Udka kurczaka faszerowane kaszą gryczaną

Udka kurczaka faszerowane kaszą gryczaną

Udka kurczaka faszerowane kaszą gryczaną

Chyba najpopularniejszym farszem do udek kurczaka są usmażone z cebulą pieczarki. Ja proponuję farsz zrobiony z kaszy gryczanej. Udka najpierw trzeba wyluzować czyli usunąć z nich kości. Nie jest to takie trudne jak się wydaje, wystarczy tylko dobra instrukcja i trochę cierpliwości. Trzeba tylko uważać, żeby nie przeciąć skóry. Jak wyluzować udka kurczaka można znaleźć np. TUTAJ . Ja zostawiłam końcówkę kostki, żeby nie trzeba było ją dodatkowo spinać. Składniki: 3 udka kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku bocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , kasza, boczek, kurczak, udka z kurczaka, papryka, kasza gryczana, pieczarki, dania mięsne, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, kurczak z boczkiem, kurczak wędzony , bez pieczenia, papryka faszerowana, kurczak z papryką , pieczone udka, pieczony boczek, kurczak pieczony, chrupiący kurczak

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.