opłukujemy, osączamy, kroimy w paski i lekko solimy. Następnie robimy ciasto. Do garnka przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, wodę, szczyptę soli i mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję (gęściejszą od ciasta naleśnikowego). Na patelni rozgrzewamy olej. Paski kurczaka zanurzamy w cieście, a następnie panierujemy w kokosie i smażymy na rumiany kolor. Kurczaki podajemy na gorąco. Do kurczaka zrobiliśmy dip ananasowo-miętowo
Kuchenne Wariacjenaczyniu. Mąkę przesypujemy do naczynia w którym łatwo będzie nam obtaczać filety. Ryba -> mąka -> jajko -> mąka. Na patelnię wlewamy olej z pestek winogron, dodajemy do tego sok z ½ cytryny, pieprz mielony ok. ½ łyżeczki i koperek. Na rozgrzany olej wrzucamy już panierowane filety z mintaja i smażymy aż nabiorą ładnego złotego kolory i paniera stanie się chrupiąca. PIECZARKI
ClauditteMissCookingzrobić bardzo smaczny posiłek, zobaczcie sami na inne moje przepisy: Krokiety z kaszy gryczanej ; Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką smażyłam na oleju rzepakowym, gdyż olej rzepakowy jest(...)kaszy + 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia bułka tarta do panierowania Żółty ser kroimy w kostkę, pietruszkę siekamy. Gotujemy ok. 20 min. przepłukaną kilka razy zimną wodą kaszę jaglaną (aby pozbyć się goryczki) z dodatkiem ½ łyżeczki soli i łyżki oleju rzepakowego. Studzimy kaszę. Kaszę jaglaną przekładamy do miski, dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, prażoną cebulkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojony żółty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczka mielonej słodkiej papryki ½ łyżeczki soli morskiej ¼ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 2 jaja 4-6 łyżek zimnej wody 3 łyżki bułki tartej wymieszane z 2 łyżkami mąki (do panierowania) Nadzienie: 150 g sera typu feta 12 czarnych oliwek ½ żółtej papryki 8 połówek suszonych pomidorów ½ łyżeczki suszonego oregano 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem(...)Mięso dokładnie wyrobić z przyprawami, bułką i jajkami. Na koniec po trochu dodawać wodę. Dobrze wyrobiona masa mięsna nie powinna się kleić ani do miski, ani do rąk. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Z masy oderwać kawałek mięsa, rozpłaszczyć. Na środku ułożyć porcję nadzienia, zlepić brzegi, uformować kotlet. Każdy kotlet panierować w przygotowanej mieszance. Gotowe kotlety obsmażyć na rumiano
Pełny talerznastępnie obraną i przesmażoną cebulkę dodaję , oraz czosnek , musztardę,3 czubate łyżki bułki tartej , surowe jajka , i wszystkie nasze przyprawy , kiedy mamy dodane wszystkie składniki , wszystko dokładnie mieszamy tak aby składniki się połączyły . Kiedy nasze składniki mamy wymieszane , formujemy nasze kotlety i panierujemy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju , smażymy nasze kotlety na złoty
Mój Smak(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 – 500 g pieczarek 2 jajka ok. 2/3 szkl mąki ok. 1 szkl bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do głębokiego smażenia
Domowy Smak Jedzeniałyżeczka czarnego pieprzu ziarnistego 2 cebule Śledzie wypłukać i zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, starty czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszać. Bułki tartej dodać tyle, żeby masa nie była zbyt rzadka aby dało się formować kulki. Mokrymi rękami lepić kulki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju, przełożyć do dużego słoja lub innego zamykanego naczynia. Wodę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazapiekanego ze szparagami , smażonego dorsza z boczkiem i karmelizowaną kapustą oraz dorsza z kalafiorowym puree Dorsz panierowany w migdałach i parmezanie Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 150 g zmielonych migdałów 50 utartego parmezanu sól i pieprz do smaku 1 rozmącone jajko Podziel rybę na 4 porcje. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj migdały z parmezanem. Zamocz porcje ryby
codojedzeniamleku, odcisnąć .Zemleć razem z boczkiem pokrojonym w kostkę i połączyć z mięsem mielonym i jajkiem, dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem, pamiętając żeby nie przesolić, bo boczek jest słony. Starannie wyrobić. Jeżeli masa byłaby zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej [ niekoniecznie] i smażyć na oleju z obu stron na rumiano
Moje domowe kucharzeniecałe - będzie słodsze 5 łyżek mąki 3-4 łyżki cukru bułka tarta Ziemniaki, twarożek, jajko, cukier waniliowy, mąkę i cukier mieszamy w malakserze lub miksujemy. Ma powstać ciasto, które nie będzie się kleiło do rąk Z powstałej masy formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej z obu stron Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy na złoty kolor Zjadamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comudko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNajpierw namaczamy 2 kromki chleba w wodzie. Myjemy mięso mielone i dajemy do miski, dodajemy jajko, wyciskamy wodę z chleba i dodajemy do mięsa. Następnie przyprawiamy mięso. Kroimy drobno pietruszkę zieloną i dodajemy do mięsa. Wszystko razem mieszamy, formujemy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy
Serce zamknięte w formie pysznościSkładniki: kalafior 1 większy, sok z cytryny 2 łyżki, sól morska 2 łyżeczki, jajka 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 2 szklanki, olej
W Mojej Kuchni Lubięsmaczne kotleciki z ciecierzycy i cukinii. Są bardzo delikatne, bo nie dodałam do nich jajek. Jeśli chcecie mieć pewność, że nie rozpłyną się podczas smażenia, radzę dodać 1-2 jajka. A jeszcze bardziej polecam polane sosem koperkowym i podane z surówką z młodej kapusty. Składniki: 1 nieduża cukinia 1 szklanka ziaren ciecierzycy ząbek czosnku sól, pieprz, kminek, słodka papryka, tymianek(...)czosnek, cukinię, przyprawy i sól. Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Placuszki są delikatne, więc jeżeli damy za dużo oleju, to olej wsiąknie w kotlety i mogą pękać. Nie próbowałam wersji z surowym jajkiem, ale przypuszczam, że byłyby twardsze i bardziej zwarte
Czerwień i błękitłyżeczki czosnku Eco Blik 1 duża cebula Bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie : Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę
Sama słodycz i szczypta chiliposiekać.Następnie umyte pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, mozzarellę w kostkę oraz jajko z przyprawami.Dokładnie mieszamy,odstawiamy na 1/2 godz.Po tym czasie dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron
Niespełnione zdolności kulinarnedrugiego dnia są jak znalazł do takiego szybkiego dania. Wystarczy zawinąć w nie ulubione dodatki, panierować, usmażyć i obiad lub kolacja na ciepło gotowa. Krokiety z parówkami i warzywami SKŁADNIKI: 6 gotowych naleśników 3 parówki dobrej jakości papryka konserwowa 3 ogórki konserwowe 1 jajko bułka tarta szczypta soli szczypta papryki słodkiej olej do smażenia Parówki obieramy z osłonek i kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki