jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:74/119)

Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim i sezamem 194

sezamu warta jest polecenia. Składniki 8 szt 500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 30 g liści czosnku niedźwiedzego 1 cebula 2 jajka główka pieczonego czosnku (opcjonalnie) pieprz młotkowany z kolendrą - do smaku sól - do smaku do panierowania 3 łyżki sezamu 2 łyżki bułki tartej  olej do smażenia przygotowanie Główkę czosnku zawinąć w folię, piec przez 30 min w piekarniku(...)Odstawić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, na małym ogniu, aż się lekko zezłoci. Liście czosnku opłukać, osuszyć,drobno posiekać - można w blenderze. W misce wymieszać mięso, jajka, posiekany czosnek niedźwiedzi, pieczony czosnek, cebulę i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano

Stare Gary
Pomidorowe pomylone w płatkach kukurydzianych zbożowych 153

mielone jest super w każdej postaci , a tym razem zapraszam na mielone w sosie pomidorowym , panierowane w płatkach kukurydzianych zbożowych , smak zaskakujący bardzo wciągający , zapraszam do wypróbowania w domku . Składniki  ( dla 6 osób )   800 dag mielonego mięsa wieprzowego  3 jajka  4 łyżki zmielonych płatków kukurydzianych zbożowych  2 łyżki otrąb owsianych  sól ( ja używam(...)czarny   Wykonanie  Do miski wkładamy mięsko mielone i dodajemy nasze wszystkie składniki czyli jajka, otręby , cebulę pokrojoną w kostkę , sól ,pieprz czarny , wszystko razem dokładnie mieszamy , kiedy mamy gotową masę mięsną dobrze wymieszaną , zaczynamy formować nasze kotlety , następnie uformowane kotlet , panieruję w zmielonych płatkach i na rozgrzany olej układam nasze kotlety w wysokiej patelni  , smażymy

Mój Smak
Kotlety mielone w płatkach owsianych + film 134

kotlety mielone w panierce  z płatków owsianych błyskawicznych. Smakują pysznie i nieco inaczej niż panierowane w bułce tartej. Podane z dodatkiem młodych ziemniaków i surówki stanowią smaczny obiad.    składniki na 7 kotletów mielonych 40 dag mięsa mielonego 1 duża cebula 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej szklanka płatków owsianych błyskawicznych(...)łyżki oleju do smażenia sól pieprz przepis Cebulę kroimy w kostkę. Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy jajko i pokrojoną cebulkę, całość mieszamy dosypujemy bułkę tartą wszystko łączymy dłonią , doprawiamy solą i pieprzem . Z tak przygotowanego mielonego formujemy płaskie kotleciki i panierujemy je w płatkach owsianych. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiano . Podajemy z młodymi ziemniakami

Smakowite Dania
Kuleczki ziemniaczane + film 124

Smaczne kuleczki ziemniaczane, którym nie oprze się żaden łakomczuch. Panierowane w bułce tartej i usmażone na tłuszczu,  będą świetnym dodatkiem do mięs, surówek i ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ziemniaków . składniki na 30 kuleczek ziemniaczanych 1 kg ziemniaków 1 jajko ok 1/2 szklanki bułki tartej szczypta zmielonej gałki muszkatołowej olej do smażenia czarny pieprz(...)sól przepis Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy jajko, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy lepimy w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je w bułce tartej. Gotowe kuleczki smażymy na patelni na rozgrzanym  tłuszczu z obu stron na złoty

Smakowite Dania
KIESZONKI SCHABOWE 324

panierowany w cieście ,podany na kaszy kuskus i  z serem cheddar oraz z sałatą.Pycha.Bardzo eleganckie i efektowne danie.     7 kotletów schabowych kasza kuskus + kawałki sera cheddar sałata musztarda rosyjska świeży szpinak(garść na jednego kotleta) suszone oregano majeranek sól morska   pfeffer gold - albo pieprz prawdziwy jak nie ma 7 ząbków czosnku 2 jajka 1 szkl(...)niej układamy plasterki czosnku.Posypujemy  posiekanym szpinakiem,bazylią i majerankiem.Kotlety składamy na pół i ugnieść ich  brzegi.W misce miksujemy jajka,mąkę,dolewając powoli  mleko.Miksujemy,aż powstanie masa o konsystencji śmietany.W uzyskanym w ten sposób cieście panierujemy przygotowane kotlety,układamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem,dodajemy odrobinę vegety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpety zapiekane pod beszamelem. 157

Polecam! Składniki na pulpety zapiekane pod beszamelem 500 g mielonego mięsa 400 g ziemniaków 3 niewielkie cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia SOS BESZAMELOWY: 2-3 łyżki masła 2-3 łyżki mąki 500 ml mleka 200 ml śmietanki

Rozpustne gotowanie
KROKIETY Z MIĘSEM 190

patelni - z obu stron, na jasny kolor.  Składniki na farsz: 1/2 kg mielo nego mięsa ( u mnie łopatka) 1 jajko 1 średnia cebula 1 żabek czosnku majeranek tymianek sól słodka papryka pieprz 1 łyżka bułki tartej Dodatkowo do panierowania: 1-2 jajk a  bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Usmażyć cienkie naleśniki. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać

Walijskie Pichcenie
Panierowane stripsy 173

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Panierowane stripsy 330

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety mielone z oliwkami 163

olej do smażenia  1 szklanka mleka  2 szklanki bułki tartej ( do panierowania ) Wykonanie   Na wstępnie czerstwą bułkę zanurzamy w mleku aż nam bardzo dobrze zmięknie , następnie mięso mielone przekładam do miski i dodaje nasze składniki , sól , pieprz ziołowy oraz czarny , jajka , musztardę francuską , oliwki pokrojone w kosteczkę , czosnek stary na tarce o drobnych oczkach , cebulkę oraz(...)wszystkie składniki dodane to wszystko ręką mieszamy tak aby nasze składniki bardzo dobrze się ze sobą połączyły , jak już mięso mamy wymieszane , formujemy kotlety , to już według uznania , następnie panierujemy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie z olejem przekładamy nasze kotlety , smażymy po obu stronach na złoty kolor . Jak usmażymy już wszystkie kotlety , wszystkie przekładamy do formy do pieczenia

Mój Smak
Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym 191

jajko sadzone. Powoli, bez przykrycia na jednej tylko stronie, tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Podajemy schabowego, na nim układamy jajko. Opruszamy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską oraz posiekaną natką pietruszki. Nie panierujemy schabowego w mące, ale to nasz wybór Przez noc mięso stanie się kruche i nabierze nie lada cebulowego aromatu. SPRÓBUJCIE UCZYNIĆ POPULARNEGO SCHABOWEGO

Ania i Marcin gotują
Drobiowe kotlety z serem 169

przepis na przepyszne kotleciki drobiowe i zmykam do obowiązków:) Składniki: 400g filetu z kurczaka 100g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 duże jajko 2 łyżki kaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku

Obiad gotowy
SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM 207

Musztardę ucieramy z octem i oliwą, dodajemy cebulę, posiekaną natkę oraz pokrojone owoce – mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. SZPARAGI: Parmezan ucieramy z jajkiem, 2 łyżkami mąki oraz solą i pieprzem na gładkie ciasto. Odsączone szparagi panierujemy w reszcie mąki, a następnie w cieście. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy na gorąco z sosem! Smacznego

Ostra na Słodko
Kotlety z kalafiora 114

Składniki: 1 średni kalafior 5 łyżek mąki 2 łyżki sezamu 1 jajko 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Kalafiora ugotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Odcedzić na sitku, a następnie zblendować. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Masa nie powinna być gęsta , ale też nie powinna być płynna

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania