cebuli, sól o'Sole, pieprz, papryka słodka w proszku, 2-3 łyżki startego startego sera, Panierka: ½ szkl. płatków kukurydzianych, 2 łyżki mąki pszennej, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, jajko WYKONANIE Nadzienie: Pieczarki obieramy, kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, posypujemy solą, pieprzem i papryką, smażymy na małym ogniu aż odparują(...)mieszamy z mąką i papryką. Filety przykrywamy folią, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawami z obu stron. Rozkładamy pieczarki, posypujemy serem, zwijamy w roladkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Panierujemy najpierw w jajku, potem płatkach. Smażymy na patelni ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 3 minuty
słodki bratekogóreczkiem kiszonym i duszoną marchewką.Same pyszności,naprawdę polecam spróbować. Składniki na 6 szt: 6 kotletów schabowych 30-35 dag kiszonej kapusty 1 cebula 1 marchewka 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić i doprawić solą,pieprzem. Kapustę ugotować,odlać wodę i drobno pokroić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu,dodać marchewkę startą na tarce(...)oczkach.Chwilkę poddusić.Następnie dodać kapustę i całość dusić jeszcze ok 10 min.Farsz doprawić na ostro. Na każdy płat mięsa rozłożyć przygotowane nadzienie,zwinąć w kształt rolady i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Mam nadzieję,że roladki wyglądają na tyle apetycznie,ze skorzystacie z przyjemnością z tego przepisu.Naprawd
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto na naleśniki 2 jajka 1 szk wody gazowanej 3 szk mleka 1 łyżeczka soli 2 szczypty cukru 3 szk mąki pszennej typ 450 50 ml oleju 1 łyżeczka kurkumy Farsz 400 g pieczarek 1 cebula 1/2 cukinii(...)garście świeżego szpinaku 1/3 blanszowanego brokuła 100 g sera feta sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 kostki masła Dodatkowo olej do smażenia bułka tarta do panierowania 3 duże jajka 50 ml mleka sól Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnifilet z kurczaka, 1 szklanka maślanki 10 dag ser żółty (gouda), 1 łyżka tymianek posiekany, 1 szt jajko, do smaku vegeta, do smaku curry, 1 łyżka bułka tarta, 4 łyżki oliwa z oliwek Filet z kurczaka rozcinam na porcję, delikatnie ubijam i przekładam do miseczki(...)lodówki, Następnie wyjmuję mięsko z maślanki, doprawiam vegetą i curry. Ser żółty ścieram na dużych oczkach, dodaję dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panieruję w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce i smażę na rozgrzanej oliwie, około 2-3 minut z każdej strony. I tym sposobem i "wilk syty i owca cała";) smacznego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałauzupełnimy go ziemniakami z wody i surówką . składniki na 4 porcje 4 filety z kurczaka 25 dag mrożonego szpinaku 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 2 jajka szklanka bułki tartej sól i pieprz odrobina mleka olej do smażenia przepis Rozmrożony szpinak dusimy na maśle, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, doprawiamy gałką muszkatołową, solą(...)osuszamy i przecinamy wzdłuż tak by powstała w nich głęboka kieszonka. Do każdej kieszonki wkładamy wcześniej przygotowany szpinak, a następnie fileta spinamy wykałaczką . Mięso oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanych jajkach z mlekiem i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym ogniu na złocisty kolor
Smakowite Daniaa.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -jedna cała makrela -jajko, mąka i bułka tarta do panierki -opakowanie jarmużu -dwie cebule -ząbek czosnku -dwie łyżki jogurtu naturalnego -po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej -papryczka chili -dwa pomidory -sól(...)ziół prowansalskich Ja miałam makrelę mrożoną w całości. Po rozmrożeniu odcięłam głowę i wypatroszyłam. Trzeba pamiętać o dokładnym wypłukaniu ryby. Obsypałam ziołową przyprawą do ryb, panierowałam w mące, jajku i bułce. Ponieważ makrela jest dosyć grubą, mięsistą rybą, trzeba ją smażyć w większej ilości oleju, tak, aby po położeniu na patelnię olej sięgał
Kulinarne przemysleniadwóch udek gotowanych w rosole 100 g pieczarek marchewka gotowana w rosole 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 surowe jajko dowolne przyprawy, np. majeranek Panierka: jajko mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15minut. Smażymy naleśniki. 2. Robimy farsz: Mięso, marchewkę, obraną cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa. 3. Pieczarki(...)jarzynowej i obsmażamy na patelni, aby woda z nich odparowała. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 4. Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy jak krokiety i panierujemy, najpierw w jajku wymieszanym z mlekiem, a potem w bułce tartej. Krokiety rumienimy z obu stron na patelni z olejem. Smacznego
Kuchnia domowa Animąka, szczypta soli ) Mięso z rosołu ( ja miałam około 400 gram wołowiny i 1 ćwiartkę z kurczaka ) Marchewki ( 3 z rosołu ) 1 pietruszka ( z rosołu ) 1 cebula Sól Pieprz Jajka (2) Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Cebulę kroimy i w kostkę i przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Mięso z rosołu oraz warzywa jak i również przestudzoną cebulę przepuszczamy(...)smaku solą i pieprzem ( smak powinien być wyrazisty ). Na usmażone naleśniki nakładamy masę mięsną ( na środek ). Zawijamy dół, potem boki i rolujemy ( dokładnie jak gołąbki ). Lekko spłaszczamy. Rulony panierujemy : najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło. Oczywiście najlepiej smakują z barszczem czerwonym. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewybyła wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie. Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 150 g pieczarek 1 cebula 1 jajko bułka tarta mąka smalec do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie(...)plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenSkładniki: 4 kawałki schabu, 4 plastry szynki parmeńskiej, 12 listków bazylii, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów, 3 jajka, 5 łyżek tartej bułki, 10 dag żółtego sera, 1 łyżka słodkiej papryki, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsypujemy ziołami prowansalskimi z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy 3 listki bazylii. Kotlety(...)większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Mieszamy go z tartą bułką i słodką papryką. Kotlety panierujemy w mące, jajku i tartej bułce z serem. Smażymy na rumiano na każdej ze stron
Pobite gary Barbaryczarny pieprz do smaku panierka: około 2 łyżki mąki kukurydzianej bułka tarta + około szczypta kurkumy 1 łyżeczka cukru Mąkę kukurydzianą mieszam z bułką tartą, cukrem oraz kurkumą. 2 jajka, roztrzepane z odrobiną soli i pieprzu + 2 łyżkami mleka dodatkowo: serek Apetina pesto z rukolą do 'maziania' nuggetsów 'maziania'...hmm ....przepraszam Was za to określenie, ale nie znalazłam lepszego(...)Dodaję oddzielone żółtka, a z białek ubijam pianę, którą delikatnie mieszam z masą mięsną. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i formuję niewielkie kotleciki. Krok 2. Gotowe kotleciki panierujemy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej z dodatkami. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Osączamy nuggetsy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Duża drewniana deska
Moja Książka Kucharskaroladki z piersi kurczaka z grzybami . Danie proste i szybkie do wykonania. Mało pracy, a efekt wspaniały. Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 25 dag grzybów 1 cebula 1 jajko pół łyżeczki mielonej papryki 4 łyżki tartej bułki 1 łyżka mleka olej sół pieprz Filety kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię, oprószamy solą i pieprzem. Grzyby czyścimy i kroimy(...)pieprzem i razem smażymy przez 15 minut. Można dodać łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. Na każdy filet nakładamy farsz, rolujemy filet w roladkę i spinamy wykałaczką. Przed smażniem roladki panierujemy najpierw w jajku roztrzepanym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać
Salonik smakówdomowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany , czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład z tego co mamy(...)smażymy na patelni posmarowanej niewielką ilością oleju, dobrze odparowujemy. Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę i trzymamy chwilkę aż papryka straci surowość. Doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy. Schab panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i ponownie w mące. Smażymy z obu stron na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na powierzchni usmażonych kotletów układamy farsz z pieczarek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękiełbasy cebula 200 g mozzarelli 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 4 łyżki kukurydzy z puszki 300 g pieczarek ząbek czosnku pieprz oregano dodatkowo: bułka tarta 2 jajka mąka olej do smażenia Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować farsz. Posiekaną cebulę zeszklić i dodać plasterki pieczarek. Kiedy się podsmażą wrzucić półplasterki kiełbasy, paprykę pokrojoną(...)bardzo się nie spiekły (bo będą się łamać przy składaniu). Na każdy naleśnik kłaść gruby plasterek mozzarelli i dużą łyżkę farszu. Składać boki do środka formując kwadrat. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaserwuję ją z pikantnym sosem paprykowym, który wspaniale współgra z jej delikatnością oraz brokułami. Składniki: filety z soli (ja miałam mrożone) 1 cebula sól pieprz biały mąka 2 jajka bułka tarta Na sos: łyżka masła 2 serki topione o wyraźnym smaku, ja dałam paprykowe 2 łyżki śmietany jogurtowej 10% koperek Wykonanie: Filety lekko rozmrażamy (polecam kupić te bez lodu(...)Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy 2 serki topione paprykowe, mieszamy aż serki dokładnie się rozpuszczą. Na koniec dodajemy śmietanę jogurtową i posypujemy obficie koperkiem. Filety wyjmujemy z lodówki, panierujemy : w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy chwilę na papierowym ręczniczku, po czym przekładamy na talerz, polewamy sosem, dodajemy kilka ugotowanych różyczek brokuła
Walijskie Pichcenie