jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:28/119)

Ryba po grecku 186

marchewki 1/2 pietruszki 1/2 selera 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego olej jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć warzywa, podlać 1/2 szkl wody(...)dodać koncentrat i przyprawy i dusić ok 20 minut. [ u mnie dusiły się w wolnowarze ].Filety umyć osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Przekroić na 2-3 części. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Na półmisku ułożyć usmażone filety a następnie przykryć je warzywami

Moje domowe kucharzenie
placuszki z cukinii - kolokithokeftedes 123

cukinii i fety, przepis  tutaj . Najlepsze jadłam w tawernie na Zakinthos  w Zakinthos. Dostałam nawet przepis , ale gdzieś zaginęła karteczka.....  składniki 3 cukinie 1 jajko + jajko do panierowania 10 dkg żółtego sera startego 10  dkg fety pokruszonej 1/2 startej cebuli, odciśniętej 1/2 szklanki tartej bułki + bułka do panierowania mięta świeża lub suszona natka pietruszki sól pieprz

Stare Gary
Filet z mozzarellą i zieleniną 190

łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta do panierowania 4 jajka ( duże ) 4 łyżki mleka olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Naleśniki - krokiety z mięsem 149

Naleśniki z takim nadzieniem można podać na dwa sposoby: * Na naleśnik nakładamy farsz (tyle ile się lubi), boki zakładamy do środka i naleśnik zawijamy w rulonik. Następnie panierujemy w jajku, bułce i smażymy krokiety. Z barszczykiem są rewelacyjne :) * Naleśnik z farszem składamy na cztery lub zwijamy w tradycyjny rulonik i odsmażamy na patelni. Ja podałam z sosem pomidorowym i szczypiorkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pulpety z dorsza z sosem śliwkowym. 166

Składniki. 0,5 kg dorsza 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 mała cebula 1 łyżka pietruszki 0,5 łyżeczki kolendry utłuczonej 0.5 łyżeczki papryki sól, pieprz 1 jajko do panierowania bułka tarta, mąka olej do smażenia Sos śliwkowy. Składniki. 150 g powidła śliwkowe 1 jabłko drobno posiekane 1 łyżka octu winnego 3 łyżki wody 1 ząbek czosnku 2 łyżki

Kulinarny karnet Christophera
Kieszonki z fetą 218

wylot. Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta,brzegi lekko docisnąć,oprószyć kieszonki solą i pieprzem,obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem,zanurzać w jajku kieszonki,panierować w płatkach kukurydzianych. Kieszonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami 231

udział w konkursie: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami Składniki: 5 kotletów schabowych 5 plastrów parzonego wędzonego boczku 20 suszonych śliwek bez pestek świeżo zmielony pieprz sól Do panierowania: 1 jajko mąka pszenna tarta bułka Dodatkowo: olej do smażenia 1 łyżeczka masła wykałaczki Wykonanie: Kotlety rozbijamy na grubość około 5 mm, solimy i pieprzymy. Na każdym układamy plasterek boczku

Kulinarne przygody Gatity
Filet w zalewie pomidorowej 151

dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego. 2 duże cebule pokroić w kostkę lub piórka i zeszklić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z zalewą. 1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć na oleju na złocisty kolor, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe

Praktyczna pl
Słodko-kwaśne kotlety drobiowe. 198

efekt gwarantowany. Goście często myślą, że to ryba, później się dziwią i biorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju. Ciepłe kotlety układać warstwami i zalewać słodko-kwaśną zalewą przygotowaną wg. poniższego przepisu:  2 szklanki wody  3 ziarenka ziela

Praktyczna pl
Schabowy wg Magdy Gessler 316

smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto

Moje domowe kucharzenie
Filety rybne w serowej panierce 170

Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 201

przecisnąć przez praskę, dodać jajko, sól i mąkę.  Mąkę dodawać stopniowo, zgniatając ciasto. Ciasto ma być lepkie, rzadsze niż na kopytka. Z ciasta formować kotleciki, maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju. Podawać wedle uznania - z sosami lub same. Ja podałam z sosem z leśnych grzybów i surówką z kapusty włoskiej. Smacznego

kolorowotorcikowo
Roladki ze szpinakiem i oliwkami 177

posiekać, dodać do szpinaku. Wcisnąć 2-3 ząbki czosnku - w zależności od ilości szpinaku. Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa. Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO . Podawać z ryżem i sałatą. Smacznego

kolorowotorcikowo
Łosoś w migdałach 132

osób/ 4 kawałki filetu z łososia opakowanie płatków migdałowych 1 jajko sól, pieprz 10 ziemniaków olej Wykonanie: Kawałki łososia umyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i panierować w płatkach migdałowych. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i jeszcze go dopiec lub przełożyć do naczynia żaroodpornego i na kilka minut

Pasja Smaku
Krokiety z grzybami i serem 291

dużych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, składać w kopertę.  Panierka:   2 jajka,  szklanka bułki tartej.    Jajka rozkłócić, panierować w nich krokiety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania