ulubioną przyprawę. Składniki: (które będą zawinięte w tortillę) -1 filet z kurczaka -kilka liści sałaty lodowej -pomidor -papryka -ogórek -keczup, majonez, sos czosnkowy -pieprz, sól, gyros -2-3 jajka do panierowania -bułka tarta do panierowania (lub w wersji extra: rozdrobnione płatki kukurydziane) -olej do smażenia Wykonanie: Opłukany filet dzielimy na mniejsze części, rozbijamy i doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem. Panierujemy
KasiekGotujePierś można wykonać na wiele sposobów, więc żeby nie jadać ciągle kotletów z kurczaka panierowanych w jajku i bułce, wypróbujcie tego przepisu. Jeśli mięso chcecie podać dzieciom, ser pleśniowy zastąpcie na przykład żółtym serem, a jeśli nie lubicie suszonych pomidorów, dodajcie pieczarkę pokrojoną w plasterki. Danie jest ciekawe, smaczne, a przede wszystkim pierś z kurczaka nie jest sucha, jeśli oczywiście
upichcicmarchewki 1/2 pietruszki 1/2 selera 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego olej jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć warzywa, podlać 1/2 szkl wody(...)dodać koncentrat i przyprawy i dusić ok 20 minut. [ u mnie dusiły się w wolnowarze ].Filety umyć osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Przekroić na 2-3 części. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Na półmisku ułożyć usmażone filety a następnie przykryć je warzywami
Moje domowe kucharzeniecukinii i fety, przepis tutaj . Najlepsze jadłam w tawernie na Zakinthos w Zakinthos. Dostałam nawet przepis , ale gdzieś zaginęła karteczka..... składniki 3 cukinie 1 jajko + jajko do panierowania 10 dkg żółtego sera startego 10 dkg fety pokruszonej 1/2 startej cebuli, odciśniętej 1/2 szklanki tartej bułki + bułka do panierowania mięta świeża lub suszona natka pietruszki sól pieprz
Stare Garyłyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta do panierowania 4 jajka ( duże ) 4 łyżki mleka olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNaleśniki z takim nadzieniem można podać na dwa sposoby: * Na naleśnik nakładamy farsz (tyle ile się lubi), boki zakładamy do środka i naleśnik zawijamy w rulonik. Następnie panierujemy w jajku, bułce i smażymy krokiety. Z barszczykiem są rewelacyjne :) * Naleśnik z farszem składamy na cztery lub zwijamy w tradycyjny rulonik i odsmażamy na patelni. Ja podałam z sosem pomidorowym i szczypiorkiem
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki. 0,5 kg dorsza 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 mała cebula 1 łyżka pietruszki 0,5 łyżeczki kolendry utłuczonej 0.5 łyżeczki papryki sól, pieprz 1 jajko do panierowania bułka tarta, mąka olej do smażenia Sos śliwkowy. Składniki. 150 g powidła śliwkowe 1 jabłko drobno posiekane 1 łyżka octu winnego 3 łyżki wody 1 ząbek czosnku 2 łyżki
Kulinarny karnet Christopherawylot. Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta,brzegi lekko docisnąć,oprószyć kieszonki solą i pieprzem,obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem,zanurzać w jajku kieszonki,panierować w płatkach kukurydzianych. Kieszonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia Danusiudział w konkursie: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami Składniki: 5 kotletów schabowych 5 plastrów parzonego wędzonego boczku 20 suszonych śliwek bez pestek świeżo zmielony pieprz sól Do panierowania: 1 jajko mąka pszenna tarta bułka Dodatkowo: olej do smażenia 1 łyżeczka masła wykałaczki Wykonanie: Kotlety rozbijamy na grubość około 5 mm, solimy i pieprzymy. Na każdym układamy plasterek boczku
Kulinarne przygody Gatitydodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego. 2 duże cebule pokroić w kostkę lub piórka i zeszklić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z zalewą. 1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć na oleju na złocisty kolor, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe
Praktyczna plefekt gwarantowany. Goście często myślą, że to ryba, później się dziwią i biorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju. Ciepłe kotlety układać warstwami i zalewać słodko-kwaśną zalewą przygotowaną wg. poniższego przepisu: 2 szklanki wody 3 ziarenka ziela
Praktyczna plsmażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto
Moje domowe kucharzenieFilety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyprzecisnąć przez praskę, dodać jajko, sól i mąkę. Mąkę dodawać stopniowo, zgniatając ciasto. Ciasto ma być lepkie, rzadsze niż na kopytka. Z ciasta formować kotleciki, maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju. Podawać wedle uznania - z sosami lub same. Ja podałam z sosem z leśnych grzybów i surówką z kapusty włoskiej. Smacznego
kolorowotorcikowoposiekać, dodać do szpinaku. Wcisnąć 2-3 ząbki czosnku - w zależności od ilości szpinaku. Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa. Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO . Podawać z ryżem i sałatą. Smacznego
kolorowotorcikowo