jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:55/119)

Ser smażony 191

Najlepiej smakuje taki prosto z patelni jeszcze gorący. po przekrojeniu ser powinien być płynny, a z wierzchu chrupiący. Składniki 300 g żółtego sera typu gouda 2 jajka 1 łyżka śmietany bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Ser pociąć na 0,5 cm kotlety. Śmietanę roztrzepać wraz z jajkami, a następnie doprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć

O kuchni z uczuciem
smażone przekąski na imprezę 2607

szczyptą soli. Bułkę tartą podzielić na połowę, do jednej części dodać ostrą paprykę i starty bardzo drobno ser, do drugiej połowy wmieszać orzeszki. Mięso i pieczarki panierować najpierw w mące, później w jajku, na końcu w bułce tartej: mięso w bułce z orzeszkami a pieczarki w tej z serem. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu do zarumienienia. Gorące przekąski przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety mielone z rodzynkami i migdałami 222

zbyt wielu smakoszy na ten rarytas, więc z przyjemnością zjadłam większą porcję.  Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 biała cebula sól, pieprz jajko sucha bułka garść płatków migdałowych garść rodzynek bułka tarta do panierowania olej do smażenia   Wykonanie:   Mięso mielone przełożyć do miski, dodać drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz rodzynki

Pasja Smaku
KOTLET SCHABOWY Z JAJEM 127

Kotlet schabowy z jajkiem,  ziemniaki,  pieczarki i cukinia panierowane w bułce,  ogórek kiszony

JejKuchnia
Kotleciki rybne 171

Kotleciki rybne Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznych „mielonych”. Składniki: 1 kg filetów ulubionej ryby np. dorsz , mintaj  1 czerstwa bułka bułka tarta do panierowania  1/2 szklanka mleka 1 jajko  1 cebula  koperek  szczypiorek  czosnek  przyprawy : sól i pieprz, odrobina maggi  olej do smażenia Sposób przygotowania :  Rybę oczyścić z ewentualnych

Aromatyczne Podróże
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 352

produkty, których nigdy nie brakuje w mojej lodówce. A co zawsze jest w Twojej (oprócz światła :P)? ;) Jakich produktów nigdy nie brakuje w mojej lodówce/kuchni: jajka   Używane do wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka  Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany

Cooking Monster
Pierś kurczaka z serkiem 159

delikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować z mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce, układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron

Camilla w kuchni
Kotlety szwajcarskie 196

Kotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta do panierowania masło ghee (sklarowane) do smażenia Plastry schabu niezbyt mocno rozbiłam tłuczkiem,  posmarowałam każdy z jednej strony rozgniecionym czosnkiem, z drugiej posypałam przyprawami (oprócz papryki słodkiej), ułożyłam

Kuchnia Prezydentowej
Drobiowe roladki z jarmużem i mozzarellą 277

piersi z kurczaka 8 plasterków mozzarelli 400 g jarmużu świeżego 3 łyżki oleju 0,5 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku Do smaku: sól pieprz  Do panierowania: mąka pszenna bułka tarta jajko Do smażenia: olej rzepakowy 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić na grubość około 0,5 cm, doprawić solą i pieprzem

Ala piecze i gotuje
Kotlety wegetariańskie 185

półtłustego 2 jajka pęczek natki pietruszki tarta bułka 0,5 l bulionu pieprz, sól olej Kasze ugotować w bulionie na sypko. Ostudzić. Przemielić z twarogiem, dodać natkę, jajka, sól, pieprz. Uformować kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju

Humanistka w kuchni
Naleśniki z szynką i serem 193

jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta

Kto ugości moich gości?
Naleśniki z parówkami i serem 199

szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta

Kto ugości moich gości?
Schabowy w czerwonej czubrycy 143

zanim ją otworze to już jest koniec. 1 kg schabu bez kości Do oprószenia kotletów : sól himalajska czerwona czubryca ostra pieprz czarny Dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia 6 jajek 50 ml mleka sól Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni