jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:77/119)

KOTLECIKI Z CZERWONEJ FASOLI I BURACZKÓW 144

Dodać starte na grubych oczkach buraczki, i posiekaną drobno cebulkę ze szczypiorkiem, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypać mąkę i wlać roztrzepane jajko, całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę, doprawiając do smaku. Z przygotowanej masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju

Kuchnia w opałach
Kotlety mielone-smażone na oleju rzepakowym 199

smażenia...np.pysznych kotletów mielonych.. 50 dag mięsa mielonego kilka suszonych pomidorów osączonych z oliwy 1 łyżeczka  musztardy  2 jajka 2 łyżki płatków ryżowych Kupiec szczypiorek sól, pieprz przyprawy wedle gustu bułka tarta do panierowania  olej rzepakowy do smażenia Do mięsa mielonego  dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z indyka 131

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 średniej wielkości  cebula (drobno posiekana) 1 jajko 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 sucha bułka (należy namoczyć w wodzie i wycisnąć) 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Świeża natka pietruszki  i koperek (wedle uznania ) Przygotowanie: Mięso wymieszać z przyprawą

The Sweet Damsel
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 195

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :)  Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-)  I tym sposobem(...)jako danie obiadowe. Pomysł sprawdzony, trafiony, więc publikuje i polecam! PS. Ponieważ dodałam trochę za dużo soli do mojej kiełbasianej masy, a nie lubię słonawych rzeczy, szybko ugotowałam 4 jajka, starłam na drobnych oczkach i wymieszałam razem z masą.  W ten sposób lekko słonawy smak masy został zneutralizowany, a burgery ... jeszcze zyskały na smaku :-) Składniki: mortadela (u mnie 1szt

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone orientalne - przepis od Ingalill 211

mielonej gałki muszkatołowej szczypta imbiru sól i pieprz do smaku olej do smażenia bułka tarta do panierowania natka pietruszki i koperek do dekoracji Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na patelni na złoty kolor, a następnie dodać do mięsa wraz ze wszystkimi przyprawami, jajkiem i bułką. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.  Uformować niewielkie kotleciki i usmażyć na oleju. Podawać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Nuggetsy w złocistej panierce 203

Pyszne, chrupiące nuggetsy z polędwiczek z kurczaka.  Panierowane w płatkach kukurydzianych.  Podane z dowolnymi dipami czy sosami, to doskonała przekąska na różne okazje i bez okazji :) około kg polędwiczek z piersi kurczaka (dobra cena KLIK) 1 jajko  200 ml mleka  1 łyżka skrobi kukurydzianej  łyżeczka czosnku w granulkach  sól wg smaku  biały pieprz(...)kukurydziane (KLIK) olej (dobra cena KLIK) Skrobię mieszam z mlekiem, dodaję jajko, przyprawy i dokładnie łączę całość.  Polędwiczki myję, większe dzielę na mniejsze części i zanurzam w misce z jakiem i mlekiem. Odstawiam na jakieś pół godziny, czym dłużej tym lepiej.  Po tym czasie polędwiczki panieruję w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażę na gorącym oleju do zrumienienia. Usmażone odsączam

Takie tam pichcenie
Laksa 194

gotowane mięso kurczaka(weganie mogą dać dodatkowo paski kapusty pekińskiej) 1 filiżanka świeżych kiełków sojowych lub fasoli mun smażony, panierowany ser tofu / kroimy w plastry, każdy obtaczamy w mące(ziemniaczana i pszenna w proporcji 1:1), roztrzepanym  jajku i ponownie w mące i smażymy na małym ogniu (nie może się przyrumienić) w głębokim tłuszczu/ zielona cebulka zielona kolendra Bulion(...)zagotowujemy, jeśli trzeba doprawiamy do smaku sosem sojowym. Zostawiamy na wyłączonym gorącym palniku i przygotowujemy miseczki. Do każdej nakładamy sporą kupkę gorącego makaronu, kładziemy obok niego pokrojony na paski panierowany tofu (powinien być ciepły), ciepłe mięso z kurczaka (lub przelane wrzątkiem paski kapusty pekińskiej), kiełki soi, zalewamy bardzo gorącą zupą, posypujemy zieloną cebulką i kolendrą. Zjadamy natychmiast, póki gorące. Przepyszne

Kuchnia Prezydentowej
Schabowy marynowany 213

wystarczy wyjąć zamarynowane kotleciki i usmażyć i gotowe...nie trzeba bawić się w panierowanie itd..można je przyrządzić kilka dni wcześniej, trzymać w lodówce i w razie potrzeby usmażyć.  1,20 kg schabu   sól i pieprz  olej do smażenia   Marynata: 3 jajka  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka płaska musztardy  Develey

Moje domowe kucharzenie
Krokiety z kaszą gryczaną i serem 177

Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej Młyny Stoisław 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka Farsz: 200 gram kaszy gryczanej Młyny Stoisław 300 gram sera białego 2 cebule Olej do smażenia Dodatkowo: 2 jaka  Bułka tarta do panierowanie Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Cebulę obieramy

Bajeczna Kuchnia
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 533

Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Gotowe krokieciki pyszne i soczyste Składniki :     Na naleśnik i: 2 czubate szklanki mąki 3 szklanki mleka szczypta so l i 2 jajka olej   Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 średni ej wiel kości cebule 1 czubata ły żecz ka masła klarowanego Vegetta, s ó l i pieprz 30 dag sera żółtego(...)wrzucamy cebulkę oraz pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz Vegetą i smażymy delikatnie aż cebulka i pieczarki będą miękkie.  Składanie i panierowanie: Gdy naleśniki są już usmażone nakładamy farsz, posypujemy startym serem i skręcamy w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz pieprzem i odrobią Vegety, następnie bułka tarta i podsmażamy na oleju z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego

Sprawdzone przepisy kulinarne
Kotlety z kaszy gryczanej 173

kostkę i usmażyć na oleju. Twarożek przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozdrobnić widelcem. Kaszę ostudzić, dodać do niej ostudzoną cebulę, jajko i twarożek. Całość doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Z kaszy uformować kotlety, panierować je bułką tartą i smażyć z obu stron na złoty kolor

Mama Gotuje
Kotlety z kaszy gryczanej 211

kostkę i usmażyć na oleju. Twarożek przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozdrobnić widelcem. Kaszę ostudzić, dodać do niej ostudzoną cebulę, jajko i twarożek. Całość doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Z kaszy uformować kotlety, panierować je bułką tartą i smażyć z obu stron na złoty kolor

Mama Gotuje
Kurczak KFC 224

papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/2 łyżeczki soli Gęste ciasto naleśnikowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 - 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/4 łyżeczki soli 2 szczypty słodkiej papryki Panierka: mąka pszenna do panierowania Dodatkowo: olej do smażenia   Przygotowanie : Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem. Pierś z kurczaka pokroić w grubsze paski. Następnie do miski

Kuchnia Danusi
Młoda kapusta z pulpetami 1879

pęczku szczypiorku 1 łyżeczka cukru sól pieprz Pulpety: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka musztardy sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Wykonanie: Mięso włożyć do miski, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, bułkę namoczyć w mleku po czym odcisnąć. Wszystko

O kuchni z uczuciem
Kotleciki makaronowe z serem 269

prawdziwym , roztopionym maśle. Ser żółty trzemy na tartce na dużych oczkach. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażoną cebulką i startym serem. Dodajemy jajko , przyprawy oraz czubatą łyżkę bułki tartej i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości , zgrabne , okrągłe kotleciki. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy posypane startym serem + możemy do nich dodać świeży śmietanowy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania