jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:66/119)

KOTLETY MIELONE SOJOWE NA SPOSÓB ORIENTALNY 169

cm.starego imbiru 1 łyżeczka curry suszona kolendra szczypta kozieradki szczypta cynamonu odrobina sosu rybnego i sosu chili pieprz chiński sól morska bułka tarta do panierowania ****************************************** Wszystkie przyprawy i starty imbir dodać do mięsa sojowego,jajko i odrobinę bułki tartej.Wymieszać , spróbować .Jak potrzeba Doprawić jeszcze.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego. Podawać z salatkami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z kalafiora + film 198

mają niepowtarzalny smak i aromat. składniki na około 15 sztuk 1 średni kalafior 3 małe czerwone cebule 5-6 małych pieczarek pęczek natki pietruszki 2 jajka 1 szklanka bułki tartej + bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku. Ugotowany kalafior(...)czasu mieszając. Następnie ugotowany, wystudzony i odsączony z wody kalafior przekładamy na płaski talerz i rozgniatamy widelcem po czym wrzucamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę z pieczarkami i natką, jajka i całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i wszystko razem łączymy, na końcu wsypujemy bułkę tartą i jeszcze raz całość mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy w dłoniach niewielkie

Smakowite Dania
Kotlety ziemniaczano ryżowe 176

ugotowanych i potłuczonych ziemniaków - 300g (1 torebka) ugotowanego ryżu - 6 szalotek - 350g boczku (wędzony, parzony) - 2 jajka - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - kilka gałązek szczypiorku - sól morska (do smaku) - pieprz grubo mielony - 1,5 łyżeczki oregano - do przybrania kwiaty oregano Dodatkowo: - mąka pszenna do panierowania kotletów (do wersji bezglutenowej – mąka ryżowa) - olej rzepakowy do smażenia   Boczek kroimy w kostkę(...)całość podsmażamy i odstawiamy do przestudzenia. Ziemniaki rozgniatamy, dodajemy ryż, posiekany szczypiorek, oregano, sól (z solą ostrożnie, bo boczek jest słony), pieprz, jajka, skrobię kukurydzianą – mieszamy. Następnie dodajemy przesmażony boczek – ponownie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Kotlety dosmażamy przez chwilę pod przykryciem. Gotowe odsączyć na papierowym ręczniku. Kotlety ziemniaczano

mojewypiekiinietylko
Mielone drobiowe z kurkumą 166

pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka majeranku  1 łyżka bazylii  olej do smażenia  szklanka bułki tartej do panierowania  Wykonanie  Do miski przekładam nasze mięso , następnie dodaję jajka, bułkę tartą , wszystkie przyprawy , musztardę , mleko ,oraz przesmażoną cebulkę oraz czosnek pokrojony  w kostkę .  Jak mamy dodane wszystkie składniki , bardzo dokładnie mieszamy

Mój Smak
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 350

sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 cebule 3 ogórki kiszone 1/2 puszki groszku konserwowego lub kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko 3-4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia bułka tarta do panierowania 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Cebulę drobno siekamy i rumienimy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu(...)następnie przeciskamy przez kratkę do krojenia i dodajemy do pozostałych składników. Następnie wbijamy surowe jajko, wsypujemy mąkę, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor

Smakowite Dania
Kotlety ziemniaczane 143

twarogu i cebuli. Kotlety ziemniaczane to potrawa, która na pewno na stałe wejdzie do mojego menu. Polecam. Składniki: 10 średnich ziemniaków 2 jajka 1/2 szklanki mąki kostka twarogu (20 dag) 1/2 czerwonej cebuli łyżka masła mąka do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy ciasto. Cebulę kroimy

Pobite gary Barbary
Kotlety mielone z jarmużem 132

masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka do panierowania olej do smażenia Suchą bułkę namoczyć we wodzie lub mleku. Jarmuż przełożyć go garnka, zalać wodą i gotować ok 5 minut aby zmiękł. Następnie przełożyć

Monia miesza i gotuje
Faszerowane skrzydełka 162

Zaskoczycie swoich domowników i gości. Gwarantuje! Składniki: 12 skrzydełek 1 papryka 200 g pieczarek 250 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 jajka około 3 szklanek płatków kukurydzianych mąka do panierowania sól pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia Sposób przygotowania: Jeśli zamierzacie przygotować skrzydełka na obiad, radzę wyciągnąć kości ze skrzydełek dzień wcześniej. Czynność(...)nasienia i błon i również pokroić w kostkę. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki i paprykę i smażyć około 10 minut. Przestudzić. Wymieszać mięso mielone z usmażonymi warzywami, dodać jajko, sól, pieprz, wymieszać i dokładnie wyrobić. Nadziać skrzydełka mięsem. Następnie obtoczyć mięso w mące, w roztrzepanych 2 jajkach i na koniec w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na głębokim oleju. Wykładać

na moim stole...
Kotlety mielone z wołowiny i szynki 143

zależy od wielkości ,2 łyżki masła, olej do smażenia, kaszka kukurydziana -ja daje na wyczucie zamiast bułki ,1 łyżeczka suszonego tymianku, kaszka kukurydziana do panierowania. WYKONANIE .Cebulę drobno posiekać.Mięso zmielić,przełożyć do miski,wbic jajko ,dodac pokrojoną drobno cebulkę. Dodać tymianek, sól i pieprz do smaku.Dosypać kaszki do masy. Wszystko wyrobić ręką na gładką masę. Na patelni rozgrzać

w mojej kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami. Swampignon-Frikadelle 186

miesa mielonego jak np. lasagne czy sos bolognese.Kotleciki sa wyjatkowo smaczne,sprobujcie sami. Skladniki: 500 g pieczarek 500 g miesa mielonego 1 czerstwa buleczka 1 jajko 1 cebula olej do smazenia bulka tarta do panierowania sol,pieprz peczek zielonej pietruszki lub innych ulubionych ziol Wykonanie: Oczyszczone pieczarki pokroic,potem drobno posiekac. Czerstwa bulke namoczyc w mleku lub goracej wodzie. Obrana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z żółtym serem 333

młode ziemniaczki i buraczki. Składniki: -ok. 1 kg mięsa wieprzowego -ok. 15 dkg żółtego sera -cebula -3 ząbki czosnku -1 czerstwa bułka -2 jajka -sól, pieprz i pieprz ziołowy -olej do smażenia -bułka tarta do panierowania    Cebulę kroimy w drobną kostkę                               i podsmażamy

Maminek kulinarny
Kurczakowe oszczędności 659

kawałki - za mało na gulasz - to zmieliłam. Czas : 30 minut Składniki : 1 szklanka drobnych kawałków kurczaka 1 jajko 1/5 szklanki śmietanki 2 suche kromki chleba tostowego mini kostka ,,Prażona cebulka " pieprz mielony przyprawa ,, Czerwona czubrica " ( lub np Gyros ) bułka tarta do panierowania olej 1 łyżki masła 1 łyżka(...)majonezu 4 kawałki żółtego sera ( kostka wielkości 1x2 cm ) Zmielić w malakserze mięso, namoczony w śmietance chleb . Dodać jajko   i majonez . Zmiksować. Doprawić kostką cebulową , pieprzem , czubricą ( lub Gyros ) .Podzielić na 4 części . Formować kotleciki - wkładając w każdy kawałek sera . Panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz , dołożyć masło , skropić

Buniabaje w kuchni
Pieczone gołąbki bez koszulki - golasy 173

porcji wyjdzie 8 szt pół główki kapusty 400 g mięsa mielonego 1 szkl ryżu 2 jajka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy łyżeczka oregano szczypta majeranku szczypta bazylii tłuszcz do smażenia i do formy bułka tarta do panierowania Kapustę poszatkować drobno i przeciąć w poprzek by kawałeczki nie były zbyt długie. Cebulę posiekać drobno podsmażyć w rondlu na tłuszczu, dodać(...)ugotować w 2 szkl osolonej wody i odstawić na ok 20 min pod przykryciem. Kiedy kapusta i ryż przestygnie dodać mięso, jajka i przyprawy, wyrobić masę. Masę podzielić na 8 części, wilgotnymi rękami formować duże owalne gołąbki, panierować w bułce tartej, ponownie nadać im kształt i ułożyć w natłuszczonej brytfance. Piekarnik nagrzać do 180 st . Przed wstawieniem wlać do brytfanki

Gotowanie jest łatwe
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 215

Piersi kurczaka pokroić na cienkie plastry w kształcie trójkąta (tak, żeby podobnie wyglądały jak ryba w zalewie octowej) Oprószyć każdy kawałek mięsa w przyprawie i panierować w mące (UWAGA! w samej mące bez jajka). Smażyć na oleju na złoty kolor ZALEWA: Wszystkie składniki zalewy, wraz z pokrojoną cebulą pogotować ok. 10 min na małym ogniu, tak aby cebula lekko zmiękła

IMPRESJA SMAKU
Kotlety mielone z pestkami dyni 190

mój mąż stwierdził że smakują dużo lepiej niż tradycyjne. Składniki: 0,5 kilogram mięsa z szynki 3 łyżki pestek dyni 1 jajko 2 łyżki bułki tartej razowej 1 łyżka musztardy Dijon Sól, pieprz Bułka tarta razowa do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz

Bajeczna Kuchnia
Kotlety jajeczne z pyszną sałatą 174

drobną kostkę (najlepiej podsmażyć) - dodać do jajek. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Wszystko razem wymieszać dodając 3 łyżki bułki tartej i 1 surowe jajko. Każdego kotleta uformować mokrymi rękoma a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu do uzyskania złotego koloru. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami posypanymi koperkiem

Alutka-Gotuje
Kotlety mielone z młodą kapustą 183

Młodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz do panierowania: mąka … Czytaj dalej Kotlety mielone z młodą kapustą

czarrna od kuchni
Pieczone kotlety schabowe 151

byłam zaraz po śniadaniu) :). Składniki na dużych 10 kotletów 1,3 kg schabu środkowego (tj. o dużym przekroju) sól i pieprz do smaku 4 jajka rozmącone z 4 łyżkami mleka bułka tarta do panierowania mąka do panierowania 10 łyżeczek masła Przygotować żaroodporne naczynie o wymiarach np. 20 cm na 30 cm, wysmarować masłem. Mięso umyć, pokroić na jedno centymetrowe plastry(...)dwóch stron. W miseczkę nasypać mąki (na początek pół szklanki, jak będzie potrzeba to dosypać, radzę nie chować mąki do szafki, tylko trzymać pod ręką ), w kolejnej miseczce rozmącić jajka z mlekiem, do kolejnej miseczki , wsypać bułkę tartą (na początek pół szklanki, jak będzie potrzeba to dosypać, radzę nie chować bułki do szafki, tylko trzymać pod ręką ). Każdego kotleta dokładnie

moj przepis na
Kotlety z jajek 171

kurczaka sól sos chrzanowy Dodatkowo:  bułka tarta i olej do smażenia Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Dodać surowe jajko, bułkę tartą, sos chrzanowy .Doprawić.Formować kotlety,panierować w  bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Krokiety z kaszy jaglanej z serem 94

Kaszę opłukać w ciepłej wodzie, odsączyć, zalać wrzącym mlekiem i na słabym ogniu gotować ok. 15 minut. Następnie ostudzić, dodać starty ser, posiekaną zieleninę i jajka. Przyprawić do smaku i formować owalne krokieciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać do obiadu najlepiej z sosem pomidorowym i surówkami lub z ketchupem

Tradycyjna Kuchnia
Kotleciki z pęczaka 85

smażenia sól do smaku Sposób przygotowania: Pęczak gotujemy w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki-sprężysty lepiej smakuje). Schładzamy,dodajemy startą,czerstwą bułkę,jajko i podsmażoną na oleju i miodzie cebulkę.Panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Kotlety z kalafiora tofu i fasoli 137

samo tofu nie ma wyrazistego, dominującego smaku. 1 kalafior 150 g tofu 1 puszka czerwonej fasoli ½ pęczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka roztopionego masła 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej + kilka łyżek do panierowania 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować do miękkości w posolonej wodzie. Dobrze odcedzić. Tofu rozdrobnić widelcem. Fasolę

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania