jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:90/119)

Kurczak Parmigiana 184

polędwiczki) obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na sosie

Bazując na smaku
Kurczak w podwójnym cieście 262

Smak rewelacyjny! Panierowany w cieście naleśnikowym filet z kurczaka otulony pieczarkami i serem w dodatkowej warstwie ciasta. Kurczak w cieście naleśnikowym: 400 g filetu z kurczaka Pieprz 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa SKWORCU  (kupisz tutaj) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka przyprawy do pikantnego kurczaka SKWORCU  (kupisz tutaj

VioletoweKucharzenie
Kotleciki z soczewicy 123

olej do smażenia otręby do panierowania Wykonanie: -Soczewicę ugotować do miękkości /d o gotowania można dodać liść laurowy  i kilka ziarenek ziela angielskiego/. -Ugotowaną soczewicę odcedzić/wcześniej  usunąć pianę, która wytwarza  się podczas gotowania/   i zmielić blenderem . Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. -Do zimnej masy  dodać jajko , płatki ,otręby, zmiazdzony czosnek, podsmazoną

Zakamarki mojej kuchni
158. Kabaczek w zalewie octowej 155

dnia, w nadmiernej ilości usmażyłam panierowanego kabaczka, nie wiedząc co zrobić z jego resztą, wymyśliłam sobie, że z ciekawości zaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki olej do smażenia Zalewa octowa

Jadło i czytadło
Piersi z kurczaka na dziko 467

jednak często pracochłonne jak na przykład pierś panierowana tzw. "schabowy z kurczaka" lub w celu uzyskania dobrego smaku trzeba ponieść koszty na zakup sosów w słoikach (słodko-kwaśny, chiński). Według mojego przepisu uzyskamy studencki obiad w przyzwoitej cenie i nie narobimy się przy tym. Składniki: -kilogram piersi z kurczaka -jedno jajko -pół szklanki bułki tartej -ząbek czosnku -przyprawy: papryka słodka

Tanie przepisy studenckie
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 196

Panierowane pieczarki , danie w 5 minut Kiedy wszystko się nam przeje , a domownicy ze smętną miną gapiąc się w talerze , oczekują cudu . Wtedy można spróbować np. panierowanych pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe(...)niezłe i tyle , ugotujcie i spróbujcie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> składniki : kilka dość dużych pieczarek białych – nie muszą być ogromne 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól , pieprz do smaku olej do smażenia Pieczarki oczyszczamy z resztek torfu , a następnie wyłamujemy ogonki . Bardzo łatwo to zrobić , gdyż złapane mocno , łatwo się poddają Jajka roztrzepujemy

Ogrodnik w podróży
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 276

jaja 2 sztuki bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Filety myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety. Każdy rozbity filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy.  Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce

Kuchnia Paulettes
DOMOWE SZNYCLE Z MIESA MIELONEGO PO WIEJSKU 194

niezbyt duże surowe ziemniaki  1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułeczka np. kajzerka + mleko do namoczenia (lub ok. 3 łyżki bułki tartej i mleko do namoczenia) 2 - 3  łyżki śmietany 1 łyżka musztardy 1 łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku zioła np. majeranek do smaku bułka do panierowania smalec do smażenia PRZYGOTOWANIE : Krok

Moja Książka Kucharska
Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu 916

mikrofali lub gorącym piekarniku. Pieczarki panierowane dobrze smakują również przestudzone. Może wykorzystacie przepis na Sylwestra? Składniki: 500 g małych pieczarek sól i pieprz do przyprawienia pieczarek 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich   (u mnie zioła  Skworcu ) około 1/2 - 3/4 litra oleju rzepakowego do smażenia bułka tarta - około 1 szklanki Składniki panierki: 1 jajko 90 ml mleka 100 g mąki

Smak mojego domu
Kotlety mielone z indyka ze smażonymi pieczarkami 132

dodaję bułki tartej ani jajek do mielonego, tylko w bułce tartej je obtaczam. Tak jest też w tym przypadku. Po usmażeniu mamy czyste mięso bez wypełniaczy. Mięso z indyka doskonale nadaje się do takiego wykonania. Składniki: 500 gram mięsa mielonego z indyka 300 gram pieczarek Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i smażymy

Smaki Ewy
Kotlety mielone z ryby i brokuła 169

jajka tartą bułkę wymieszać doprawić przyprawą do ryby i pieprzem. 3. - Brokuły ugotować odcedzić i ostudzić podzielić na mniejsze kawałki dodać do masy rybnej           wymieszać.    4.  - W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem jak by było za rzadkie dodać tartą bułką  5 - Z masy zrobić kotleciki panierować w tartej bułce

W królestwie smaków Beaty
Zupa krem z pulpetami z brukselką 150

panierować ,usmażyć i podać z ziemniakami i ulubioną surówką.  Zupa krem z pulpetami z brukselką  2 litry bulionu drobiowego  2-3 różyczki kalafiora  2-3 różyczki brokułu  marchewka  30 dag brukselki  jogurt do zabielenia zupy  sól  pieprz cytrynowy  Na pulpety :  50 dag mięsa z indyka  1 jajko

Takie tam pichcenie
Kotlety rybne z morszczuka. Smaczne nie tylko na piątkowy obiad. 314

mięsa. Dodaje do zmielonej ryby surowe jajko, drobno pokrojoną zielona cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, kilka kropel soku z cytryny i ok.3-4 łyżki bułki tartej. Mieszam wszystko bardzo dokładnie do połączenia składników. Masę uklepuję łyżką i wkładam na ok.15 minut do lodówki. Po tym czasie lepię okrągłe, lekko spłaszczone kotleciki, każdy panieruję w bułce tartej. Smażę na średnio rozgrzanym

Kuchnia z widokiem na ogród
KARP PANIEROWANY 201

Chwilowo fotka z "Poradnik domowy" 2001 Karp jest nieodzownym symbolem kolacji Wigilijnej. Nie może go zabraknąć na Wigilijnym stole. SKŁADNIKI 10 dzwonek świeżego karpia szklanka bułki

RAROSSA
Co Lila jadła w środę? 13 175

domu jako schabowy, panierowany w bułce tartej i smażony na oleju. Fiu fiu - takie tłuściochy. Kompletnie nie znałam innych przepisów z użyciem tego warzywa. Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego cukinie traktowaliśmy po macoszemu. Jest świetna i ostatnio nawet ciasto czekoladowe z niej zrobiłam. Skład placków to cukinia, mąka, jajko, kukurydza mrożona i zioła. Podwieczorek 17:30 Po tych

lady-och-mistrzyni.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania