jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:94/119)

Dorsz w kokosowej panierce a`la Tarzan 137

miesie,doskonale harmonizujacym z wiekszoscia przypraw,mozna ja  przyrzadzic na wiele sposobow.I choc swietnie nadaje sie do zapiekania, na krokiety,musy kotlety najchetniej i najczesciej jednak jemy dorsza panierowanego w bulce tartej.Bulka tarta tez stwarza wiele mozliwosci i kombinacji smakowych.Jesli przeszkadza nam tranowy posmak i zapach morskiej ryby wystarczy bulke tarte wymieszac pol na pol z wiorkami kokosowymi.Kuchnia(...)kokosa,a tak przygotowanego dorsza zje nawet najwiekszy niejadek.Na zimno bedzie zas swietnym dodatkiem do kanapek,czy Fischburgera. Skladniki: 4-6 porcji dorsza sok z 1/2 cytryny sol 1 jajko 4 lyzki bulki tartej 4 lyzki wiorkow kokosowych+ 2 lyzki  maslo ghee lub olej do smazenia Wykonanie: dorsza rozmrozic,osuszyc recznikiem papierowym,skropic sokiem z cytryny,posolic i odstawic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nowa odsłona schabowego, czyli schaboszczak z pomidorami 151

wtedy eksperymentuję. Może Ameryki nie odkryłam ale ten schaboszczak z pomidorami bardzo przypadł mi do gustu:) SKŁADNIKI:4 porcje 4 ładne, duże kawałki schabu bez kości cebula sól pieprz jajko mąka tarta bułka NA SOS: 1,5 puszki pomidorów dobrej jakości mała cebula\ 2 duże ząbki czosnku oliwa sól  suszona bazylia ew. odrobina cukru czarnuszka (opcjonalnie) parmezan PRZYGOTOWANIE: Schab(...)lodówki (najlepiej na noc). Przygotowujemy sos. Na rozgrzaną oliwę dodajemy posiekaną cebulkę, po chwili czosnek w plasterkach-podsmażamy przez 2 minuty, dodajemy pomidory, bazylię cukier, sól,  Następnie , kotlety panierujemy (mąka/jajko/bułka tarta). Obsmażamy na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Na schabowe nakładamy sos pomidorowy, posypujemy czarnuszką oraz parmezanem. Do podania: Ryż szałwiowy np. z tego przepisu

Kopystką po garach
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 152

gotowany, łyżka - 20 gram - 27 kca  Muesli z Owocami , łyżka - 10 gram - 32.5 kcal Płatki Kukurydziane , łyżka - 10 gram - 36 kcal   JAJA, MIĘSO ,RYBY I ICH PRZETWORY : ***************************************************** Jajko , sztuka - 50 gram - 66.5 kcal Kiełbasa z Indyka 6 plasterków - 30 gram - 38.5 kcal Parówki Drobiowe , sztuka - 50 gram - 130 kcal Pasztet Drobiowy , 30 gram - 68.5 kcal Polędwica Sopocka(...)plasterki -20 gram - 18.5 kcal Szynka Wieprzowa , plasterki - 20 gram - 50 kcal Szynka Drobiowa ,plasterek - 20 gram - 24.5 kcal Szynka Wołowa , plasterek - 20 gram - 21.5 kcal Kotlet Schabowy  Panierowany , sztuka - 100 gram - 357 kcal Kotlet z Piersi Kurczaka Panierowany , sztuka - 100 gram - 248 kcal Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 138

Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem(...)pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu. Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy

VioletoweKucharzenie
Smażony ser w panierce / Fried cheese 168

odwiedził kiedyś Czechy lub Słowację na pewno próbował tego ich specjału. Pierwszy raz miałam okazję spróbować panierowany ser w schronisku podczas wycieczki w Tatry słowackie i zachwyciłam się tym panierowanym serem z frytkami. Postanowiłam przygotować go w domu i przypomnieć sobie tamte smaki. Wyszedł pyszny, z chrupiącą panierką i płynnym wnętrzem, dokładnie taki jak na Słowacji! Dodałam tylko ekstra konfiturę(...)jest bardzo łatwy przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Ser w panierce (2 porcje) Składniki: 250 g sera gouda, podzielonego wzdłuż na 2 grube plastry 2 duże jajka 1-2 szklanki bułki tartej olej do głębokiego smażenia konfitura z żurawiny i frytki do podania Przygotowanie: W głębokim talerzu roztrzep jajka, na płaski talerz wysyp bułkę tartą. Obtocz każdy

karmelowy
Kotlet schabowy 209

smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia  Marynata: 3 jajka  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka płaska musztardy  2 łyżki majonezu  sól 1 łyżka przyprawy maggi  przyprawa gosposi Rafex pieprz cytrynowy Rafex 5 łyżek(...)plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Wyjąc z marynaty , panierować w bułce tartej.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 144

znalazłam na wielkim żarciu. Przypomniałam sobie, że kiedyś robilam już podobne z farszem pieczarkowym, czy tuńczykowym, tyle,że były one zapiekane w piekarniku. Te, może nieco mniej zdrowsze, bo panierowane i smażone są, śmiem twierdzić, o niebo lepsze. Wyszły mięciutkie, z chrupiącą panierką, takie „męskie”, bo wypełnione po brzegi farszem mięsnym. Wystarczy pół bułeczki by najeść się(...)choćby na Sylwestra. Podane z barszczykiem smakują wybornie. 6 – 8 kajzerek 500g mięsa wieprzowego np. z łopatki 1,5 szklanki mleka 1 cebula 150-200 g pieczarek 3 jajka przyprawy: pieprz ziołowy, majeranek, przyprawa gyros, przyprawa uniwersalna papryka słodka i ostra, sól bułka tarta Mięso kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię

Smaki Na Talerzu
Sznycle z indyka w migdałach 124

smakowo alternatywa dla ( nie tylko niedzielnych) schabowych :) Wiadomo, że tradycyjne dania są pyszne i uwielbiane przez wielu, jednak czasami warto skusić się na małe przełamanie smaków. Zdrowsze mięso indyka panierowane w lekko słodkich migdałach to świetne połączenie, które zaciekawi z pewnością nie jedno podniebienie! A przy smażeniu pachnie niesamowicie! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego odmienne. Więcej(...)smak tych sznycli :) Sznycle z indyka w migdałach Potrzebujesz: ok. 6 kotletów z piersi indyka 3/4 szklani płatków migdałów sól pieprz słodka mielona papryka 1/2 szklanki mąki 1-2 jajka 1 łyżka mleka olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kotlety z indyka delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa i oprósz z każdej strony solą, pieprzem oraz papryką. 2. Płatki migdałów przesiekaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kulki śledziowe w zalewie 164

Dawniej były popularne na weselach. Przepis pochodzi ze starego zeszytu. 1/2 kg solonych płatów śledziowych 1/2 kg mięsa wieprzowego np. karkówki lub łopatki 1/2 kg mięsa wołowego  1 jajko 1łyżka mąki ziemniaczanej  pieprz, bułka tarta olej do smażenia Zalewa: 1 litr wody  3/4 szklanki octu 10% 2 średnie cebule (pokroić w piórka) 3 łyżki cukru pół łyżeczki(...)Zagotować wszystkie składniki zalewy. Przestudzić. Płaty śledziowe lekko wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć. Zmielić razem śledzie i mięso. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawić pieprzem. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju. Usmażone kulki wrzucić do zalewy, po czym schłodzić. Pozostawić w lodówce na kilka godzin lub do następnego dnia

Praktyczna pl
Paluchy jaglane z selerem 116

jaglanej ). Dziś w formie paluchów- palce lizać! Składniki: 25 dag kaszy jaglanej 35 dag selerów 2 szklanki wywaru warzywnego 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały por 4 jajka 1 łyżka masła Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie: 2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery(...)wywarze z włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety mielone z czerwoną papryką 150

znudziły się nam tradycyjne mielone to możemy je urozmaicić na różne sposoby. Kotlety można przygotować z dodatkiem pieczarek, sera żółtego, suszonych pomidorów, ogórka kiszonego i wiele wiele innych składników. Panierować kotlety możemy w otrębach, płatkach owsianych i kukurydzianych lub tradycyjnie w bułce tartej. Jeśli mamy zamiar przygotować mielone na obiad to pamiętajmy o wyborze mięsa, które kupujemy. Mięso należy kupić(...)wybranego mięsa na świeżo. A teraz czas na mój przepis😊   ż ycz ę  smacznego💗 Składniki: mięso wieprzowe 350 g, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, bułka czerstwa 1 szt, mleko 1 szklanka, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, pieprz, sol do smaku, papryka czerwona

kulinarne odsłony pati
Pancakes zebra na śniadanie 161

fajne naleśniki. Jak obiecałam, oto nowy przepis na naleśniki, pancakes zebra. Naleśniki uwielbiamy i te na słodko i te wytrawne . Małe, duże, szwedzkie , syryjskie czy tradycyjne polskie . Nadziewane czy panierowane. Z pewnością można przyrządzić pancakes na wiele sposobów, do których dołączam kolejny, pancakes zebra. Jak się domyślacie przyrządziłam naleśniki na wzór ciasta zebra . Pomyślałam, że dawno nie piekłam zebry. Namyślając(...)mogę upiec naleśniki zebra. Ciekawy pomysł, wzbudzający zachwyt i zdumienie u dzieci. Moje najmłodsze od razu chciało wiedzieć jak ja takie naleśniki zrobiłam. Przepis poniżej. Pancakes zebra Składniki: 1 jajko 2 czubate łyżki greckiego jogurtu 400 ml mleka + 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki waniliowego cukru 280 g pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku

codojedzenia
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 428

serwisie  Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest  Malinka  - pozdrawiam Cię, Malinko :) Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :)  Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego".  Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie urzekł smak i aromat gotowych kotlecików. Byłam zaskoczona(...)wielbicieli papryki.  Spróbujcie, jestem pewna, że też Wam zasmakuje. Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka 2 średnie papryki różnokolorowe  (ja użyłam dziś głównie czerwonej) średnia cebula 3 jajka sól, pieprz, 2 łyżeczki słodkiej papryki kilka łyżek bułki tartej i olej do smażenia Mięso posiekać bardzo drobno lub zmielić w maszynce z grubym sitkiem. Paprykę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kung Pao Chicken 450

marchewki (opcjonalnie) zielona fasolka*   (opcjonalnie) Marynata: 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka wina ryżowego lub octu ryżowego ¼ łyżeczki soli białko z jednego małego jajka Panierka: 3-4 łyżki skrobi kukurydzianej Sos: 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka wina ryżowego (zastąpiłam cherry) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu sojowego(...)marynaty mieszamy   i zalewamy nimi kurczaka. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Imbir oraz czosnek kroimy w malutką kosteczkę. Świeżą papryczkę chili w plastry. Każdy kawałek mięsa osobno panierujemy dokładnie w skrobi. W woku rozgrzewamy około 5-6 łyżek oleju (kurczak ma być w nim zanurzony, ale nie ma w nim pływać). Kurczaka smażymy, aż się porządnie zarumieni. Odsączamy

Mania Gotowania
Dorsz w migdałach z pieczonymi ziemniakami 145

warzyw, marchewki i selera. Prosta i smaczna surówka, która idealnie pasuje do smażonej ryby. Często przyrządzam ryby na obiad. Dorsza uwielbiam i zawsze staram się go przygotować inaczej. Panierowanego dorsza lubię w postaci nuggets . Dorsz z risotto to ulubione danie mojego męża. Dorsz smażony z kurkami…Dopiero po jego skosztowaniu uwierzyłam, jak fajnie smakuje ryba z grzybami. Dorsz(...)pieczonymi ziemniakami na ostro, latem z młodymi ziemniakami. Dorsz z ziemniaczanym puree to faworyt moich dzieci. Dorsz w migdałach Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 1 jajko 70 g zmielonych migdałów sól i pieprz do smaku masło do smażenia koperek do posypania Podziel rybę na 4 porcje. Posól i dopraw pieprzem. Roztrzep jajko widelcem. Zanurz rybę w jajku

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania