Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą

Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą

Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą

Po zjedzeniu stwierdziłam, że decydowanie częściej muszę przyrządzać polędwiczkę wieprzową. Mięso jest miękkie i bardzo soczyste, a robi się je bardzo szybko. Kto jeszcze nigdy nie jadł polecam spróbować. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej (1 sztuka) 15 g suszonej moreli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka masła 100 ml wytrawnego białego wina (2 kieliszki) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Połowę moreli namoczyć w winie przez około 30 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, mięso, polędwiczki wieprzowe, roladki, sosy, wieprzowina, mięso duszone, polędwiczki w sosie, polędwiczki wieprzowe w sosie

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.