smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące. 400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet pociąć na kotlety,delikatnie rozbić,przyprawić solą i pieprzem
Kolorowa kuchnia Elkiłyżeczce 2 łyzki majeranku Kamis 1/3 puszki groszku konserwowego olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy porcję mięsa rozpłaszczamy na dłoni,wciskamy w mięsko zielony groszek. Formujemy delikatnie kotlety,panierujemy wbułce tartej,smazmy an rumiano na rozgrzanym oleju
Z Majeczką w kuchnipulpety 300 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU w składzie (cebula płatek, pieprz czarny, sól, kminek, papryka, czarnuszka, imbir, kolendra, lubczyk, pieprz cayenne, pasternak) 1 łyżka bułki tartej do panierowania tłuszcz do smażenia warzywa 500 g małych cukinek 1 łyżeczka przyprawy Pfeffer Gold SKWORCU duża szczypta pieprzu pomarańczowego SKWORCU(...)plasterki, cebulę pokroić w pół talarki, pomidory w kostkę, Wszystko włożyć do głębokiej patelni , dodać przyprawy i smażyć ok 15- 20 min Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem oraz bułką tartą, uformować kulki , wielkości orzecha włoskiego i opanierować w bułce tartej, następnie usmażyć sie ze wszystkich stron często obracając. Dodać do warzyw i jeszcze raz zagotować. Podawać z kaszą
Gotowanie jest łatweformujemy zgrabne kotleciki. Następnie delikatnie panierujemy je w ziarnie sezamu i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i pieczemy ok 40 min. Składniki na ptysie. 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 1 szkl wody 4 jajka Wykonanie: Wodę zagotowujemy z masłem, wsypujemy
Malinowe Pocałunkiodpoczynek od „konkretów”. Przejedzeni chętnie sięgniemy po „coś lżejszego”. Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów jest idealnym daniem na taką okazję. Smaczny, lekki i nie zawiera ani grama mięsa:) Składniki: 2 duże bakłażany 4 średnie pomidory 1 średnia czerwona cebula 2 jajka 2 ząbki czosnku bułka tarta oliwa lub olej sól, pieprz, ocet balsamiczny Przygotowanie: Bakłażana(...)wbijamy jajka i roztrzepujemy je z czosnkiem przeciśnietym przez praskę. (proporcje: na jedno jajko jeden ząbek czosnku). Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Każdy plasterek bakłażana obtaczamy najpierw w jajku, potem w bułce. Opanierowane plastry smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju lub oliwie. Tłuszczu dajemy tyle aby dno patelni było zakryte. W międzyczasie przygotowujemy sałatkę z pomidorów. Pomidory
Kulinarna Patilogiasłodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub mniej) Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne szczypta soli mąka do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Dodać przyprawy, włożyć
Kuchnia domowa Anisosów i zup.) Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa wraz z namoczoną i odciśniętą kajzerką. Dodaję jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszam, a następnie wyrabiam ręką. Odstawiam na ok.godzinę do lodówki. Następnie formuję okrągłe kulki,spłaszczam i panieruję w tartej bułce. Smażę na rozgrzanym oleju kilka minut z obu stron. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródSmażona panierowana mozzarella to bardzo proste i smaczne jedzonko. W sam raz na kolację czy też lekki obiad. składniki: 1 duża kulka wędzonej mozzarelli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia dodakowo warzywa u mnie : mizuna, pomidor, suszone pomidory i cebulka konserwowa Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju
Monia miesza i gotujeinnej ryby morskiej 1 i 1/2 szklanki gotowego bulionu warzywnego - ja zrobiłam z kostki 3 jajka 2 łyżki masła 10 dag pieczarek, tyle samo bułki tartej lub kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tłuszcz do smażenia; olej lub sklarowane masło, bułka do panierowania Przygotowanie: Umytą rybę ugotuj przez 10 min. we wrzącym bulionie ( ten bulion można wykorzystać(...)bułce i smaż na rumiano z obydwu stron. Jeśli zdarzyłoby się, że krokiety podczas smażenia kruszą się i rozpadają, to można spróbować uratować je poprzez dodanie jeszcze jednego całego jajka i jeszcze raz dokładnie wyrobić masę. Przepis z Poradnika kulinarnego Gazety wyborczej (25 luty 2006) Tak wyglądała masa rybna przed smażeniem
Proste Potrawyszpinakiem Roladki schabowe z kurkami Roladki schabowe panierowane pokrojone w plastry mogą być ozdobą stołu jako zimna przekąska. Składniki: 10 plastrów schabu wieprzowego, do smaku sól morska i pieprz czarny, rozmaryn suszony kostka sera feta słoiczek suszonych pomidorów 250 g maślaków 1 duża cebula 100 g boczku parzonego olej do smażenia 5 jajek mąka pszenna bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu(...)roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wkładamy roladki na gorący olej stroną łączenia od dołu, smażymy w głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami lub na zimno jako przekąskę pokrojoną w krążki. Smacznego! The post Roladki schabowe panierowane appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszybko robię zaprezentowane kluseczki, które są przeeepyszne! Kuszą swoją delikatnością i migdałowo-kokosowym smakiem. Dodatkowo je panieruję i obsmażam, ale możecie ten etap pominąć, choć osobiście polecam skorzystanie z całości przepisu. Musicie koniecznie spróbować! (około 20 sztuk) 250g serka capri 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego (polecam domowy - klik ) 4-5 łyżek mąki migdałowej (płaskich) 4-5 łyżek wiórek
Di gotujePokażę Wam jak przygotować smażony panierowany ser. Jest to typowe danie studenckie tanie, z niewielkiej ilości składników, proste i szybkie do przygotowania. Jeśli więc macie w domu podstawowe produkty typu jajka czy mąka i oczywiście ser żółty możecie się zabierać za jego przyrządzanie :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkabrzegi zostały możliwie szczelnie zamknięte (patrz zdjęcia). Jajko starannie roztrzepujemy. Zawinięte sznycle obtaczamy dokładnie najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni na dość silnym (ale nie przesadnie) ogniu rozgrzewamy tyle oleju, aby utworzył warstwę głębokości kilku milimetrów. Wkładamy panierowane sznycle i smażymy po 3-4 minuty na stronę, aż staną się złoto-brązowe. Podajemy na ciepło, najlepiej
Kulinarna Pokusadobrze uciskam pozbywając się "powietrza" ze środka. Kulki wpierw obtaczam w bułce tartej następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju na złoty kolor. Rada : Kule warto przygotować wcześniej (nawet dzień) trzymając je w lodówce a panierować i smażyć dopiero przed podaniem. Smacznego
Mechanik w kuchniSmażymy jeszcze krótką chwilę mieszając dodajemy starty czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę, mieszamy studzimy. Ugotowane jajka przepuszczamy przez prasę do ziemniaków. Wszystkie składniki wraz z przyprawami oraz drobno posiekaną kolendrą mieszamy w misce na jednolitą masę. Formować kotleciki mocno ugniatając, panierujemy w tartej bułce smażymy po obu stronach na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Aby kotleciki nie rozpadały się
kgwjanczewo