jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:61/119)

Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace. 252

Kotlety schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)   Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej(...)smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyprawami jajkach, na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę kotlety z obu stron do zrumienienia. Odsączam na papierowych ręczniczkach, podaję

Kuchnia z widokiem na ogród
SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM 271

łyżki mąki 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Filety skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawami. Wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Po wyjęciu panierujemy: w mące, w rozkłóconym i lekko osolonym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym dość mocno oleju z obu stron na złoty kolor, ok 4-5 minut - w zależności od grubości naszego fileta

Walijskie Pichcenie
Kotlety z ryżu i pieczarek 202

niedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania.. 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec kostka rosołowa 20 dag pieczarek cebula 2 jajka sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić do smaku.Formować kotlety

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kaszy jęczmiennej i warzywami 131

perłowej Stoisław 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek pora 1 cukinia żółta 3 łyżki płatków jęczmiennych Stoisław 2 łyżki mąki pszennej Pęczek szczypiorku 1 jajko Sól, pieprz 1 łyżka masła Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Umytą cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko(...)marchewkę, pietruszkę i pora, smażymy przez kilka minut. Do miski przekładamy kaszę jęczmienną, dodajemy cukinię, podsmażone warzywa, posiekany szczypiorek, płatki jęczmienne, mąkę, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, odprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Formujemy owalne kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Kijowski kotlet. 153

Kotlet kijowski, coś podobnego na lubianego przez wszystkich kotleta De Volaille. Główny trik przy przygotowaniu kotleta kijowskiego jest poprawne panierowanie kotleta, tak aby, ani gram masła nam nie zginął. Także kotlet kijowski jest mało znany w Polsce, dlatego możecie pomyśleć, że po prostu nazwałem kotleta ,,De Volaille" inaczej. Lecz jeżeli zwiedzicie Litwę, Rosję lub Ukrainę, to na pewno w każdej(...)ubitej piersi łożymy łyżkę masła i zawijamy jak burito: najpierw dwa boki do środka i następnie rolujemy, aby masło było w środku kotleta.  Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące.  Kotleta szwem do dołu smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Łukasza
Migdałowe schabowe 176

mieszamy z bułką, jajka rozbijamy, roztrzepujemy z solą i sokiem z cytryny kotlety rozbijamy i oprószamy pieprzem, papryką i solą mąkę wysypujemy na talerz i panierujemy kotlety kolejno- najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach smażymy na złoty kolor. Smacznego! P.S Płatki migdałowe możemy zastąpić mielonymi orzechami włoskimi lub sezamem

Luźna Kuchnia
Kotlety z piersi kurczaka w panierce... 146

kotleciki uwielbiają i nie tylko one... :) Piersi z kurczaka... :) Kotlety z piersi kurczaka w panierce... SKŁADNIKI: - 2 podwójne piersi z kurczaka - 2 jajka - sól, pieprz - 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich i pieprzu ziołowego - bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE: Najpierw myjemy piersi z kurczaka, kroimy na plastry, następnie rozbijamy je tłuczkiem.  W misce mieszamy jajka z sola, pieprzem i reszta

Zainspiruj się kuchnią
Chrupiące pieczarki + film 215

imprezę, pyszny dodatek do obiadu lub prosta i nie droga przekąska na wieczór z przyjaciółmi.     składniki na 4 porcje 500 g pieczarek 3 jajka 4-5 łyżek mąki pszennej bułka tarta do panierowana olej do smażenia szczypta czosnku granulowanego szczypta słodkiej mielonej papryki szczypta pieprzu ziołowego czarny pieprz sól przepis Z oczyszczonych pieczarek odcinamy ogonki ( ja odcinam nóżki

Smakowite Dania
Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym 132

kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka tarta do panierowania na sos; 200 g mrożonych grzybów (opieńki) pół małej cebuli tłuszcz do smażenia 200 ml mleka 200 ml śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz szczypta estragonu szczypta majeranku odrobina papryczki suszonej Mięso(...)wyłożyć do miski, dodać kaszę, jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Uformować niewielkie kotlety , panierować w bułce tartej, usmażyć na tłuszczu. w rondelku przyrumienić drobno posiekaną cebulę na odrobinie tłuszczu, dodać rozmrożone grzyby zalać mlekiem i zagotować, dodać przyprawy i gotować przez chwilę, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe
Nadział babę na pisiorka 208

jajko 3 łyżki bułki tartej cebula ząbek czosnku  łyżeczka śmietany przyprawy- sól, pieprz... reszta według uznania mieszanka meksykańska do panierowania oliwa do pieczenia Wykonanie: mięso mielone łączymy ze startą cebulą i czosnkiem, jajkiem, śmietaną. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy ciasto. Kiedy wszystkie składniki będą już dokładnie wymieszane, formujemy z nich podłużne ruloniki i każdy panierujemy

bastalena
Kotlety z kapusty 231

ciepłym sosem. Składniki na około 20 niewielkich sztuk: 1 średnia główka białej kapusty 2 cebule 2 łyżki masła 1 sucha bułka 1 jajko 3 łyżki kaszy manny sól i pieprz kilka łyżek bułki tartej do panierowania olej do smażenia Kapustę grubo poszatkować, wrzucić do gotującej się, posolonej wody i gotować około 15 minut. Odcedzić, wystudzić, dobrze odcisnąć i zmielić(...)sito, żeby pozbyć się pozostałego soku. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Kapustę, cebulę, bułkę, jajko i kaszę mannę dobrze wymieszać. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Formować niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju

Trzeci talerz
Serowe kulki z jalapeno 299

następującej kolejności: najpierw delikatnie w mące ( strzepując jej nadmiar), następnie w jajku z wodą, potem w bułce tartej (lekko dociskając) i znów w jajku z wodą a następnie znów w bułce tartej (w mące panieruje się tylko 1 raz). Procedurę powtórzyć z każdą serową kulką. Tak przygotowane kulki smażyć partiami, na złoto, w głębokim, gorącym (nagrzanym do 180 stopni) oleju

Gospodyni Miejska
Mielone w nachosach 140

panierce, a raczej w dodatku jaki w niej się znajduje. Nasza propozycja to klasyczne kotleciki mielone wieprzowe z dużą ilością czosnku panierowane w zmielonych serowych natchosach... Mielone w natchosach  Składniki : 500 g mięsa mielonego (mielona łopatka) 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku do  panierowania: nachos bułka tarta

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE 193

czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać i natrzeć fileta. Odstawić na co najmniej 1 godz. Im dłużej leży w marynacie tym jest smaczniejszy. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko a do drugiej wsypujemy sezam. Panierujemy kotlety i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy jak zwykłego kotleta. Ja podałam go na purre z marchewki

harrisa
Pietruszkowy mintaj 154

przeciskamy przez praskę, wszystko mieszamy z oliwą z oliwek. Filety nacieramy pastą pietruszkową (grubo) i wkładamy do lodówki na 30 minut. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, moczymy filety, a następnie panierujemy je w mące – czynność powtarzamy jeszcze raz. Smażymy na złoto. Rybkę podałam z marynowaną dynią oraz buraczkami

Gotowanie i blogowanie
Kurczak w kokosowej panierce 106

miski, roztrzepać widelcem, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Dodać soli i pieprzu do smaku.  Do drugiej miseczki wsypać wiórki kokosowe. Skrzydełka zanurzamy w jajku i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Panierowanego kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Schabowy w orzechowo - owsianej panierce i surówką z kiszonej kapusty 146

ilości składników gdyż można je dostosować w zależności do własnych potrzeb :) Schabowe: przyrządzamy je jak zwykle, tj. rozbijamy, solimy i pieprzymy z obu stron a następnie panierujemy kolejno w mące i rozbełtanym jajku. Na końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej

My simple kitchen
Kotlet de volaille dla każdego 1922

szczelnie folią do żywności i wkładamm na kilka godzin do lodówki. Wtedy kotlety trzymaja formę podczas smażenia (nie odwijają się). Po wyjeciu z lodówki kazdego kotleta panierujemy obtaczajac w mące, nastepnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Tak opanierowane kotlety de volaille smazymy na maśle (!) z odrobina oleju. Smażymy na małym ogniu ok 15 -20 min (w zależności

Kulinarna Patilogia
Kotlety jajeczne 134

wegeta Dodatkowo: bułka tarta i olej do smażenia bulionetka do sosu cebulowego Knor r Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać surowe jajko, bułkę tartą .Doprawić.Formować kotlety,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.Podawać np.z ziemniakami i sosem cebulowym

Moje domowe kucharzenie
Kalafior w panierce 142

Wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek octu i 1 łyżeczki cukru. Następnie kalafior wyjmujemy z wody. Czas na panierowanie. Najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron, aż zrumieni się na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Klopsiki w sosie śmietanowo -musztardowym 132

wytwarzaniu wyrobów najwyższej jakości -Produkty tej firmy są różnorodne -musztardy, sosy do mięs, dressingi, ketchupy, wrapy, oliwy, octy itd. 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko cebula przyprawy [sól. pieprz, vegeta] mąka do panierowania oliwa do smażenia marchewka  cebula 1 kostka rosołowa listek, ziele 2-3 łyżki musztardy sarepskiej Develey 1 szkl. śmietany szczypiorek Mięso wyrobić z jajkiem

Moje domowe kucharzenie
1551. Zrazy w panierce z chleba 142

pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w chlebie .Z chleba usunąć skórki, pokruszyć [ np.w malakserze lub blenderze] , dodać trochę przypraw i wymieszać. .Usmażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Kotlety jajeczne 153

Dodatkowo:  bułka tarta i olej do smażenia Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pokroić drobno szczypiorek i razem wymieszać. Dodać surowe jajko, bułkę tartą .Doprawić.Formować kotlety,panierować w  bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania