jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:73/119)

Kotlety schabowe w parmezanowej panierce / Parmesan-Crusted Pork Chops 174

trzeci talerz wysyp starty parmezan. Dopraw kotlety solą i pieprzem i obtocz w parmezanie. Uklep aby dobrze przywarł po czym zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej. Można je delikatnie rozbić przed panierowaniem, ja jednak lubię takie „naturalne”:). W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż kotlety i podsmaż z do ładnego zarumienienia z każdej strony

karmelowy
Kotlety z brokułem i fasolką 184

Składniki: 1 średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
FISHCAKE CZYLI KLOPSY RYBNO- ZIEMNIACZANE 214

mięsa. Ziemniaki ugotować, wystudzone przecisnąć przez praskę. Do miski dać rybę, ziemniaki, startą na tarce o drobnych oczkach cebulkę, koperek, sól, jajko, bułkę tartą i paprykę. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsy z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.  Najlepiej smakują gorące

Zrób to smacznie
Naleśniki z pieczarkami 203

Naleśniki nadziewane niepanierowane :) Składniki na ciasto naleśnikowe: 0,5 litra mleka mąka 1 jajko 2 łyżki oleju sól zioła prowansalskie czosnek granulowany dodatki: 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki z pieczarkami

czarrna od kuchni
Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 144

następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić z mlekiem, w tym roztworze moczyć kotlety a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Pychotkaaa
Pieczarki faszerowane 149

patelni rozpuścić masło dać pokrojone  trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty
Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną 266

lodówki. W  tym czasie w malakserze mielimy na drobniejsze kawałki płatki kukurydziane lub przekładamy płatki do woreczka i za pomocą wałka rozdrabniamy. Jajko roztrzepujemy w misce i dokładnie obtaczamy w nim kurczaka. Następnie panierujemy piersi w płatkach. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go niewielką  warstwą oleju. Piekarnik razem z blachą rozgrzewamy do 180 stopni

Mania Gotowania
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":) 198

Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożony  Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron  Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z kurczaka w torebeczkach z tortilli z ziarnami słonecznika prażonymi na oleju rzepakowym 376

kapusty pekińskiej 1/2 cebuli 2 łyzki kukurydzy 2 łyzki majonezu sól i pieprz 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oleju rzepakowego ulubione zioła do panierowania kurczaka 2 łyzki ziaren słonecznika 1 plaster sera feta 1 jajko 1 pomidor kawałek ogórka zielonego 2 placki tortilli kilka sztuk oliwek Pierś z kurczaka kroimy w plastry obtaczamy w przyprawach,  podsmażamy

NaKońcuJęzyka
Kotlety mielone wieprzowe 209

łopatka) - 2 czerstwe bułki + mleko do ich namoczenia - 2 średnie cebule - 4 ząbki czosnku - natka pietruszki - 2 jajka - 3 łyżki musztardy (dałam sarepską) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1 łyżeczka nasion kolendry - 2 łyżeczki otartego majeranku - sól - świeżo mielony pieprz - bułka tarta do panierowania - tłuszcz do smażenia   Bułki namaczamy w mleku (można też w wodzie). Mięso mielimy (u mnie robi(...)mięsem mielonym, dodajemy sól, pieprz, mieloną paprykę, musztardę, posiekaną pietruszkę i jajka. Dokładnie wyrabiamy. Pokrojone w kostkę cebule przesmażamy na patelni, aż się zeszklą, dodajemy do masy mięsnej. Ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na ok. 15 minut. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy owalne kotlety, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano, na dobrze rozgrzanym

mojewypiekiinietylko
Grzanki z mortadelą 107

wędlinami. Polecam... Składniki: 12 plasterków cieńko pokrojonej mortadeli 10 dkg startego sera morskiego  kromek bułki wrocławskiej 2 jajka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek  3-4 pieczarki Dodatkowo: zielona sałata z  sosem vinegret Sposób przygotowania: Na patelni rozgzać olej

Gosia gotuje
Kotlety mielone z jajkiem. 224

cząbru (ewentualnie tymianku lub majeranku) 0,5 łyżeczki papryki słodkiej 1 szczypta papryki ostrej 1 szczypta pieprzu bułka tarta do panierowania 0,75 litra oleju do smażenia      Mięso mielone przekładamy do sporej miski, dodajemy surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek, sól, cząber, obie papryki, pieprz i szybko wyrabiamy masę. Do garnka lub frytkownicy wlewamy olej i rozgrzewamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone 180

techniki smażenia :D Przepis ze strony  ChilliBite Składniki: 700g mięsa mielonego (no pół kilo też do reszty składników pasuje) cebula bułka jajko łyżeczka soli łyżeczka pieprzu do smaku ząbek czosnku szczypta ostrego chilli bułka tarta do panierowania i do dodania gdy mięso jest za miękkie olej do smażenia Bułkę namocz w zimnej wodzie na ok 15 minut, a następnie

W kuchni bez szafek
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 146

jajek (ugotowanych na twardo) 1 średni ziemniak (ugotowany) 1 duża cebula 1 średnia czerstwa bułeczka 1 surowe jajko 6 - 8 łyżek bułki tartej 2 płaskie łyżeczki soli (lub 1 łyżeczka soli i 1 łyczka vegety) Pieprz Dodatkowo: Bułka tarta do panierowania klopsików Olej do smażenia Obrane pieczarki kroimy drobno i smażymy na margarynie, po czym pozostawiamy na chwilę, by leciutko

Smakowy Raj
Smażony panierowany camembert 174

cóż, że kaloryczne? Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie szaleństwo :) Smażony panierowany camembert Składniki dla dwóch osób: 2 serki camembert naturalny 120 g 1 duże jajko kilka łyżek bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: W jednym naczyniu roztrzepałam jajko, do drugiego wsypałam bułkę tartą. Ser (nie wolno obierać go przypadkiem ze skórki!) obtoczyłam kolejno w jajku, bułce(...)jajku, bułce. Najlepiej to robić przy pomocy dwóch widelców, nie dotykając palcami, wtedy panierka nie odpada. Położyłam na rozgrzany olej i usmażyłam z obu stron na złoty kolor. Podałam natychmiast, dopóki był gorący i w środku miał płynną konsystencję. Ja go zazwyczaj podaję w towarzystwie makaronu wstążki i sałaty lodowej z owocami w miodowym winegrecie (przepis poniżej), ale doskonale smakuje

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania