( i ... w zamrażalce;-)) Proponuję dziś chyba najbardziej popularne pierogi! Mięso,kapusta i grzyby ;-) Składniki: ugotowane mięso kapusta kiszona grzyby suszone(...)parę ugotowanych marchewek. Zmieliłam je Podsmażyłam pokrojoną cebulę Kiszoną kapustę drobno poszatkowałam,podlałam wodą i dusiłam razem z suszonymi grzybami około 40 minut. Po ugotowaniu dodałam kapustę do mięsa. Jak również pokrojone drobno grzyby  i podsmażoną cebulę. Farsz przyprawiłam,dolałam szklankę ugotowanego wcześniej rosołu i dokładnie wymieszałam. Teraz ciasto na pierogi. Do mąki dodałam miękkie masło,szczyptę soli

potrawyregionalne
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 148

Bardzo smaczny obiad, można zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso

Kuchnia Pokoleń
21 pomysłów na kasze! 457

Kuskus, pęczak, gryczana czyli 21 pomysłów na kasze. Z czym podać kuskus? Czy owoce cytrusowe można połączyć z kaszą gryczaną? Jaki deser przygotować z kaszy dla dzieci? Jak smakuje pieczarkowa w niecodziennej odsłonie? Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziecie w przepisach.   Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Kasza(...)jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami  Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 167

Dziś mam dla Was recenzję kolejnej świetnej książki, która ukazała się niedawno. Jak piszą autorzy, książka nie jest do końca książką kucharską zdominowaną wyłącznie przepisami, gramaturami czy kilogramami, jest to książka na kształt wolnych kuchennych myśli, która pozwala nam kreować nowe smaki. W książce znajdziemy połączenie kuchni włoskiej, śląskiej i mazurskiej, czyli zupełnie nowe połączenia smakowe. Autorzy w kuchni(...)napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie na szybko, ale znajdziemy również kilka, które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych

kruche babeczki
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą 115

wytrawnego białego wina (2 kieliszki) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Połowę moreli namoczyć w winie przez około 30 minut. Polędwiczkę umyć i osuszyć. Wyciąć nożem jak najdłuższy otwór i nafaszerować mięso namoczonymi morelami (nie wylewając wina). Obtoczyć polędwiczkę w soli i pieprzu i smażyć na oleju po około 3 minuty(...)mięso morelami 5. Usmażyć mięso 6. Podsmażyć na maśle morele 7. Zlać wino do moreli i dusić chwilę Pobierz wersję do druku: Pobierz Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą Artykuł Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa gulaszowa light 157

Dziś mam dzień typowo paprykowy, tak się obkupiłam wczoraj w paprykę, że dziś zrobiłam, zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka(...)małym ogniu, aż wszystkie warzywa zmiękną rozpuszczamy skrobię w 1/4 szklanki zimnej wody i dodajemy do zupy mieszając przed podaniem możemy wrzucić kilka kostek sojowych jako grzanki ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kapuściowa ze skwarkami. Kuchenny recykling i zupa bez gotowania, czyli drugie życie gołąbków. 105

Jak już dobrze wiecie - nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyniosłam tę naukę z domu rodzinnego, gdzie szanuje się każdą kromkę chleba. Czasem aż do przesady nie wyrzuca się w nim staroci w myśl zasady wszystko się może przydać. Ja staram się zachować zdrowy rozsądek w tym względzie, żeby nie utonąć pod stertą niepotrzebnych klamotów. Jeśli chodzi jednak o żywność(...)razie wracając do tytułowej zupy to jest strasznie smaczna i wcale i w ogóle nie trzeba jej gotować. Pod warunkiem oczywiście, że kilka dni wcześniej robiliśmy gołąbki zwane kapustą faszerowaną . Składniki (na 2-3 osoby): pozostałości z gołąbków - liście kapusty w pomidorach.  1-2 łyżki skwarek z chudego podgardla  3-4 ziemniaki Przygotowanie: Każdy kto już je robił

Kuchnia po mojemu
Inspirujące pierogi gryczane 198

Inspiracje mnie zainspirowały, po tym jak ja zainspirowałam Inspiracje. Jakby nie było, było bardzo miło, i smacznie! Zmusiłam się w końcu do zrobienia pierogów. Lenia miałam strasznego, typowo przedświątecznego chyba. No ale z dwojga złego- mycie okien vs. lepienie pierogów- co byście wybrali? 1,5 szklanki mąki pszennej przegotowana woda (u mnie na oko) 1 jajkoszczypta soli paczka(...)wbiłam jajko, posoliłam i wlałam odrobinę wody. Zagniotłam ciasto. Było dość ciężko, ale jego konsystencję dozowałam wodą. Gotowe rozwałkowałam na omączonym blacie i za pomocą szklanki wycięłam koła. Każde faszerowałam kaszą i zlepiałam w pierożka. Kilka pierogów od razu ugotowałam (wrzucałam na osolony wrzątek i gotowałam jeszcze 3min. po wypłynięciu, w międzyczasie przemieszałam, aby się pierogi nie przykleiły

bastalena
Najlepszy przepis na pierogi ruskie 715

lyżki oleju sól pieprz cukier Ciasto przygotowuję z tego  przepisu (z dwóch porcji ciasta, wychodzi wtedy około 40 pierogów) Przygotowanie: Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie - jak do zwykłego obiadu. W międzyczasie kroję cebule na kostkę i powoli podsmażam je na oleju, na patelni solę cebulę 1 płaską łyżeczką i posypuję 1 płaską łyżeczką cukru. Cebula(...)doprawiam bardzo mocno, tak, że jest bardzo pikantny i lekko przesolony, dlatego, że moje ciasto nie ma przypraw i po ugotowaniu pieroga smak i tak jest łagodniejszy. Takim farszem faszeruję pierogi. Gotuję do około 2-3 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody (nie może woda wrzeć z pierogami). Podaję z podsmażoną cebulką z boczkiem. Mniam

Anielska Kuchnia Ani
Kaczka zapiekana z jabłkami w żurawinie 133

wynieść od 1,5 godziny do nawet 3 godzin. Pieczenie kaczki wymaga wiele uwagi i pewnego doświadczenia w kuchni. Choć dawno temu bez doswiadczenia moja pierwsza kaczka wyszła jak u teściowej, a jest w tym naprawdę dobra:) Temperaturę należy dopasować do tego, co dzieje się w piekarniku, często polewać naszą kaczkę wytwarzającym się sosem, a pod koniec(...)rzepakowego, masuję kaczkę. Nakładam na nią przyprawy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką i masuję dobrze mięso. Przekrawam cytrynę na pół, polewam mięso sokiem z cytryny, a cytryną faszeruję środek kaczki, układam na nią gałązki świeżego rozmarynu.    Marynuje całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik do 200 C. Wstawiam kaczkę na pół godziny, układam na niej kawałki

Zasmakuj Kuchni
Udka faszerowane szpinakiem, serem i orzechami 125

Jakiś niedawny czas temu testowaliśmy przyprawę "Do złotego kurczaka" Knorr ( TUTAJ ). Testy wypadły nawet lepiej niż pomyślnie, faszerowane udka wyszły perfekcyjnie smaczne i fajnie chrupiące. Na fali tej radości postanowiliśmy wrzucić na warsztat kolejną kurczakową przyprawę Knorra, która się nazywa po prostu "Do kurczaka". Może na początek kilka słów o samej przyprawie. Producent pisze o niej tak: "Szukasz idealnej oprawy(...)przypraw - została skomponowana z suszonych składników. Klasyczna przyprawa z majerankiem, papryką i czosnkiem oraz dodatkiem cebuli, imbiru i tymianku będzie idealnie pasować do każdego dania z kurczaka - niezależnie, jaki sposób przyrządzania mięsa wybierzemy." Tyle od producenta. Ja od siebie mogę dodać, że kurczak nie wyszedł tak chrupiący jak te poprzednie udka. Ale w sumie, wnioskując z opisu

Marder&Marder Manufacture