jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:42/119)

Tradycyjny obiad na dwa sposoby 152

zarumienienia na patelni oblaną oliwą z oliwek. Wersja 2: W drugim sposobie na tradycyjny obiad podpiekane ziemniaczki polałam prawdziwym kefirem z butelki i posypałam posiekanym szczypiorkiem. Filet panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. Wybierajcie co bardziej lubicie i smacznego

Karola gotuje
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 173

bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 210

układamy porcję farszu i pokrojony plaster żółtego sera (w ten sposób, żeby jedno centymetrowy brzeg pozostał bez farszu), następnie kotlet składamy jak pieroga i dociskamy brzegi bez farszu. Jajko roztrzepujemy i panierujemy w nim kotleta, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane schabowe smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju lub maśle klarowanym) na złoto-brązowy kolor. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Boczniaki w zatarowej panierce i "Idealne matki" 177

rozbełtać w głębokim talerzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartę i dodać zatar (na 3 łyżki bułki czubata łyżeczka zataru). Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Boczniaki obtaczać najpierw w jajku, a potem panierować w bułce z zatarem. Smażyć na brązowy kolor po obu stronach po dwa razy. Podawać np. z pomidorami i cebulą. ----- Podobne: Kurczak amarantusowo-zatarowy Bezglutenowe krokiety z zatarem

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki drobiowe ze szparagami 210

paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 152

minut. Kasza gryczana - gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy na kawałki, tłuczemy tłuczkiem, posypujemy pieprzem i solą, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z dodatkiem plastrów cebuli. Gotowe! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Ps. Dziękuję Monice za użyczenie aparatu

Kuchnia smaków
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 181

bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba po grecku 172

zalewam wodą, doprawiam solą, pieprzem, dodaję liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotuję, aż warzywa będą miękkie.  Filety osuszam (używałam mrożonych), przyprawiam solą i pieprzem, moczę w jajku a następnie panieruję w mące. Smażę na gorącym tłuszczu z obu stron na złoto, odkładam filety do szerokiego naczynia.  Szalotkę i por tnę w pióra, podsmażam na tłuszczu pozostałym

Gotowanie i blogowanie
Kurczak w panierce jak z KFC 224

kurczaka  sól  pieprz  3 łyżeczki słodkiej papryki  2 łyżeczki ostrej papryki 5 ząbków czosnku 1,5 szklanki mąki pszennej  200 ml mleka 2 jajka mąka do panierowania olej pojemnik Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą

Krakowskie smaki Ani
Kotlety schabowe tradycyjne 194

śniadaniowym. Kotlety lekko posolić, oprószyć pieprzem i opcjonalnie obtoczyć w mące. Jajka robić na średnio głęboki talerz, na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdy kotlet zamoczyć w rozmąconych jajkach, a następnie panierować w bułce tartej (tę czynność można powtórzyć, jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu do uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z ziemniakami, puree ziemniaczanym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ryba po grecku 203

tarce o grubych oczkach. Podsmażamy warzywa na patelni z odrobiną oleju. Dodajemy trochę wody i przyprawy, nakrywamy pokrywką i dusimy. W tym czasie rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia (po 5 minut na stronę). Usmażone filety przekładamy do warzyw

prawdziwe jedzenie
Roladki z kurczaka z nadzieniem marchewkowo-porowym 759

CIEKAWY I PYSZNY OBIAD SKŁADNIKI: DWIE PIERSI Z KURCZAKA 3 ŚREDNIE MARCHEWKI BIAŁA CZĘŚĆ PORA OLIWA Z OLIWEK,ŁYŻKA MASŁA(DO SMAŻENIA) 2 ZĄBKI CZOSNKU VEGETA JAJKO,BUŁKA TARTA I MĄKA(DO PANIEROWANIA) SÓL, PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: MARCHEWKI OBRAĆ I POKROIĆ W CIENKIE SŁUPKI,PORĘ RÓWNIEŻ SMAŻYMY NA OLIWIE Z MASŁEM,DOPRAWIAMY VEGETĄ I WYCIŚNIĘTYM CZOSNKIEM PIERŚ ROZKRAJAMY NA DWA KAWAŁKI(...)LEKKO ROZBIJAMY,SOLIMY I PIEPRZYMY, UKŁADAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE WARZYWA I ZAWIJAMY W ROLADKĘ,POMAGAMY SOBIE WYKAŁACZKAMI TAK PRZYGOTOWANE ROLADKI PANIERUJEMY JAK NORMALNE SCHABOWE CZYLI MĄKA,JAJKO,BUŁKA TARTA SMAŻYMY NA OLEJU DOKŁADNIE Z KAŻDEJ STRONY I GOTOWE-SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE I SOCZYSTE SERDECZNIE POLECAM

Swojskie jedzonko
Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym 295

łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka  masła orzechowego (lub zmielonych orzechów ziemnych)   1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam do panierowania samego mleka - sprawdza się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy ziemne (ilość według uznania, u mnie pół na pół z bułką tartą)* olej do smażenia *fajnie gdy zostaną większe kawałeczki orzechów

Kto ugości moich gości?
Kurczak w sezamowej panierce 281

następnie zalać mlekiem kokosowym lub jogurtem i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Mąkę wymieszać z sezamem. Kawałki kurczaka odsączyć, doprawić, zamoczyć w jajku a następnie panierować w mące z sezamem. Smażyć na rozgrzanej patelni lub we frytkownicy do uzyskania jasnozłotego koloru, uważając aby nie przypalić sezamu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem źródło Landria Voigt, Landria Voigt, C.H.H.C

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety z Indyka w Panierce z Płatków Kukurydzianych 214

jajko olej do smażenia Wykonanie: Pierś indyka podzielić na grube kotlety. Kotlety natrzeć przyprawami. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu, na inny talerz wysypać trochę płatków. Kotlety maczać w jajku a następnie panierować w płatkach kukurydzianych. Po położeniu mięsa na płatki trzeba go przycisnąć np. widelcem, żeby płatki się dobrze przykleiły. Na bieżąco dosypywać płatki. Smażyć na rozgrzanym oleju

Mama Gotuje