jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:38/119)

Kotlet de volaille 10377

ścieramy na tarce i dodajemy natkę pietruszki. Z farszu formujemy wałeczek  i zawijamy go ściśle w filet. Tak przygotowane odstawiamy na min 1h do lodówki. Panierujemy, bułka tarta => jajko => bułka tarta. Smażymy na głębokim oleju na mocno złoty kolor. Podajemy na ciepło

Mechanik w kuchni
Dorsz po baskijsku 153

warzyw na patelnię z ziołami i papryką  Oliwa z oliwek Do dekoracji: Czarne oliwki Natka pietruszki Cytryna Rybę dokładnie myjemy, osuszamy.  Nacieramy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Cebulę kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy cebulę, po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy warzywa na patelnię oraz pokrojonego

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem 198

listków szpinaku a na nich plasterek sera feta.    Całość zwijamy tak jak krokiety czyli boki zawijamy do środka a następnie zwijamy całość. Tak przygotowane panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z camembertem i rukolą 234

cienkie paski. Rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka

Monia miesza i gotuje
Talarki z cukinii 162

osuszyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć solą i pieprzem z obu stron i odstawić na 30 minut. Po tym czasie panierować plastry cukinii w następującej kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Tak przygotowane kotlety smażyć z obu stron, na rozgrzanym na patelni oleju, na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety układać na papierowych ręcznikach(...)wchłoneły nadmiar tłuszczu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ilość i wielkość kotletów zależy od długości i grubości cukinii. W celu zmniejszenia ilości kalorii w potrawie, można nie panierować plastrów w mące, tylko w jajku i samej bułce tartej.  Mąka sprawia, że panierka lepiej się trzyma na plastrze cukinii. Kotlety bardzo dobrze smakują np. z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką

Gospodyni Miejska
Schabowe inaczej + film 169

kroimy w krążki. Na każdy rozbity kotlet kładziemy plaster kiełbasy i krążek cebuli. Mięso posypujemy szczyptą imbiru, solą i pieprzem i zawijamy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Panierujemy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej, po czym smażymy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju . Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i surówką

Smakowite Dania
Kotlety pożarskie 217

ubite na sztywno białko i doprawić do smaku. (W razie potrzeby dodać odrobinę bułki tartej.) Z masy formować płaskie, okrągłe kotlety. Każdego z nich obtoczyć w mące i panierować kolejno w jajku (roztrzepanym) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano (na średnim ogniu

Di gotuje
Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera 162

smażyć na bardzo małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać starty żółty ser, przyprawić Vegetą, wymieszać.   Gotowym farszem napełnić pierś i spiąć wykałaczkami, następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na średnim ogniu, na złoty kolor

Jadło i czytadło
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 152

talerz lub deskę i pozostawiamy na kilka sekund by zmiękły. Miękkie listki ryżowe nadziewamy mięsem i zwijamy w ruloniki, pomiatając o tym by założyć boki do środka. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym

Smakowy Raj
Sałatka z roszponką i indykiem 162

przygotowania: Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz. Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego

Bajeczna Kuchnia
Sezamowe placki z kaszy mannej na drugie śniadanie 376

kasza zgęstnieje. Gorącą kaszę wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Wygładzić na placek grubości ok 1- 1,5 cm. Gdy kasza wystygnie wycinać szklanką okrągłe packi. Placki panierować w rozmąconym jajku i sezamie wymieszanym z bułką tartą. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć placki na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionym dżemem

happycreatiff.blogspot.com
Roladki schabowe z zielonym farszem 158

dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać. Farsz nakładać na plastry mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

Z miłości do słodkości
Pieczarkowe pomylone fit 156

cebula czerwona  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  pieprz czarny ( według uznania )  sól himalajską różową  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka musztardy  3 jajka ( 1 jajko dodatkowo do panierowania ) 4 łyżki mąki orkiszowej  1 szklanka mąki orkiszowej do panierowania  oliwa do smażenia  Wykonanie  Mięso przekładam do miski , następnie cebulę kroję w drobną kostkę(...)razem z cebulą , kiedy pieczarki i cebulę  mamy przesmażoną , dodaję do mięsa mielonego .      Następnie do naszego mięsa dodaję przyprawy , czosnek przeciśnięty przez praskę , mąkę orkiszową , jajka , sól , musztardę, jak mamy dodane wszystkie składniki , dokładnie wszytko mieszamy ręką .  Jak mamy dobrze nasze mięso wymieszane , formujemy nasze kotlety , a w środek mięsa wkładamy połowę pieczarki i formujemy

Mój Smak
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem 143

Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta układamy paski oscypka i suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron. Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Śledzie w pomidorach 164

smażonych świeżych śledzi w zalewie słodko-kwaśnej ze względu na sos paprykowy - pomidorowo - cebulowy, prawda, że kuszą i zachęcają do degustacji? Składniki: 1 kg świeżych śledzi bez głów 2 jajka  mąka krupczatka  olej do smażenia  Zalewa  1 litr wody  2 łyżki octu 10 % 1 łyżka soli  1 łyżka cukru  2 listki laurowe(...)słoiki pomidorów z cebulą  1 słoiczek przecieru pomidorowego 30% 1 słoiczek sosu paprykowo- pomidorowego cioci Rysi Wykonanie: Śledzie myjemy, suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej. Śledzie panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie obtaczamy w mące krupczatce, smażymy z obu stron na złoty kolor około 10 minut. Wodę zagotować  z octem, solą, cukrem i przyprawami dodajemy pomidory z cebulą, przecier

kgwjanczewo
Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym 152

Sól, Pieprz Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem i duże płaty kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Sos: Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki. Warzywa podsmażamy na osobnej patelni

VioletoweKucharzenie
Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami. 127

papierowym ręczniku. Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem. Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki. Całość  przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem,  bez sosu jest również bardzo smaczny

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania