ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4-5 cienkich parówek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie. Do miseczki przełożyć mięso mielone, wbić całe jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę,posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą , pieprzem, papryką i wszystkie składniki dokładnie połączyć. Parówki przekroić na pół, aby były
O kuchni z uczuciembułka namoczona i odciśnięta 1 cebula 2-3 ząbki czosnku ł yżeczka mielonej sło dkiej papryki só l, pieprz bułka tarta d o panierowania i olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekaną drobno cebulką, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odciśniętą bułką i przyprawami. 2. Z masy mięsnej formujemy mielone na kształt grubszych wałeczków. 3. Każdy wałeczek obtaczamy
Kuchnia domowa Animój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad. Składniki: 4 filety z mintaja 1 jajko 1 mała czerstwa bułka kilka różyczek brokuła kilka gałązek koperku pieprz sól bułka(...)tarta tłuszcz do smażenia Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzewracania kotletów i mieszania pieczarek, łyżkę, nóż i deskę do krojenia, tarkę, większą miskę, płaski talerz, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki (4 porcje): 10 jajek, małą cebulę, łyżka masła, 2-3 łyżki bułki tartej + bułkę do panierowania, 30 dkg pieczarek, sól, pieprz, przyprawę w płynie typu maggi, szczyptę suszonego czosnku, natkę pietruszki, olej z masłem do smażenia. Przygotowanie kotlecików zacznij
blog.moje-pasje.infotwardo jajek 2 surowe jajka 3 łyżki startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól pieprz mąka kukurydziana do panierowania tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Ugotowane ostudzone jajka ścieramy na tarce warzywnej. Dodajemy surowe jajka, starty żółty ser, ostudzoną cebulę, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy
na moim stole...pokroić na małe kawałki (niezbyt grube, grubsze przecinam na pół), lekko posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. W trzech miseczkach przygotować sobie składniki do panierowania: 1. miseczka z mąką kukurydzianą 2. miseczka z rozbełtanymi jajkami (do których dodaję 1-2 łyżki wody i 1-2 łyżeczki oliwy- po to by nie odpadała panierka) 3. miseczka z lekko rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi
Smaczne ZdroweKolejna odsłona kotleta schabowego..tym razem marynowany w jogurcie z dodatkiem przypraw..panierowany w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych ..i smażony na oleju Rapso..ilość mięsa , jogurtu , jajek i przypraw wedle własnego gustu.. schab, polędwica jogurt naturalny jajka sól, pieprz czosnek wegeta przyprawa magii majeranek bułka tarta , płatki kukurydziane olej Rapso do smażenia Wszystkie składniki marynaty
Moje domowe kucharzeniepostać mięsa mielonego, którą tolerowałam. Tym razem urozmaiciłam zrazy dodatkami. Wyszły naprawdę pyszne. Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego wieprzowego (szynki) 1 cebula 1 jajko bułka tarta majeranek sól, pieprz 2 ząbki czosnku mąka do panierowania olej do smażenia papryka czerwona ser żółty ogórek korniszon ziele angielskie liść laurowy mąka śmietana 18% Sposób wykonania: 1. Cebulę i czosnek siekamy, rumienimy
Kuchnia domowa Aniszybkie, a przedewszystkim pyszne, polecam. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 średniej główki białej kapusty 100 g ryżu 3-4 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowe Wykonanie
magiczna kuchnia Kasiżyczę smacznego:) Składniki: 1 szklanka białego ryżu 2 kostki rosołowe+ 2 szklanki gorącej, gotowanej wody czerwona papryki cebula szczypior 150 g sera żółtego 2 jajka 5 łyżek mąki sól pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia, opcjonalnie masło Wykonanie: Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na odrobinie oleju. Na patelnię z cebulą wsypujemy ryż i chwilę smażymy. Jedną kostkę rosołową(...)Odstawiamy do wystygnięcia. Paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek siekamy drobno. Wszystko dodajemy do ryżu. Następnie dorzucamy tam jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Można zdać się na własną inwencję twórczą i dodać ulubione przyprawy ;) Mieszamy wszystko razem i formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 1/2 średniego kalafiora 4 nieduże ziemniaki (objętościowo powinno być mniej więcej tyle co kalafiora) 2 cebulki szalotki 1 łyżka posiekanego koperku 1 jajko tarta bułka - 2 łyżki do kotletów i więcej do panierowania 1 łyżka startego na drobnych oczkach parmezanu 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki i kalafiora ugotować do miękkości
Kulinarne Inspiracjewykroimy 4 spore płaty, które rozbijamy tłuczkiem tak by były jak największe i cienkie. Każdy kotlet solimy, nakładamy po łyżce podsmażonych warzyw i zawijamy. Panierujemy jak kotlety, czyli obtaczamy w mące, następnie w rozmieszanym jajku i posypujemy bułką tartą. Wkładamy na rozgrzany olej, smażymy przez chwilę na średnim ogniu i delikatnie przekręcamy. Roladki mają być podsmażone z każdej strony
prawdziwe jedzenieryby (miruna) 1 cebula 3 łyzki bułki tartej 1 jajko sól pieprz ziołowy pieprz pomarańczowy natka pietruszki 1 łyżeczka tymianku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rybę rozmrozić, wypłukać w wodzie i osączyć na cedzaku. Zemleć w maszynce do mięsa. Dodać bułkę tartą jajko i przyprawy do smaku. Uformować 6- 7 kotletów opanierować w bułce tartej i smażyć
Gotowanie jest łatwewyraźnego, ciekawego smaku. Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1 łyżeczka musztardy KIELECKIEJ chrzanowej sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy na cieńsze plastry i delikatnie oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidodatkowo posiadają właściwości antynowotworowe. SKŁADNIKI: ok..300 g. ugotowanej kaszy jaglanej ok. 300 g. brokuła 1/4 niewielkiej, czerwonej papryki 1 cebula 1 jajko natka pietruszki oliwa 1 łyżka musztardy (np. dijon) mąka do panierowania Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Kaszę gotuję (wg. zaleceń), brokuły dzielę na małe różyczki, blanszuję 1-2 minuty,całość wystudzę. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażam cebulę
Kopystką po garach