jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:49/119)

Cordon Bleu na wspomnienie lata 114

Każdy płat mięsa posolić i lekko przyprawić pieprzem. Na każdy kotlet potrzebujemy 2 płaty mięsa. Na jednym płacie kładziemy szynkę, na szynce ser i przykrywamy drugim płatem. Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu po około 4 minuty z każdej strony, aż panierka ładnie się zarumieni. Nie można smażyć na mocnym ogniu, ponieważ mięso będzie przypalone

Posadzone i zjedzone
Piramidki drobiowe z masłem pietruszkowym 156

mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać spora, to i tak spokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki - taka panierka lepiej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak w panierce owsiano-migdałowej 117

stron przyprawami, przykryć folią i włożyć na pół godziny do lodówki.  Jajka rozkłócić w miseczce. Na głęboki talerz wyłożyć zmielone płatki z migdałami. Płaty mięsa panierować w z obu stron jajku, a następnie w zmielonych płatkach z migdałami. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor

Czerwień i błękit
Rolada ziemniaczana na waflu 258

przeciwnym razie będzie Wam ciężko zwinąć wafel. Połamie się. Składniki: 1,5 kg ugotowanych gorących ziemniaków 2 łyżki śmietany pieprz gałka muszkatołowa 1/2 pęczka natki pietruszki jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę , dodać śmietanę , pieprz, gałkę muszkatołową  i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Na wafel rozłożyć ziemniaki o grubości 1 cm. Zwijać gorące

O kuchni z uczuciem
Kabaczek smażony z oczkiem jajecznym 209

smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Kabaczka umyć, obrać i pokroić w krążki o grubości 2 cm. Wydrążyć pestki, oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Panierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron i pod koniec smażenia wbić po jednym jajku do każdego otworu kabaczka. Dosmażyć na bardzo wolnym

Tradycyjna Kuchnia
Roladki drobiowe 244

doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki bazylii. Zwinąć roladki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około

Ala piecze i gotuje
Panierowane żeberka 118

Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Ugotowane żeberka pozbawiamy kości. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
ROLADKI SCHABOWE Z FARSZEM ORZECHOWYM 173

pieprz, vegetę i przyprawę do wieprzowiny.Resztę kotlety rozbić i formować , oprószyć tymi sami przyprawami.Tak przygotowany farsz Nałożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladę.Filety panierować w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Marynowana pierś z kurczaka 109

szczypta czosnku niedźwiedziego 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy 2-3 ząbki czosnku ugotowana marchewka Piersi umyć, przekroić na mniejsze filety. Mąkę wymieszać z solą. Panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z obu stron. Ułożyć w słoikach, włożyć czosnek, i plasterki marchewki. Ocet z przyprawami i cebulą zagotować przez kilka minut. Cebulę

Gotowanie jest łatwe
Grzybowe frykadelki w sosie i kasza gryczana 126

wieprzowo-wołowego 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych na mączkę (ja używam suszonych opieniek) sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta chili pół cebuli 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko bułka tarta do panierowania na sos  3 łyżki suszonych grzybów utłuczonych pół cebuli 1 łyżka oleju 400 ml bulionu wołowo wieprzowego sól pieprz szczypta estragonu szczypta oregano szczypta majeranku 1 łyżeczka

Gotowanie jest łatwe
Roladki z sałatą i zielonym pesto 183

mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry,  zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto.  Podajemy z dowolnymi dodatkami

Wanilia i Kardamon
Skrzydełka w zalewie octowej 178

ulubionych skrzydełek! dla ich smakoszy przepis wart wypróbowania i degustacji, polecamy, gdyż można zachwycić gości tym daniem, stanowią doskonałą przekąskę, polecamy! Składniki: 15 skrzydełek z kurczaka 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia zalewa 1 litr wody 1/2 szklanki octu winnego 1 łyżka soli 3 łyżki cukru 4 ziarnka ziela angielskiego 1 cebula 2 liście laurowe kilka ziaren

kgwjanczewo
Rybka w miodzie 169

łyżki sól i pieprz wegeta PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny.  Po tym czasie kawałki ryby panierować w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, oraz w tartej bułce,  smażyć w gorącym tłuszczu.   SOS SŁODKO-KWAŚNY  Cebulę obrać pokroić w pół plastry, zrumienić na oleju, posypać wegetą

Kuchnia Danusi
Gołąbki bez zawijania z kiszonej kapusty, w sosie pieczarkowym 201

kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji) • 1 cebula • 1 duży ząbek czosnku • 2 łyżki kaszy manny • 2 jajka • tarta bułka do panierowania • kumin • sól • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • olej do smażenia sos • 0,5 kg pieczarek • 2 łyżki masła • 1 szklanka śmietany 18% • 1 łyżeczka mąki • sól • pieprz  Sposób przygotowania(...)Ugotować kapustę kiszoną odcedzić zmielić przez maszynkę  dobrze odcisnąć z wody. 2. Kapustę wymieszać z ryżem i mięsem mielonym, dodać startą  cebulę i czosnek, dać jajka ,kasę manną i przyprawy.  Wszystko dobrze wymieszać, zostawić na godzinę. ( Gdyby masa była za rzadka dodać tartej bułki) 3. Z masy formować gołąbki,obtoczyć w tartej bułce,smażyć na oleju

W królestwie smaków Beaty
Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem 158

kieszonki są bardzo pyszne! 500 g schabu wieprzowego Sól Pieprz 100 g żółtego sera 50 g sera feta 50 g serka topionego 1/4 czerwonej papryki 1 jajko Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy sola i pieprzem. Sery –  żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania