olej do smażenia Wykonanie: Ser kroimy na mniejsze kawałki. W moim przypadku wyszło 5 grubych plastrów. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawy, można również dodać nieco mleka. Nasz ser panierujemy poprzez maczanie w jajku z przyprawami i bułce tartej. Jeżeli jest taka potrzeba można zrobić nawet potrójną panierkę. Ważne aby ser był dobrze za panierowany, inaczej podczas smażenia będzie wypływać. Ser smażymy
W Moim Magicznym Domuryby (miruna) 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula sól pieprz majeranek szczypta hyzopu 1 jajko bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor
Gotowanie jest łatwespróbować tofu w wersji panierowanej. Pokroiłam w kostkę i usmażyłam tak jak kotlety. I był to bardzo dobry wybór bo w tej postaci tofu świetnie smakuje. Dodałam warzywa i wyszła bardzo pożywna sałatka. składniki: 1 mała sałata lodowa 400 g tofu 1 mały bakłażan 15 pomidorków cherry 2 garście słonecznika olej rzepakowy do smażenia 2 jajka bułka tarta(...)zioła włoskie olej sezamowy Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i odstawić aby puścił sok. W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Oprószyć ziołami włoskimi, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem ze soku i usmażyć na tej samej patelni
Monia miesza i gotujepaprykami. Do mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę, jajko, i bułkę tartą, aby zagęścić masę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszoną zieloną pietruszką. Obręcze z cukinii napełniamy mięsem, panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipieczarek 1 cebula olej 2 jajka bułka tarta sól, pieprz 250 g sera żółtego 4 plasterki pomidora zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Pieczarki najlepiej małe, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i podsmażamy, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimusi :)) Składniki: 4 k otlety schabowe 2 jajka bułka tarta olej sól pieprz 2 cebule starty żółty ser Wykonanie: Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor (na sklarowanym maśle lub oleju wg upodobania
Walijskie Pichceniewykorzystaniem sera camembert. W poprzednim poście kusiłam CAMEMBERTEM Z PIECA. Teraz zapraszam na bardziej znaną, klasyczną wersję tego sera na ciepło. CAMEMBERT PANIEROWANY. /przepis znany/ 3 porcje 3 krążki sera camembert 1 duże jajko mąka bułka tarta pieprz cytrynowy olej(...)smażenia Jajko roztrzepuję, dodając niecałą łyżeczkę pieprzu cytrynowego. Bułkę tartą mieszam z mąką w stosunku 2 do 1 - mąka powoduje, że panierka lepiej przylega do sera. Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor
W kuchni Karmel-itkiziemniaków 100 g szynki serrano 2 jajka 100 g włoszczyzny paski Hortex 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 150 g twardego sera (parmezanu) Sól Pieprz Ok. 1 litr oleju Do panierowania: Mąka pszenna Jajko Bułka tarta Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Mielimy w maszynce. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szynkę kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzeniepuree. Wbić 2 jajka, dodać mąkę ziemniaczaną oraz 1/2 szklanki bułki tartej. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Masę wyrabiać ręką, formować podłużne, nie duże krokiety. Panierować w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Z miłości do słodkościwody niegazowanej 2 jajka ok. 400 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżki soli 2 łyżki oleju olej do smażenia do panierowania: 2 duże jajka bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Farsz: Kapustę kiszoną przepłukać zimną wodą, następnie zagotować pod przykryciem (jeśli nie lubimy zbyt kwaśnych smaków, możemy odlać wodę z pierwszego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałatłuszcz do smażenia bułka tarta Przygotowanie : Umyty bakłażan pokroić w cienkie plastry, posypać solą, po 10 min. osączyć lub odcisnąć na ręczniku papierowym, posypać lekko pieprzem mielonym Panierować w bułce i jajku tak jak kotlety schabowe Smażyć z obu stron na złoty kolor. Tak przyrządzony bakłażan był u mnie oddzielnym daniem
Proste Potrawyjajko sól, pieprz tłuszcz do smażenia Wykonanie: Cukinię umyć, pokroić w plasterki, posypać solą, odstawić na godzinę. Gdy cukinia puści sok, osuszyć poszczególne plastry, oprószyć pieprzem i mąką. Panierować w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Pasja SmakuDodać rozbełtane jajka i wymieszać. Podstawę kotletów już mamy. Teraz trzeba się zastanowić jak je chcemy usmażyć. Ja preferuję zawinięcie ryżu w otrzewną. Możne je również panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lub smażyć bez panierki, ale wówczas ryż powinniśmy trochę rozgotować. Sos: cebule pokroić w półplasterki, poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru
królestwo garówmałych trójkącików. Jajko łączymy ze świeżym tymiankiem oraz szczyptą soli i pieprzu. Połowę orzechów drobno siekamy wraz z 2 łyżkami słonecznika. Możemy również zmielić. Kawałki camemberta panierujemy najpierw w jajku, a następnie w posiekanych bakaliach. Smażymy na odrobinie oleju z każdej strony na zloty kolor. Uważać by nie przypalić. 2. Rukolę oraz pokrojone w plasterki truskawki myjemy i osuszamy. Przekładamy
Kuchnia w czekoladzieoleju. W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy
Mania Gotowaniapiersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano, podaje z sosem czosnkowym. CIEKAWE DOZNANIE SMAKOWE JESLI DODAMY DO MIĘSA ŁYZECZKĘ C! URRY
Z Majeczką w kuchni