jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:77/119)

Paluszki z kurczaka w sezamie 1324

Każdą pierść pokroić na nieduże paseczki. Posypać papryką słodką, przyprawą ziołową do kurczaka (lub zwykłą przyprawą do kurczaka) oraz solą i pieprzem. Jajko robełtać, wlać do kurczaka, wymieszać. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Paluszki z kurczaka panierować w tak przygotowanej panierce. Smażyć drobiowe paluszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie kłaść usmażone kawałki kurczaka na ręczniku

Kulinarne Przeboje
Naleśniki z grzybowym farszem 230

porcje farszu.    Zawijamy naleśniki.      Jeśli pozostało trochę ciasta naleśnikowego, dolewamy odrobinę mleka a jeśli nie - roztrzepujemy jajko, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka,  mieszamy  i przygotowujemy ciasto do panierowania    Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, naleśniki obtaczamy w bułce tartej,  moczymy w cieście, ponownie obtaczamy w bułce tartej

Maminek kulinarny
Podsumowanie Roku 201

kulinariada.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty-z-bananami.html 9. Marynowany czosnek  http://kulinariada.blogspot.com/2013/11/marynowany-czosnek-w-chilli.html 10. Quiche Śródziemnomorska  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/quiche-srodziemnomorskie.html 11.  Zapiekane Jajka  http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/dieta-dzien-2-czyli-zapiekane-jajka.html 12. Szarlotka z Budyniem   http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/szarlotka-z-budyniem.html 13. Ser Żółty Panierowany    http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/ser-zoty-panierowany.html 14.Mufinki z Krówką   http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/muffinki-z-krowka.html 15. Deserek w Czekoladowym Kubku  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/deserek-w-czekoladowej-szklaneczce.html

NaKońcuJęzyka
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 173

był prawdziwy krokiet należy go opanierować w jajku i bułce tartej, a następnie obsmażyć z obu stron na oleju. Idealne do barszczu czerwonego. Krokiety bez panierki można mrozić, a potem po rozmrożeniu panierować i smażyć. Jeśli zostanie farsz, również można go zamrozić. Składniki: Ciasto na ok. 20 naleśników • 2 szklanki

To co kocham
Kotlety rybne 191

Rybę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz cebulę mielimy w maszynce.    Do zmielonej masy dodajemy jajko, pieprz ziołowy i warzywko do smaku. Wyrabiamy i stopniowo dosypujemy tartą bułkę, aby uzyskać masę, z której można formować kotlety.    Uformowane, niezbyt grube kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, kilka razy obracając. W zasadzie

Maminek kulinarny
Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 120

czerwonej soczewicy 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej  Eco Blik 1 cebula 3 łyżki otrąb owsianych 1 jajko Słodka papryka  Eco Blik Papryka chili  Eco Blik Czosnek mielony  Eco Blik Sól, pieprz Olej do smażenia Otręby owsiane do panierowania Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną wsypujemy  do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy. Soczewicę gotujemy

Bajeczna Kuchnia
Salty- Spicy- Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki 361

jesteście fanami panierowanych kurczaków z KFC to na pewno wam zasmakuje moja azjatycka wersja:)    Salt y- Spicy - Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki Składniki: ·          2 piersi z kurczaka pokrojone w 1 cm kawałki ·          1 jajko(...)łyżeczkę przyprawy   5 smaków i biały pieprz. Marynujemy kurczaka przez godzinę. Do kurczaka dodajemy roztrzepane jajko. Dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę ziemniaczaną , skrobię kukurydzianą, pozostałą   łyżeczkę przyprawy 5 smaków i sól. Jest to nasza panierka. Każdy kawałek kurczaka panierujemy dokładnie w przygotowanej mące z przyprawami. Odstawiamy przygotowane mięso. W tym czasie rozgrzewamy w woku olej (UWAGA

Mania Gotowania
OSZUKANE GOŁĄBKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ 242

łyżek przecieru pomidorowego * 2-3 łyżki ketchupu Wykonanie: Do miski włożyć mięso mielone, ryż ugotowany w lekko osolonej wodzie, przestudzony, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i ulubione przyprawy i wymieszać dobrze mięso. Uformować klopsy mielone, panierować w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron. Z pozostałego tłuszczu na patelni przygotować

Zrób to smacznie
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA 255

papryka suszona bazylia olej do smażenia Wykonanie:  Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy mokrymi dłońmi. Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
Poniedziałkowy "fit" - gryczaki 140

osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Kaszę mieszamy z twarogiem, jajkiem, cebulą.    Masę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z masy formujemy małe kotleciki i panierujemy je w bułce tartej i płatkach. Jeśli kotleciki się rozpadają można dodać do masy bułki tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KOTLECIKI Z CZERWONEJ FASOLI I BURACZKÓW 135

Dodać starte na grubych oczkach buraczki, i posiekaną drobno cebulkę ze szczypiorkiem, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypać mąkę i wlać roztrzepane jajko, całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę, doprawiając do smaku. Z przygotowanej masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju

Kuchnia w opałach
Kotlety mielone-smażone na oleju rzepakowym 181

smażenia...np.pysznych kotletów mielonych.. 50 dag mięsa mielonego kilka suszonych pomidorów osączonych z oliwy 1 łyżeczka  musztardy  2 jajka 2 łyżki płatków ryżowych Kupiec szczypiorek sól, pieprz przyprawy wedle gustu bułka tarta do panierowania  olej rzepakowy do smażenia Do mięsa mielonego  dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z indyka 117

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 średniej wielkości  cebula (drobno posiekana) 1 jajko 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 sucha bułka (należy namoczyć w wodzie i wycisnąć) 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Świeża natka pietruszki  i koperek (wedle uznania ) Przygotowanie: Mięso wymieszać z przyprawą

The Sweet Damsel
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 190

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :)  Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-)  I tym sposobem(...)jako danie obiadowe. Pomysł sprawdzony, trafiony, więc publikuje i polecam! PS. Ponieważ dodałam trochę za dużo soli do mojej kiełbasianej masy, a nie lubię słonawych rzeczy, szybko ugotowałam 4 jajka, starłam na drobnych oczkach i wymieszałam razem z masą.  W ten sposób lekko słonawy smak masy został zneutralizowany, a burgery ... jeszcze zyskały na smaku :-) Składniki: mortadela (u mnie 1szt

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania