jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:33/119)

Roladki z kurkami, serem i pietruszką 202

filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 100 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 szklanka żółtego sera Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Oliwa z oliwek Dodatkowo: 1,5 szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty(...)ścieramy na tarce o średnich oczkach, pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem

VioletoweKucharzenie
Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku 94

twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać. Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Fish & Chips, czyli panierowana ryba z frytkami 141

skropić sokiem z cytryny oraz lekko oprószyć solą i pieprzem. (Zamiast soku z cytryny i zwykłego pieprzu - polecam pieprz cytrynowy.) Jajka dokładnie rozmieszać z dodatkiem mleka. Rybę panierować kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - zmieszanej z odrobiną sezamu (opcjonalnie). Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron - na rumiano. (Najlepiej rybę smażyć na głębokim oleju, wtedy panierka będzie bardziej chrupiąca

Di gotuje
Wegetariańska tortilla 178

małych korniszonów 6 rzodkiewek Sos: 1 mały jogurt naturalny gęsty 4 łyżki majonezu 4 łyżki pikantnego ketchupu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna oraz bułka tarta do panierowania kotletów olej(...)smażenia kotletów oraz podgrzania tortilli  sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kotlety sojowe gotujemy do miękkości według wskazówek na opakowaniu. Studzimy, dzielimy na mniejsze kawałki i panierujemy najpierw w mące, jajku, a na końcu w bułce. Smażymy na oleju do zrumienienia i odkładamy na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  2. Warzywa myjemy i drobno siekamy, dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kaszą i pieczarkami 164

Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny cebula - 1 szt  pieczarki - 7 szt kasza jączmienna - 0,5 woreczka wegeta natka pietruszki sól i pieprz mąka  jajko - 1 szt złote siemię lniane do panierowania - KRESTO tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, by nie podziurawić mięsa. Mięso opruszyć solą i pieprzem, odstawić(...)kaszę, doprawić do smaku, przyprawami, chwilę razem podsmażyć, ostudzić. Na każdym filecie, nakładać porcję farszu i natkę pietruszki, zwijać filety w roladki, spiąć wykałaczkami ( ja nie spinałam ). Panierować roladki w mące, jajku i  siemieniu lnianym złotym. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 396

kilka gałązek świeżej natki pietruszki sól morska świeżo mielona świeżo mielony czarny pieprz słodka papryka w proszku kilka plastrów ananasa z puszki olej rzepakowy do smażenia mąka, jajko, tarta bułka -> do panierowania Pierś płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Dzielimy ją na dwie części. Każdą z nich przekrawamy wzdłuż, jednak nie do końca, by dwa podzielone płaty wciąż były(...)ziołowego masła. Zakrywamy je kolejnym plastrem sera i cały kotlet przykrywamy drugą częścią filetu. Mięso dokładnie dociskamy do siebie, by kotlet się nie rozleciał. Gotowe kotlety panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku z odrobiną wody, na końcu w bułce tartej. Na patelni lekko rozgrzewamy tłuszcz i wkładamy na nią kotlety w panierce. Na niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem

Kuchenna Kontrrewolucya
Schabowy w amarantusie 200

schabu mąka 2-3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz wegeta amarantus  Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać jogurt i przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i amarantusie. Smażyć z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Kotlet schabowy w orzechowej panierce 167

włoskiesól, pieprzolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Kotlety rozbijamy w miarę cienko, doprawiamy pieprzem i solą.2. Bułkę tartą mieszamy pół na pół z mielonymi orzechami włoskimi.3. Jajko mieszamy z mlekiem.4. Panierujemy kotlety - najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w mieszance bułki i orzechów.5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.6. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Roladki drobiowe z bananami z dodatkiem Oleju Rzepakowego 197

podziurawić. Filety oprószyć przyprawą do kurczaka. Banany obrać, pokroić na połowę. Na każdym filecie ułożyć połówkę banana, zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki na oleju  na złoty kolor z obu stron. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
KOTLETY MIELONE W WAFLU. 352

wafel, przykrywam drugim, przygniatam i zostawiam na chwilę, aby nieco wafle zmiękły. Następnie kroję na kwadraty (mogą być owszem inne kształty - np. trójkąty czy romby).  Roztrzepuję jajka z odrobiną mleka. Panieruję mięso w waflu, najpierw mocząc w jajku, po czym obtaczając w bułce tartej - można dwukrotnie, panierka będzie grubsza. Smażę kotlety na sporej ilości tłuszczu na brąz z każdej

W kuchni Karmel-itki
Roladki z kaniami panierowane w otrębach 139

wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę. Potem roladki panierować w roztrzepanym jajku i otrębach, usmażyć na oleju. Podawać z dowolnymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
Kotlety schabowe 153

Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Musztardę wymieszać z chrzanem, jajka wymieszać z przyprawami, bułkę tartą wymieszać z solą i pieprzem. Kotlety smarować musztardą z chrzanem ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju

Moje domowe kucharzenie
Żeberka w ostrej panierce 188

panierowanych i obsmażanych. Jednocześnie podpowiedź panierki ( z czego można zrobić gdy np. zabraknie bułki tartej). Potrawa z cyklu ,, przechodnich" - żeberka z kapuśniaku , sos od pieczonego boczku, panierka zostanie do innych potraw .Jedno wynika z drugiego- a jednocześnie nic nie stoi na przeszkodzie by podać w innym zestawie. Czas : 15 minut Składniki : 6 kawałków gotowanych żeberek ( z zupy) 1 jajko(...)łyżeczka mielonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kminku 1/4 szklanki oleju Przygotować panierkę mieląc w malakserze chipsy, otręby, paprykę, kminek, curry . Dodać mąkę i wymieszać dokładnie.* Panierować żeberka w jajku - panierce -jajku- panierce. Docisnąć dobrze panierkę formując jednocześnie mięso do smażenia .  Na patelni rozgrzać   olej . Smażyć mięso na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni i odsączyć

Buniabaje w kuchni
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 141

Składniki : * pół kg mięsa mielonego z łopatki * mała szalotka * kilka pieczarek * 3 suszone pomidory odsączone z oliwy  * łyżka startego żółtego sera * bułka namoczona w mleku * jajko * sól, pieprz * bułka tarta do panierowania  * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie : Szalotkę drobno posiekać, przesmażyć na łyżce oleju razem z posiekanymi(...)pieczarkami. Dodać do mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty
Roladki schabowe z orzechami. 168

Składniki: 800 g schabu 60 g orzechów włoskich 2 żółtka 1 jajko 2 płaskie łyżki masła (temp. pokojowa) 2 łyżki chrzanu tartego 2 łyżki tartego parmezanu bułka tarta do panierowania pieprz,sól olej do smażenia Wykonanie: Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i rozbić je tłuczkiem. Każdy kotlet posolić, popieprzyć(...)dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie wymieszać. Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania