jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:79/119)

Kotlety pożarskie vel Pożarskiego czyli drobiowy mielony z kostką. 486

zagęścić masę. Na koniec dodajemy pianę z dwóch jajek, delikatnie mieszamy. Tak mówi stary przepis, ja  dałam całe jajko, bez piany, dodałam też łyżkę suszonej cebuli, nadała ciekawego smaku. Formujemy owalne kotleciki, w środek wciskamy kostkę. Panierujemy  bułce tartej, obsmażamy na maśle. Gdy się lekko zrumienię obracamy, podsmażamy kilka minut i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy i dusimy około

Dieta moja pasja
Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow 149

inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...  Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta sól olej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Siekane kotleciki drobiowe z serem + RECENZJA Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej 200

kotlecików: 450-460 g filetów z kurczaka 160-170 g sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej ok 3/4 łyżeczki soli ziołowej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Ser żółty w kostce zetrzyj na drobnych oczkach, a jeśli masz w plastrach, pokrój najdrobniej i najcieniej, jak potrafisz. Cebulę obierz

Anioszek w kuchni
Stripsy a’la KFC 158

dobrze doprawione. 700 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki Kurkuma Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki mleka 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Do panierowania: Mąka pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ok. 1 litr oleju Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Doprawiamy według uznania

VioletoweKucharzenie
Cukinia w otrębach 139

Cukinia jest bardzo pyszna na różne sposoby , i zapraszam na wypróbowanie mojego przepisu , zawsze swego czasu panierowałam w bułce tartej , a tu proponuję spróbować w otrębach zmielonych , bardzo fajnie smakuje . Składniki  1 cukinia  2 jajka 1 szklanka otrąb mielonych  sól  pieprz  Wykonanie  Cukinie kroję na plastry 2 centymetrowe , solę i pieprzę po obu stronach

Mój Smak
Kotleciki z jajek i sos koperkowy 113

śmietany 1 szkl mleka 2 łyżki mąki sól pieprz kilka kropel soku z cytryny Jajka na twardo posiekać , dodać jajko surowe , zmiażdżony czosnek, szczypiorek i koperek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać masę jajeczną. Formować małe kotleciki panierować w bułce tartej i usmażyć na rumiany kolor. sos; Koperek posiekać drobno. W rondelku roztopić masło i przyrumienić króciutko szczypiorek. Śmietanę

Gotowanie jest łatwe
Miruna panierowana na piatkowy obiad 220

Miruna . Pierwszy raz kupiłam rybkę i powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała. Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana rybkę do obiadu. Przepis prosty i szybki, a efekt murowany. Składniki - filety z miruny 60 dkg. - mąka, jajko,bułka tarta - sól, pieprz,czosnek granulowany,cytryna Wykonanie Filety rozmroziłam na sitku, skropiłam sokiem z cytryny i porządnie osuszyłam . następnie posypałam delikatnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Super smaczne kotlety 141

ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę. Przepłukaną fasolę rozgnieść widelcem, wraz z pokrojonym szczypiorem dodać do ziemniaków. Dodać surowe jajko, przyprawy, dobrze wymieszać. Można dosypać trochę bułki tartej, jeśli ciasto będzie zbyt luźne. Formować średniej wielkości kotlety, panierować w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na złoty kolor na oliwie. Gorące kotleciki polać sosem, posypać pokrojonym szczypiorem. Podawać z czerwoną

vegetanie
Swojskie jadło :) 149

samą myśl zapewne przypominają się Wam najlepsze smaki.  Naszym takim smakiem są młode ziemniaki z kalafiorem. Najczęściej podawane z jajkiem sadzonym i kefirem itp. W rożnych domach rożnie. Oto nasza dzisiejsza wersja : Młode ziemniaki z kalafiorem i panierowanymi boczniakami. Co Wy na to ?? Przepis oczywiście jest niezwykle prosty. Chyba nie musimy szczegółowo go podawać. Zapewne każdy z Was dokładnie

vegetanie
Kotlety grzybowe 181

posypujemy warzywkiem i rumienimy na oleju.    Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę mielimy w maszynce.    Dodajemy jedno jajko, pieprz i warzywko do smaku oraz tyle bułki tartej, aby masa grzybowa dała się formować. Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę.    Kiedy są rumiane z obu stron są już

Maminek kulinarny
Pulpety z niespodzianką 157

pieprz, wyrobić masę mięsną. Formować okrągłe pulpety, spłaszczać je na dłoni, na środku pulpetów układać połowę jajka, obsypać wokół jajka, kapustą pekińską i koperkiem, dobrze zlepiać, formując okrągłe pulpety. Posypać pulpety koperkiem i kapustą, dobrze docisnąć. Pulpety panierować w mące,  wrzucać na gotującą wodę z kostkami rosołowymi, gotować na wolnym ogniu, kilka minut.   Pieczarki umyć, osączyć, pokroić

Kuchnia Danusi
Zrazy mielone z pieczarkami 249

tarta Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem,  cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą  rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy

Moje domowe kucharzenie
Zupa krem pomidorowo - paprykowa z pulpetami 238

wędzonej słodkiej sól, świeżo zmielony pieprz pęczek natki pietruszki lub bazylii   Pulpeciki 8 kromek czerstwego chleba 1 jajko 1 mała cebula czerwona 2 łyżki bułki tartej mielony kmin rzymski, kolendra, papryka mielona ostra sól, świeżo zmielony pieprz mąka krupczatka do panierowania Wykonanie: W garnku roztapiamy masło, dorzucamy obraną i pokrojoną w dużą kostkę cebulę oraz umytą, wydrążoną paprykę, pokrojoną(...)podajemy z pulpecikami. Chleb moczymy w mleku, odkładnie odciskamy z nadmiaru mleka. Cebule obieramy kroimy w drobniutką kosteczkę. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wrzucamy cebulkę podsmażamy. Do chleba wbijamy jajko, usmażoną cebulkę, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie masę. Robimy malutkie pulpeciki które obtaczamy w mące gotujemy w osolonej wodzie 10 - 15 minut, ugotowane pulpeciki wyciągamy łyżką cedzakową. Smacznego

kgwjanczewo
Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala 167

Post Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Pietruszkowa pierś z kurczaka 126

pewnością każdy z nas przygotowywał panierowaną pierś z kurczaka standardowo w bułce tartej , i ja sama często ją przygotowuję , ale tym razem zapraszam na panierkę z dodatkami pietruszki , smak bardzo przyjemny , bardzo fajny sposób na obiady niedzielne . Składniki  ( dla 3 osób ) 1 duża pierś podwójna z kurczaka  2 jajka  2 szklanki bułki tartej  1 pęczek pietruszki(...)odstawiam na noc do lodówki .Na następny dzień  w osobnych talerzach rozbijam jajka , a w drugim bułkę tartą z pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz z pietruszką i zmielę tak aby bułka połączyła się z pietruszką . Jak już mamy przygotowaną panierkę , zaczynamy panierować nasze mięso i wkładamy na rozgrzaną patelnie , smażymy po obu stronach na złoty

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania