jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:42/119)

(Nie)zwykłe kotlety schabowe moczone w mleku 154

Składniki na 2 porcje: 2 plastry schabu bez kości (po ok 100 g) szklanka mleka 1 małą cebulę sól pieprz mielony 1 jajko bułka tarta olej lub masło do smażenia Przygotowanie: Mięso przygotuj dzień wcześniej wieczorem. Opłucz i osusz kotlety. Możesz zrobić też schabowe z kością, podobno są lepsze. Ja jednak nie dostałam w sklepie, a i przy gustach mojego(...)kilka razy, aby lepiej pokryły się mlekiem. Owiń miskę w folię spożywczą i wstaw do lodówki na noc. Kotlety schabowe wyjmij z mleka krótko przed smażeniem, od razu panieruj i smaż. Jajko rozklep widelcem z odrobiną pieprzu i soli (opcjonalnie).  Namocz w nim schabowe z obu stron. Na dużym talerzu wysyp bułkę tartą i obtocz w niej mięso, lekko

Anioszek w kuchni
Krokiety drobiowo-pieczarkowe 377

pieczarek 100 gram żółtego sera 1 por 1 średnia cebula sól, świeżo zmielony pieprz przyprawa: pomidory z czosnkiem i bazylią olej Wykonanie: Do miski wlewam mleko oraz wodę, wbijam jajka, wsypuję mąkę z solą, oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor(...)dokładnie, odstawiamy. Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem otaczam w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.  Smacznego

kgwjanczewo
Schabowy w warzywach 159

małej sztuki cebula, 1 duża sztuka pomidory krojone, 1 puszka czosnek 2-3 ząbki ziemniaki 5-6 dużych sztuk schab, 5-6 kawałków/plastrów mąka pszenna, 1 szklanka jajko, 1 sztuka sól, pieprz vegeta natka pietruszki oliwa, 4-5 łyżek Przygotowanie W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę. Cebulę siekamy w dużą kostkę. Czosnek kroimy w plasterki. Marchew, seler i pietruszkę(...)minut, aż ziemniaki będą miękkie. Zwiększamy ogień, dorzucamy pomidory z puszki i jeszcze chwilę dusimy. Dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy. Kawałki schabu delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku i mące. Smażymy na złoto

Gotowanie moimi oczami
Krokiety z cukinią 200

obranej i wydrążonej cukinii 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 50ml wody 80 ml słodkiej śmietanki 30% 100g śmietankowego serka topionego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia krokietów Ewentualnie: 1 łyżka wody 1/4 szklanki wody Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki umieszczamy w jednym garnku i miksujemy(...)nadmiaru sosu. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Doprawiamy solą i pieprzem.  Farszem- najlepiej przestudzonym smarujemy naleśniki, zwijamy na krokiety i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy same lub z barszczem

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety schabowe 122

dwóch kolejnych talerzach wyłożyć bułkę tartą i mąkę osobno. Rozgrzać patelnię z masłem. Kotlety namoczyć w jajku, a następnie obtoczyć delikatnie w mące i bułce. Następnie ponownie panierować jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Włożyć na rozgrzaną patelnię i skręcić na najmniejszy ogień. Smażyć najpierw po minucie z każdej strony a następnie jeszcze 15-20 minut obracając

Czerwony Gupik
Smażony camembert z żurawiną 231

mięs garść rukoli kilka kropli octu balsamicznego olej do smażenia Wykonanie: Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku. Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić

Pasja Smaku
Sajgonki po polsku 331

łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka oleju+ 1 łyżeczka soli do gotowania makaronu 12 płatów papieru ryżowego 1 małe jajko 3 łyżki mąki 6 łyżek bułki tartej olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1,5l bulionu drobiowego 1 łyżeczka masła 350g + 150g pieczarek 1 cebula 4 płaskie łyżki mąki pszennej 100g(...)ryżowy namaczamy wedle instrukcji na opakowaniu. Na miękki nakładamy po jednej sztuce obtoczonego makaronu i zwijamy jak gołąbki. Wykorzystujemy 12 sztuk papieru ryżowego (jedno opakowanie), a pozostałe "roladki" panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Jedne i drugie smażymy na złoty kolor na oleju. Gotowe odkładamy na papierowy ręcznik.  4. Sos pieczarkowy: 350g pieczarek kroimy w pół talarki

Kuchnia w czekoladzie
Arancini – włoskie kulki ryżowe 308

szklanki ryżu arborio (musi być odmiana ryżu risotto, żeby się kleił) 3 szklanki bulionu 1 cebula 2-3 łyżki oliwy 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz 1 jajko + 2 do panierowania mąka i bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Farsz: 250 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 6 łyżek startego żółtego sera natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz(...)oliwie. Dodać obrany i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i starty ser. Do masy ryżowej dodać roztrzepane jajko i wszystko wymieszać. Na ręku formować placuszki z ryżowej masy, na środek dodać masę pieczarkowo-serową i całość zamknąć w formę kulki. Przygotowane kule obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanych

UgotujmyTo.pl
Arancini 91

zwykłym ryżem nie wyjdzie) 3 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki tartego parmezanu 1/3 szklanki białego wina sól, pieprz 1 jajko + 2 do panierowania mąka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia   FARSZ: 5 plasterków szynki parmeńskiej (lub innej dojrzewającej np. serrano czy schwarzwaldzkiej) 1 kulka mozzarelli listki(...)rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojoną szynkę parmeńską,wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Studzimy. Mozzarellę kroimy w większą kostkę, listki bazylii dzielimy na mniejsze kawałki. Do schłodzonego risotto dodajemy surowe jajko i mieszamy.Na dłoń łyżką nałożyć porcję risotto, rozpłaszczyć, dodać kawałki szynki, bazylii oraz mozzarelli. Uformować kulę (łatwiej będzie formować, kiedy dłoń będzie zwilżona wodą. Kiedy wszystkie kule będą gotowe, obtaczamy

Kopystką po garach
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 239

kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej POZOSTAŁE SKŁADNIKI:około 18 naleśników, polecam mój sprawdzony przepis 2-3 duże jajka bułka tarta olej       Przygotowujemy farsz. Dzień wcześniej zalewamy grzyby wodą, które teraz gotujemy w wodzie, w której się moczyły. Po 45 minutach odcedzamy grzyby i odkładamy(...)lodówce i zabieramy się za przygotowanie naleśników.      Na każdym naleśniku umieszczamy porcje farszu i składamy w taki sposób:      Następnie każdego krokieta panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. W patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim krokiety, aż się ładnie zarumienia. Podajemy jako dodatek do zupy lub z kubkiem gorącego barszczu czerwonego

Rozpustne gotowanie
Krokiety z mięsem i kapustą 114

mleko, wodę, olej i sól. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Nie sugerujcie się zbytnio proporcjami które podałam, gdyż gęstość ciasta zależy m.in. od rodzaju mąki czy wielkości jajek. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy konsystencję ciasta. Prawdopodobnie nieco zgęstniało, więc dolewamy odrobinę wody lub mleka(...)sporą ilość pieprzu ziołowego oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i podgrzewamy farsz do momentu, aż przyprawy się rozpuszczą. Na każdy naleśnik kładziemy około 2 łyżek farszu i ciasno zwijamy. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na złoty kolor. Podajemy z barszczem czerwonym, najlepiej na domowym zakwasie. Notatki * u mnie mięso mieszane

Wędrówki po kuchni
Krokiety z kaszą gryczaną w orzechowo-migdałowej panierce. 96

mleko sól cukier 1 łyżeczka oleju 1 jajko woda Składniki farszu: ugotowana kasza gryczana cebula papryka czerwona papryka żółta nać pietruszki sól pieprz czarny mielony Oliwa z oliwek Panierka: jajko zmielone orzechy włoskie zmielone orzechy nerkowca zmielone migdały sól Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Naleśniki robimy według zasady woda(...)dodajemy usmażone na oliwie papryki i cebulę,dodajemy pietruchę i przyprawy.Dobrze,gdy farsz jest lekko pikantny,w przeciwnym razie w naleśniku będzie mdły. Gdy już zawiniemy krokiety panierujemy je w  jajku i zmielonych orzechach.Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok.10 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Kokosowe roladki z figami 144

Kokosowe roladki z figami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny figi suszone - 8 szt jajko - 1 szt mąka do obtaczania wiórki kokosowe do panierowania -  KRESTO tłuszcz do smażenia sól i pieprz Przygotowanie : Filet podwójny  przekroić na cztery kotlety, dobrze(...)rozbić . Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozbitym filecie, ułożyć po 2 przekrojone suszony figi, zwinąć w roladki. Każdą roladkę obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w wiórkach kokosowych, smażyć z obu stro na złoty kolor , w dobrze rozgrzanym i głębokim tłuszczu. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
PIECZONE SZPARAGI W PANIERCE PARMEZANOWEJ Z DIPEM CZOSNKOWO - CYTRYNOWYM 215

folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe końcówki, obierz.  Zmiksuj na sypko otręby, płatki migdałowe, ser, czosnek, sól i pieprz. Szparagi obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie panieruj w zmiksowanej panierce. Ułóż je na blasze i piecz 20 - 22 minuty do zrumienienia.  DIP CZOSNKOWO - CYTRYNOWY: Do jogurtu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki

Słodko-Słony Świat Ilony
Domowe nuggetsy z frytkami 158

drobne kawałki. Dodajemy mąkę, bułkę tartą, pieprz, sól i całość mieszamy. Filet z kurczaka kroimy w paseczki o szerokości ok. 1-1,5 cm. Maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w płatkach kukurydzianych. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju ok. 3 minut z każdej strony -tak aby nasze nuggetsy były rumiane.   Domowe nuggetsy najlepiej podać z frytkami oraz sosem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażony żółty ser w boczku + film 204

kroimy w dość grube około 1/2 centymetrowe plastry a następnie każdy kawałek sera owijamy dwoma plastrami boczku. Tak przygotowany ser z boczkiem obtaczamy kolejno w mące, w rozmąconych jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Plastry sera smażymy na patelni z rozgrzanym olejem po kilka minut z każdej strony aż ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz

Smakowite Dania
Selery z grzybami smażone – kuchnia podkarpacka 149

Selery z grzybami to ciekawe warzywne danie kuchni podkarpackiej pochodzące z okolic Głogowa Małopolskiego. Pomiędzy dwa plasterki ugotowanego selera wkłada się farsz z suszonych grzybów i cebuli, całość panieruje się w jajku i bułce tartej i następnie smaży. Smak tego dania to przede wszystkim doskonały farsz, który dodaje charakteru selerowi. Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Składniki

Trzeci talerz
Tradycyjny obiad na dwa sposoby 121

zarumienienia na patelni oblaną oliwą z oliwek. Wersja 2: W drugim sposobie na tradycyjny obiad podpiekane ziemniaczki polałam prawdziwym kefirem z butelki i posypałam posiekanym szczypiorkiem. Filet panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. Wybierajcie co bardziej lubicie i smacznego

Karola gotuje
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 150

bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba w sosie miętowo-imbirowym 123

gram śmietany 100 gram ryżu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki imbiru suszonego Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.  Liście umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przyprawy, czosnek i miętę dodać do śmietany

Czerwony Gupik
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 180

układamy porcję farszu i pokrojony plaster żółtego sera (w ten sposób, żeby jedno centymetrowy brzeg pozostał bez farszu), następnie kotlet składamy jak pieroga i dociskamy brzegi bez farszu. Jajko roztrzepujemy i panierujemy w nim kotleta, a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane schabowe smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju lub maśle klarowanym) na złoto-brązowy kolor. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Boczniaki w zatarowej panierce i "Idealne matki" 144

rozbełtać w głębokim talerzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartę i dodać zatar (na 3 łyżki bułki czubata łyżeczka zataru). Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Boczniaki obtaczać najpierw w jajku, a potem panierować w bułce z zatarem. Smażyć na brązowy kolor po obu stronach po dwa razy. Podawać np. z pomidorami i cebulą. ----- Podobne: Kurczak amarantusowo-zatarowy Bezglutenowe krokiety z zatarem

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki drobiowe ze szparagami 185

paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 120

minut. Kasza gryczana - gotujemy ją wg przepisu na opakowaniu. Kotlet z piersi kurczaka 2 piersi z kurczaka - myjemy, rozcinamy na kawałki, tłuczemy tłuczkiem, posypujemy pieprzem i solą, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z dodatkiem plastrów cebuli. Gotowe! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Ps. Dziękuję Monice za użyczenie aparatu

Kuchnia smaków
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 153

bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba po grecku 137

zalewam wodą, doprawiam solą, pieprzem, dodaję liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotuję, aż warzywa będą miękkie.  Filety osuszam (używałam mrożonych), przyprawiam solą i pieprzem, moczę w jajku a następnie panieruję w mące. Smażę na gorącym tłuszczu z obu stron na złoto, odkładam filety do szerokiego naczynia.  Szalotkę i por tnę w pióra, podsmażam na tłuszczu pozostałym

Gotowanie i blogowanie
Kurczak w panierce jak z KFC 199

kurczaka  sól  pieprz  3 łyżeczki słodkiej papryki  2 łyżeczki ostrej papryki 5 ząbków czosnku 1,5 szklanki mąki pszennej  200 ml mleka 2 jajka mąka do panierowania olej pojemnik Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą

Krakowskie smaki Ani
Kotlety schabowe tradycyjne 165

śniadaniowym. Kotlety lekko posolić, oprószyć pieprzem i opcjonalnie obtoczyć w mące. Jajka robić na średnio głęboki talerz, na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdy kotlet zamoczyć w rozmąconych jajkach, a następnie panierować w bułce tartej (tę czynność można powtórzyć, jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu do uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z ziemniakami, puree ziemniaczanym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ryba po grecku 175

tarce o grubych oczkach. Podsmażamy warzywa na patelni z odrobiną oleju. Dodajemy trochę wody i przyprawy, nakrywamy pokrywką i dusimy. W tym czasie rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia (po 5 minut na stronę). Usmażone filety przekładamy do warzyw

prawdziwe jedzenie
Roladki z kurczaka z nadzieniem marchewkowo-porowym 716

CIEKAWY I PYSZNY OBIAD SKŁADNIKI: DWIE PIERSI Z KURCZAKA 3 ŚREDNIE MARCHEWKI BIAŁA CZĘŚĆ PORA OLIWA Z OLIWEK,ŁYŻKA MASŁA(DO SMAŻENIA) 2 ZĄBKI CZOSNKU VEGETA JAJKO,BUŁKA TARTA I MĄKA(DO PANIEROWANIA) SÓL, PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: MARCHEWKI OBRAĆ I POKROIĆ W CIENKIE SŁUPKI,PORĘ RÓWNIEŻ SMAŻYMY NA OLIWIE Z MASŁEM,DOPRAWIAMY VEGETĄ I WYCIŚNIĘTYM CZOSNKIEM PIERŚ ROZKRAJAMY NA DWA KAWAŁKI(...)LEKKO ROZBIJAMY,SOLIMY I PIEPRZYMY, UKŁADAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE WARZYWA I ZAWIJAMY W ROLADKĘ,POMAGAMY SOBIE WYKAŁACZKAMI TAK PRZYGOTOWANE ROLADKI PANIERUJEMY JAK NORMALNE SCHABOWE CZYLI MĄKA,JAJKO,BUŁKA TARTA SMAŻYMY NA OLEJU DOKŁADNIE Z KAŻDEJ STRONY I GOTOWE-SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE I SOCZYSTE SERDECZNIE POLECAM

Swojskie jedzonko
Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym 264

łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka  masła orzechowego (lub zmielonych orzechów ziemnych)   1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam do panierowania samego mleka - sprawdza się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy ziemne (ilość według uznania, u mnie pół na pół z bułką tartą)* olej do smażenia *fajnie gdy zostaną większe kawałeczki orzechów

Kto ugości moich gości?
Kurczak w sezamowej panierce 244

następnie zalać mlekiem kokosowym lub jogurtem i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Mąkę wymieszać z sezamem. Kawałki kurczaka odsączyć, doprawić, zamoczyć w jajku a następnie panierować w mące z sezamem. Smażyć na rozgrzanej patelni lub we frytkownicy do uzyskania jasnozłotego koloru, uważając aby nie przypalić sezamu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem źródło Landria Voigt, Landria Voigt, C.H.H.C

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety z Indyka w Panierce z Płatków Kukurydzianych 177

jajko olej do smażenia Wykonanie: Pierś indyka podzielić na grube kotlety. Kotlety natrzeć przyprawami. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu, na inny talerz wysypać trochę płatków. Kotlety maczać w jajku a następnie panierować w płatkach kukurydzianych. Po położeniu mięsa na płatki trzeba go przycisnąć np. widelcem, żeby płatki się dobrze przykleiły. Na bieżąco dosypywać płatki. Smażyć na rozgrzanym oleju

Mama Gotuje
Kotlety de volaille 570

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi

Marta Gotuje
Ser smażony 160

oleju sól pieprz przepis Ser kroimy na dość grube  plastry. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry sera obtaczamy kolejno w mące, w rozmąconych i doprawionych solą i pieprzem jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Plastry sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu  po kilka minut z każdej strony aż ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz

Smakowite Dania
Krokiety, Grawitacja 155

wody. Dodaj kapustę i chwilę podsmaż. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Farszem nadziewaj cienkie naleśniki (1-2 łyżki nadzienia na 1 naleśnik) i składaj je jak sajgonki. Następnie panieruj krokiety w jajku (rozmieszanym widelcem) i bułce tartej. Smaż z obu stron na złoto. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Qlinarnie i Qlinarnie
Krążki cebulowe 274

Bułkę tartą połączyć z pieprzem cayenne i szczyptą soli. W szerokim, niewysokim rondlu rozgrzać olej. Każdy krążek maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, raz jeszcze maczać w jajku i ponownie panierować w tartej bułce. Smażyć na rumiano. Usmażone krążki cebulowe, osuszyć z nadmiaru tłuszczu, kładąc na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło lub zimno. Ja preferuję na ciepło :) fot. Ulyy

kolorowotorcikowo
Nuggetsy 330

łyżkę mąki. Mieszamy widelcem. Do jajka dajemy kawałki kurczaka i wszystko razem mieszamy. W osobnej misce łączymy ze sobą bułkę tartą, ser, paprykę, czosnek i curry. Obtoczone w jajku kawałki kurczaka panierujemy i odkładamy na osobny talerz. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez kilka minut, często je obracając, aby każdy kawałek obsmażył się ze wszystkich stron

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 171

Najbardziej popularną potrawą ze schabu są tradycyjne schabowe, panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Ponieważ lubię wszelkie kulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym.     Składniki: - 4 kotlety schabowe (ok. 600g) - 1 puszka mleka kokosowego (400ml) - sól morska - świeżo mielony pieprz (grubo) - papryka wędzona w proszku - chilli w płatkach - trochę

mojewypiekiinietylko
Duże kotlety schabowe 217

rozbić tłuczkiem na dość spore kotlety. Przygotować 3 talerze: do jednego wsypać mąkę, do drugiego jajka roztrzepane z odrobiną mleka, a do trzeciego wsypać bułkę tartą. Kotlety panierować kolejno w: mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym na patelni oleju. Pod koniec smażenia każdego z kotletów, położyć na nim kilka wiórków masła

Gospodyni Miejska
Sznycle z kalarepy i selera 240

miseczki lub 3 głębokie talerze. W jednym rozmącić jajka, do dwóch kolejnych wsypać mąkę oraz płatki owsiane. Plastry selera i kalarepy obtaczać w mące, potem moczyć w rozmąconym jajku, na koniec panierować w płatkach owsianych. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Do sznycli polecam sos jogurtowy. SOS JOGURTOWY: 4 pełne łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżka majonezu kilkanaście liści

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania